Vulgärkapitalismens bönemöte.

 

Man kan beskriva filmen ”The Wolf of Wall Street” så, som ett vulgärkapitalismens bönemöte. Scenen ca två timmar och sjutton minuter in i filmen är ett lysande exempel, när Jordan Belfort bestämmer sig för att fortsätta…

(Leonardo DiCaprio gör ett helt lysande porträtt på en Wall Street hyena, dessutom gör övriga bra ifrån sig. Mest imponerad blir jag kanske av Matthew McConaughey som Mark Hanna).

Filmen hävdas vara en sann historia, men jag satt och hoppades att den var något överdriven, man hoppas ju att finansmarknadens aktörer inte allmänt är så här totalt vilse i ångest, drogmissbruk och beroende av än mer Guld…

Att finansmarknaden blivit helt sjuk är oomtvistat, men så här galen? Förhoppningsvis inte…?

Men fan vet, kriminella hyenor är inte ovanliga på Wall Street eller inom finanssektorn och att Guld är mänsklighetens enda äkta Gud är en garanterad sanning, det är bara att se världen med förstånd och öppna ögon. Mänskligheten är en primitiv slav under denna enda äkta Guden.

Ett bevis i mängden är detta och jag hoppas den korrupta ”marknaden” förlorar mot Costa Rica. Juridiken av idag, skyddar plundrarna och har totalt glömt vad som är rätt och fel.

Filmen är en bra men obehaglig beskrivning av mänsklig girighet och jag hoppas inte Jordan Belfort blir ytterligare en ”hjälte” för den giriga egoistiska pöbel som tycks styra vår värld.

Jag rekommenderar filmen, den är riktigt bra, men ger en extremt osund eftersmak…

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vulgärkapitalismens bönemöte.

  1. pybusa skriver:

    En film om svenska banker skulle nog göra stor ”Succe”. Det blir väl ingen actionfilm, men kylan i bedrägeriet svalkar nog på alla breddgrader.
    Mina tretusen kronor som jag dumt nog satsade på en pensionsfond hos en av de fyra drakarna för sju år sedan är idag värd cirka tvåtusensexhundra kronor.

  2. arrami54 skriver:

    …filmen skulle var omöjlig om den handlat om svenska storbanker och dess ”hyenor”. I Sverige råder ödmjuk tystnad och det gäller att vara en ”god slav”, att stå med kepsen av, i en tiggande gest och hålla huvudet böjt…
    Vi förlorar alla på ”finanssektorns” giriga hyenor, värst av allt är att de är socialt beundrade som varande ”framgångsrika”…

Kommentarsfältet är stängt.