Lejonen snart utrotade i Västafrika!

 

Det går fort nu, rovdjuren hotas världen över, inte minst här hemma via en inkompetent regering, renägande samer och giriga jägare.

I Afrika är bilden likartad för Lejonen, ny forskning visar dystra siffror över lejonbeståndet i Västafrika. Lejonen har minskat till omkring 400 st, enligt miljöorganisationen Panthera som under sex år undersökt beståndet av det hotade kattdjuret i 17 afrikanska länder, skriver BBC.

”Our results came as a complete shock; all but a few of the areas we surveyed were basically paper parks, having neither management budgets nor patrol staff, and had lost all their lions and other iconic large mammals,” Mr Henschel told the BBC’s Sivaramakrishnan Parameswaran.

Medan miljontals dollar satsas på att bevara lejon och andra arter i södra och östra Afrika, saknas miljöskydd nästan helt i Västafrika, vars länder har en snabbt ökande befolkning som behöver ny mark, och som i många fall redan har tyngda ekonomier.

Här har vi några av jordens fattigaste länder – vars regeringar har betydligt större problem än att skydda lejon, sade Philipp Henschel, medförfattare till rapporten, till BBC.

Nu vill Panthera att lejonen i Västafrika får statusen akut utrotningshotade. 2005 levde de i 21 olika skyddade områden, men den nya rapporten visar att enbart fyra områden numera kan stoltsera med lejon.”

 

Bilden är likartad för många andra, Snöleoparden, Geparden

 

800px-cheetah44

Foto: Bryan Tong Minh. (Wikipedia).

 

Vi går mot en allt fattigare tid…hotbilden ökar mot många av våra vackra medresenärer på vår jord.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Foto: Kevin Pluck.

 

…och många ”infantila tokar” vill utrota vargen i Sverige, igen. De är så mentalt fattiga och giriga att de inte anser att vi har råd att bibehålla vargstammen levande och  livsduglig.

(Personligen tycker jag att dessa inavlade(?) varghatare kan flytta in i närmsta stad, bosätta sig på tredje våningen (eller högre) och ringa hemtjänsten.)

 

vargen_jag.jpg.rZd.137378

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö., Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lejonen snart utrotade i Västafrika!

 1. pybusa skriver:

  Om Skjutglada, obildade så kallade jägare ska ta över evolutionen så har de snart utrotat allt vilt som finns i Skandinavien, och övriga världen om vi ska se det i full skala. Det ska vara stora älghorn och många trofeer. Stora bössor och mycket skryt om hur modiga de är som vågar döda på avstånd, och hur viktiga dom är för ”viltvården”. Hade dessa individer lite stake i sig så skulle de låta jakt bli fri på sig själva. Det skulle ju höja statusen för jägarkåren och kraftigt decimera antalet till ekologiskt hållbar nivå. Jag skulle ju föredra ett jägarkranium på väggen framför ett djurkranium. Att utrotningskåren är patologiskt paranoida går att bevisa med statistik. De är rädda för rovdjuren men struntar i andra faror som skadar mycket, mycket mer såsom vådaskott på sig själva, risken att omkomma när de kör till och från utrotningsplatserna i sina fordon, överkonsumtionen av kött som bevisat ger olika cancerformer, konsekvenserna av sin egen girighet och på sikt har framtidens jägare ingenting att jaga, övervikt och alkoholskador, kortsiktigt tänkande som på lång sikt slår ut miljoner år gamla ekosystem.
  Många av dom odlar också gran i monokulturer. All skog är stulen skog, det är bara tiden som på något oförklarligt sätt legaliserat ”Ägandet”. Dom klarar inte ens av att analysera sin egen rädsla för exempelvis vargen. Jag har ALDRIG! hört en intelligent förklaring i flera steg som rovdjursparanidotyperna presenterat.

 2. arrami54 skriver:

  …exakt! Jakten på ”tjuvjägare” är ett måste och världens ledare börjar så smått att äntligen agera: http://www.dn.se/nyheter/varlden/overens-om-att-tjuvjagarna-ska-stoppas/

  ”Utrotningskåren” det ord du så målande använder…måste stoppas! …och att montera en ”tjuvjägares” skalle på väggen är inte värre än att montera upp huvudet av t.ex. en Älg, en artontaggare! 😉
  Du har helt rätt och intelligenta jägare tycks vara en rödlistad art, speciellt tydligt om man läser tidskrifter som Jakt&Jägare!
  😉

 3. Ping: En häsning till Robin… | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.