”Stridshingsten” Reinfeldt har rätt…

 

…i att Sverige står inför ett avgörande vägval. Vi måste bort ifrån Alliansens demontering av välfärdsstaten. Givetvis har nedmonteringen av välfärden gynnat en del trinda ”hästar”…

Både vallacker, hingstar och en del ston!

Det är ”hästskitspolitikens” primära grund, att ”hästarna” blir trinda under det att ”sparvarna” får slåss om den havre som kan återvinnas ur hästskiten.

Bakom herr Reinfeldts retorik finns egentligen ingenting annat än urgammal moderat skattesänkarpolitik. (Det vi ser/sett är bara Bo Axel Magnus Lundgrens gammelblå skattesänkarpolitik i repris, dold bakom en ”ny” och falskare retorik. Moderater är sig lika över tid, de hyllar sitt övergödda ”jag” och låter ”vi” föra en tynande tillvaro … Det tråkiga är att den svenska medelklass-allmogen lättlurade svalde lögnerna med hull och hår.)

Det finns ingen skolpolitik värd namnet, den svenska skolan har demonterats till en ojämlik ”dumskola”. Inom de flesta samhällsområden har vi sett en katastrofalt negativ utveckling:

Missnöjet med nedmonteringen av det sociala växte till nya höjder under året. Läkarna i Läkaruppropet, socialarbetarna i Nu bryter vi tystnaden, de boende i Alby i södra Stockholm som gick samman mot utförsäljningen av allmännyttan i Alby är inte till salu. Organisationerna för social upprustning i förorterna, som Pantrarna och Megafonen, visar hur stadsdelar utarmas på samhällsservice och engagerar sig konkret för att ändra på det. Tunnelbaneaktivismen mot Reva uppmärksammade både rättsosäkerheten i rasprofilering och solidariserade sig med de människor som lever i Sverige utan papper. Asylstafettens långa vandring från Malmö till Stockholm. En vacker manifestation av och med människor på flykt. Vi har lärt oss namn på platser som Gállok och Kärrtorp. 20.000 människor på en idrottsplats två dagar före julafton. Den 22 december kommer att leva kvar. En ny humanism bryter fram.”

Sjukvården haltar, Maciej Zarembas reportage om den svenska sjukvården gjorde bilden tydlig…men även rovdjurs-/miljö-/klimatpolitiken är att likna vid en övergödd och ben-amputerad ”hingst” som försöker ta sig fram i hagen genom att rulla på sin trinda buk: ” – Bara jag får mer havre så ordnar sig nog detta också!”

…och alla nya jobb ?

Sveriges vägval måste bli att återskapa ett hållbart välfärdssystem, en god och likvärdig sjukvård, skola m.m. för alla. Vi måste bygga en medveten kunskapsdriven nation som gemensamt arbetar för en ekologisk, miljö- och klimatpolitisk hållbarhet, en reell välfärdspolitik, inte bara för oss (här och nu), utan för våra barns barnbarns barnbarn. (Och då duger inte ”hästskit” som energi och drivkraft!)

Vi måste städa bort ”hästskitspolitiken”, den får bara nationen att sladda och kana av vägen.

shit

Men först stallar vi upp ”stridshingsten”, ryktar och pysslar om honom lite, sen får han gå i pension i en lagom närande hage.

img-2523

önskar er ett gott 2014!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till ”Stridshingsten” Reinfeldt har rätt…

 1. anita skriver:

  Härligt frustande text!
  tycker
  en grå liten fågel

  God nytt år till dig också, och jag hoppas 2014 kommer att bjuda på många energikickar om sakernas (bedrövliga) tillstånd från din vassa penna.

 2. arrami54 skriver:

  Detsamma…önskar dig ett riktigt GOTT 2014!
  …förhoppningsvis lär jag mig skriva än vassare. Måste försöka sluta vara så förbaskat snäll (mitt enda nyårslöfte i år!)
  😉

 3. anita skriver:

  🙂
  Nog är den vass så det förslår!

 4. arrami54 skriver:

  Där ser man!
  …och jag som tycker jag är alltför snäll! 😉

 5. Svante skriver:

  Med uppstallande i lagom stor hage, menar du en sån hage Göran Persson fick?
  Svante

 6. arrami54 skriver:

  …nä,nä…en typisk Smålandshage, stenrik och örtfattig (skött av centerpartister och ekologiskt monokulturell!), lagom knapert med andra ord. Skall man tro herr Reinfeldt så ”jagar hungriga vargar bäst” vilket överfört till honom själv skulle bli: Stridshingstar strider bäst på tom mage!

  Kan se bilden framför mig på Göran och Fredrik stillsamt betande i samma hage. Två gamla ”hingstar” som tuggar hö och minns fornstora dagar…

  God fortsättning Svante! 😉

 7. Ping: Denna vill jag skicka vidare. | Kårbölebloggen

 8. arrami54 skriver:

  …ja och där ligger en del av grunden till mitt ställningstagande för vargens rätt att leva här i Sverige.

Kommentarsfältet är stängt.