Ariel Sharon , en terrorist och krigsivrare, är död.

 

Det är nästintill tragiskt att se hur Carl Bildt hyllar honom:

Ariel Sharon var en stor israelisk ledare. En briljant militär befälhavare och också en klok statsman som såg behovet av fred.” skrev Sveriges utrikesminister Carl Bildt i ett inlägg på twitter med anledningen av att Israels förre premiärminister Ariel Sharon har gått bort. Herr Bildt har glömt Sabra och Shatila m.m., fast antagligen minns han och bara bryr sig inte…vadå ”god ton”?

Ser man till Ariel Sharons historia, hans deltagande i terrororganisationen Haganah, hans deltagande i attacken på byn Qibya m.m., så borde han inte hyllas, tvärtom snarare. Den 14 oktober 1953 attackerade Enhet 101 byn Qibya i Jordanien. Attacken följde på många aktioner mot mål i Israel från palestinier som tog sig över gränsen från Jordanien. Ariel Sharons order var att ta sig in i byn, spränga husen och orsaka förluster bland de förmodade terroristerna. Morgonen efter hade flertalet hus sprängts sönder och över 60 civila dödats, många kvinnor och barn.

”Ariel Sharon var försvarsminister 1982 när massakrerna i de två libanesiska flyktinglägren Sabra och Shatila ägde rum. Kristen milis låg bakom dåden men de skedde under israelisk ockupation”, och kritiken mot honom är i högsta grad berättigad. Sharon var framför allt en slug – och hänsynslös, krigshök, en terrorist som hade en högst personlig syn på demokrati och ”fred”.

Man kan på god grund hävda att han till stor del är ansvarig för den infekterade och eviga konflikt vi ser runt staten Israel, och en av dem som grundlade den ”maligna cancer” av konflikt som drabbat hela Mellan Östern via sina metastaser.

Denna politiskt betingade ”maligna cancer” riskerar ständigt att skapa krig i regionen. …och båda sidor har sina extremister som gör allt för att vinna. Extremisterna bestämmer dagordningen på båda sidor, om än med oändligt olika maktresurser”.

 

Jag tar några ord i repris:

Vi vet hur fred kan skapas, ett slut på ockupationen och två jämlika stater i samarbete. Bara så kan verklig säkerhet skapas och vi vet hur terrorn föds…

de hittade honom sittande, tyst med spår av tårar i det smutsiga ansiktet. Han höll i en liten hand som stack fram under den sprängda betongen i det som en gång var hans hem i Gaza.

Mahmoud har inga tårar kvar, han skräckslagna sorg har övergått till en isande tomhet…alla i hans familj är borta. Handen han först vägrade släppa när hjälpen kom, tillhörde hans lilla syster, Basma. Hon blev bara fyra år.

Det tog många dagar innan Mahmoud började tala igen, en ung pojke på 13 år, helt vilse i en tom verklighet…

Ungefär samtidigt som Mahmoud drogs ut från sitt raserade och rasfarliga hem, studerade Israels ledare Ehud Olmert opinionssiffrorna…skulle attacken på Gaza rädda honom kvar vid makten?

Fem år senare tog Mahmoud tillsammans med arton kamrater emot uppdraget med stolthet och en övertygelse om rättfärdigheten i hämnden. Hans sargade tomma själ hade lätt ockuperats av hämnd och fundamentalism…

Sex av dem hade lyckats köra in i centrala Tel Aviv i bilar som var dolda bomber…på exakt samma klockslag och till de bort-tonande orden om att ”Gud är stor” dog Mahmoud tillsammans med hundratals andra…

 

Det är inte svårt att förstå våldets spiral, orsak och verkan, det som är svårt att förstå är varför inte världens ledare använder sin makt för att stoppa den destruktiva idioti som pågår och som aldrig kan lösas med än mer våld? De som tror att ”Gud” givit Israel rätt, att landet är givet dem från ”Gud” måste vara mer än korkade…hänvisar till ”jinges” ord.

När man tänker efter, verkligen sätter sig in i orsak och verkan är det svårt att döma alla som likt ”Mahmoud” i min fiktiva (?) historia ovan, slår tillbaka mot fienden med de medel de har…

Hur skulle du gjort om du ”gått i hans skor”?…om du delat hans erfarenhet? Kan DU garantera att du mött fienden med ett fredligt leende och en blomma?

Det är inte palestinierna eller judarna vi skall förakta…det är våldet som förtjänar förakt och detta oavsett vem som använder det!

 

Israel har skapat ett enormt ghetto i Gaza. Under andra världskriget drev nazisterna 356 getton för judar, men även för zigenare. De var tyskarnas första steg att få kontroll över judarna. Genom att separera dem från den icke-judiska befolkningen kunde de hålla räkning på hur många de var och plundra deras hem. De mest kända gettona från denna tid låg i Warszawa, Lodz, Krakow, Lwów, Białystok, Vilnius och Riga. Det Israel gör är att i princip rakt av kopiera den terror de själva historiskt utsatts för. Ockupationen är inne på sitt 46:e år, och blockaden av Gaza har pågått i fem år. Där är just nu 1,7 miljoner människor fångade utan möjlighet att fly. De kan bara lyssna till bomberna och vänta på stridsvagnarna.

Det enda sättet att bota denna ”maligna cancer” är att reellt skapa fred och utan krav från USA/EU på att Israel verkligen anstränger sig i fredsarbetet blir detta aldrig möjligt.

 

20120528-212912-843656_0

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ariel Sharon , en terrorist och krigsivrare, är död.

 1. Mark skriver:

  Sharon ………………………………………………

 2. arrami54 skriver:

  Jag publicerar inte dina rasistiska och okunniga kommentarer. Du fick med namnet ovan, resten raderade jag. Min blogg blir aldrig hemvist för okunnig och rasistisk propaganda.
  Du behöver lära dig lite om historien kring Palestina/Israel och försöka inse något om hur fred kan byggas. Du kan starta dina historiestudier här:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Israel%E2%80%93Palestina-konflikten
  …och utifrån detta söka seriös information, sen hoppas jag du kan lära dig tänka i flera steg och införskaffa förmågan att inte bara lära dig något, utan också lära om.
  😉

 3. Mark skriver:

  Haha så kul att du är så feg! Fanns inget rasistiskt eller okunnigt över det jag skrev, men du blev knäckt så du tog till censuren 🙂 Precis som obildade diktaturer och diktatorer brukar göra. Haha din lilla horunge det är du som är en okunnig extremist som borde lära om vilket du visar genom att hänvisa till en haha wikipedia hahaha sida haha. Finns ingen professor som accepterar wikipedia som en giltig källa, den länken du skickade var ett prime-exempel på hur wikipedia-sidor kan innehålla lögner och vridningar. Men nåja jag antar att du är ett hopplöst fall för korkat för att kunna tillfoga någon skada. Israel och det israeliska folket i mitt hjärta! ❤ Låt islamisterna i Gaza mörda sig själva 🙂

 4. arrami54 skriver:

  …du bevisar din nivå.

 5. På tisdag den 14 januari kommer Carl Bildt ge svar i Riksdagen om var Sverige gör för den svenske Taher Khazendar 17 år han har fram till nu suttit 114 dagar i israeliskt fängelse. Det blir intressant. se länk :http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/2014/01/taher-khazendar-i-riksdagen.html

 6. arrami54 skriver:

  Personligen skulle jag bli ytterst förvånad om herr Bildt visar ett genuint intresse, en vanlig ung man är nog ointressant för ”mäster”.

Kommentarsfältet är stängt.