…underbara ord att läsa!

 

Miljöpartiets exspråkrör Birger Schlaug hyllar Jonas Sjöstedt: Den ende som attackerar vulgärkapitalismen

Det räcker fan ta mig nu med avhumaniseringen, ett totalt krackelerat välfärdssamhälle, misslyckade avregleringar, en förgiftad miljö… …bara för att de på gräddhyllan skall få fylla sin mentala tomhet med än mer onödig konsumtion och vinstmaximering.

De köper och köper saker
för att kasta i gapet på tomrummet
som smyger bakom dem.

Det är bara ett fel i Birgers ord:

Jonas Sjöstedt har ett uppdrag – att sitta på de andras axel och påminna om värden och konsekvens – som många utanför den gamla traditionella vänsterkretsen borde hoppas att han lyckas med. Vända den utveckling som de andra har skapat av ideologiska, opportunistiska eller maktpolitiska skäl. Uppdraget är större än retoriskt tal om socialism, större än viktig feminism, större än partipolitisk strategi. Det handlar om att återupprätta värden.

Vi behöver göra en ärofylld reträtt för att ta människor, planeten och livet på allvar. Det får vara nog nu. För detta krävs uppenbarligen ett växande Vänsterparti. Det är bara att erkänna. Trots att det gör mycket ont i den som har sitt hjärta i ett annat parti.”

 

det är inte enbart Jonas uppdrag, det är vårt ansvar, vi alla delar ansvaret… både för oss själva och för framtidens barn.  Vi behöver en fungerande politik på alla områden, inte minst en bra miljö- och välfärdspolitik. Det är vårt ansvar att agera nu.

 

S är inget bra alternativ, de leker ”följa John” med Alliansen och har i princip köpt allt borgarna står för…

…och vi vet alla vad som måste väck!

articleimage-19820-1_big

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till …underbara ord att läsa!

 1. anita skriver:

  Ja, idag rankas inte den gode Birger högt bland hans efterträdare! 🙂
  Tänk om fler kunde vara lika prestigelösa som han. Inte för att jag förstår hans avoga inställning till socialismen, men när han nu har den uppfattningen så blir det dubbelt stort av honom att stå upp för sina åsikter.

 2. arrami54 skriver:

  Jag rankar honom högt bland Sveriges politiska tänkare (och tänkare allmänt!). Att han trots sin negativa syn på socialismen gör sitt ställningstagande, är stort. 😉 Du ser vad jg ser!

 3. anita skriver:

  Jag har Greider och Schlaug på delad förstaplats. Utan dessa båda skulle jag försmäkta på denna jord.

 4. arrami54 skriver:

  …jag både förstår dig och håller med, även om jag undviker att sätta folk på ”prispallen”. 😉 Båda ligger på topp, de har en extrem förmåga att tänka i flera steg, har en välutvecklad helhetssyn, enorm allmänbildning och kunskapsbank, empati och känsla för sammanhang som få personer uppvisar.

 5. anita skriver:

  Du har helt rätt om prispallen, bort med den! Så här då: Greider och Schlaug är två nutida tänkare som betyder och har betytt oerhört mycket för mig.

 6. arrami54 skriver:

  …exakt! 😉 Nu är vi överens till 100%!

  Ha en riktigt skön helg!

Kommentarsfältet är stängt.