Jägarförbunden, ett kriminellt särintresse?

 

En del ologiska och antagligen något korrupta politiker tycks gå i Jägarförbundens koppel, inte tal om lösspringande ”jakthundar” där inte, snarare medelstora, snälla och lydiga knähundar. Bilden av lydig knähund blir extra tydlig om man studerar dåtida Centerpartistiska ”miljö”-ministrar, och nutida varianter. Andreas Carlgrens högst besynnerliga argumentation minns nog en del av er, han ville hävda att slumpvis avskjutning skulle förbättra vargstammen genetiskt och att acceptansen för varg i landet skulle öka om jägarna fick skjuta av stammen kraftigt lite då och då.  ”Miljöministern” vi hade, den C-stämplade fru Ek, var minst lika ologisk och en ytterst lydig liten ”knähund” visavi Jägarförbundens viljeyttringar.

Jag fick en skönt ironisk kommentar under mitt förra inlägg:

Världens farligaste djur är människan. För att nå en gynnsam bevarandestatus,
torde det räcka med 170-270 djur för att säkra dess fortbestånd och överlevnad i Sverige.”

…och tänk om ”miljöminister Ek” lagt ett likalydande förslag, fast då rörande antalet centerpartister i landet. Tanken är tyvärr långt bortom det möjliga, eftersom det djuret (Centerpartister) sannolikt snart är lika sällsynta som svarta vargar i konungariket Sverige …och då behövs det ingen ytterligare reduktion.

(Fast fakta är väl att fru Ek och C-gänget anser sig vara en ytterst viktig grupp av de ca 7000 miljoner små ”gudskopior” som befolkar vår jord. Långt viktigare än ett par hundratusen vargar, ca 35 000 lejon, några tusen tigrar och än färre snöleoparder m.fl skönheter).

Återvänder vi till ordet ”acceptans” så är min acceptans låg vad det gäller det falska miljöpartiet med beteckningen C, väldigt låg. Lika låg som inför de jägarorganisationer som vill se noll vargar i Sverige.

(Observera att jag har samma bild av vår nuvarande ”miljöminister” som lagt sig platt inför betongrumporna i Socialdemokratin och den herre som i grunden bestämmer landets vargpolitik, Sven-Erik Bucht (S))

”– Vi bör inte ha några frilevande vargar alls, alltså vargar utanför djurparkerna. Svenska rovdjur orsakar skador för 6 miljarder kronor årligen, enligt SLU:s (Lantbruksuniversitetet) beräkningar. Dessutom finns ingen svensk vargstam, det rör sig om en invandrad rysk-finsk stam. Vi har ett väldigt högt rovdjurstryck i Sverige, anser Per Wannström. (Per Wanström är (var?) generalsekreterare på Jägarnas Riksförbund och han flummar iväg via siffror som är fullständigt befängda).

Ordet ”acceptans” i vargdebatten är påhittat av jägarorganisationerna (inte av herr Carlgren och fru Ek!). Det betyder att om jägarna inte får avreagera sig en gång om året med legalt vargskytte (licensjakt) så kommer de att övergå till illegal jakt. Utan ”acceptans” kommer de att utrota vargen oavsett vad politikerna och lagen säger.

…och bevisligen ÄR Sverige ett laglöst land när det gäller jaktbrotten (Brottsförebyggande rådet beskriver Sverige som laglöst land när det gäller tjuvjakt. Det är en beskrivning som både polis och åklagare har svårt att värja sig från). Lite syrligt antar jag att det delvis kan bero på att många inom ”Kling och Klang”-myndigheten själva är jägare?

Sakargument och fakta biter inte på jägarorganisationerna, de andas, drömmer och sjunger en enda sång, refrängen är välkänd: ” – Vi skall döda alla rovdjur, ja döda alla rovdjur, döda, döda, döda…ja döda alla rovdjur!” Många rovdjurshatande jägare är uppenbart fattiga själar, outvecklade och med en sjuk lust att döda, därutöver är deras intressen få, en sup eller fler, slappt glo på lite idrott och lite mer pengar i fickan, får dem att lalla runt lyckligt leende i råtthjulet.

Jägarförbundens överdrifter och okunniga sagobeskrivningar kring vargen har en enda grund, vargen beskattar en del av älg- och rådjursstammen. Kött de mänskliga jägarna själva vill ha!

Kostnaderna för rovdjuren ligger långt under kostnaderna vi har för Älg, Vildsvin. Bara betesskadorna på skog från älg och rådjur står för 2 miljarder årligen. För vildsvin och övriga hjortdjur finns ingen beräkning. Men ligger sannolikt på ytterligare ett antal hundratal miljoner årligen.

Allvarligast är de viltolyckor klövviltstammarna orsakar, som förutom att de årligen kostar oss 3 miljarder, också i snitt orsakar cirka åtta dödsfall och åtskilligt fler allvarligt skadade i trafiken varje år. Detta sker trots att samhället stått för viltstängsel motsvarande en vägsträcka om minst 320 mil och till ett värde av cirka 1 miljard i dagens penningvärde.(Källor: Jaktlagsutredningen (SOU 2013:71). Trafiksäkerhetsverket)

Det sammanlagda problemet och kostnaden för stora klövviltstammar är så omfattande att det borde överstiga den nivå som vi och samhället rimligen kan acceptera och tolerera. Ändå gör vi svenskar i allmänhet det och detta uteslutande på grund av ”acceptans” för jägarnas jaktintresse.

När det gäller rovdjuren och framför allt vargpolitiken finns däremot ingen acceptans från framför allt jägarkåren. Regering och riksdag faller till föga för jägarlobbyns ” Vi vill döda älgen själva”-tjat och beslutar om en ytterst skamlig rovdjurspolitik. En politik som kommer att få förödande konsekvenser för landets rovdjur och som öppnar upp för en halvering av vargstammen och en hård beskattning av de övriga stora rovdjuren.

Man måste ha förståelse, menar centerpartisterna: ”för att inte alla tycker att ett nytt vargbestånd förgyller tillvaron. ”Det går inte att säga att vargen inte är farlig för människan”. Men varför går inte det? Enligt uppgift har en varg i Sverige dödat en människa. Det ska ha skett 1821. Getingar och hundar har fler liv på sina samveten. Och inte brukar vi väl beskriva dem som farliga? Tvärtom kan den som är fobiskt rädd för ett tämligen ofarligt djur erbjudas beteendeterapi – eftersom man anser att det handlar om ett slags felinlärning snarare än ett utifrån kommande hot.

Från politiskt håll brukar hållningen inför andra rädslor vara att de ska mötas med utbildning och information. Så är det just nu i Vallentuna där en grupp boende fruktar för en grupp ensamkommande flyktingbarn och vad de kan tänkas ställa till med. Men aldrig att en utredare skulle säga att vi måste ta människors rädsla för mörkhyade på allvar. Här råder principen att fördomar ska bekämpas. Inte bekräftas.

Men när det gäller varg är logiken den omvända. Här ska politiken inte utformas efter fakta utan efter föreställningar som lever kvar sedan svenskarna trodde på vättar.”

 

Jag hoppas verkligen 2018 blir året när Centerpartisterna blir så sällsynta att det inte står att finna några lämningar eller spår av dem i Sveriges regering och riksdag. Skulle Centerpartiet lyckas klamra sig fast i vår riksdag, ja då har undertecknad fått ett slutgiltigt bevis på att det inte främst är den svenska vargstammen som lider av inavelsproblematiken.

Då bör vi som nation pröva att införa röstkort, klarar man inte att ta in grundläggande kunskaper och fakta bör man inte vara röstberättigad (oavsett ålder), lika lite som man inte bör köra bil utan körkort. En modern och kunskapsfrämjande nation bör sakna all ”acceptans” för hysteriskt gapande och korrupta särintressen som inte ens har grundläggande respekt för lag och liv.

Jämfört med människor ÄR rovdjuren oskyldiga själar och ingen kan hävda att ynkliga mänskliga särintressen befrämjar en levande, artrik natur och ekologisk balans, de främjar endast utrotning av liv, monokulturer och en kraftig ökning av miljö-/klimatproblematiken.

wolf21

 

vacce-sepia1b mellan

 

 

 

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jägarförbunden, ett kriminellt särintresse?

 1. Ping: Annie Lööf sämsta partiledaren? | Bilderblogg.se

 2. Ping: Ogillar du djur och natur, rösta på (C)! | Bilderblogg.se

 3. Ingvar Hedlund skriver:

  Trots att du är som du är , eller kanske tack vare det : GOTT NYTT ÅR !

 4. arrami54 skriver:

  😉
  Tack och detsamma!

  Det lär bli ett intressant år, på alla plan, inte minst politiskt.

 5. Ping: Varg: När journalistiken är som sämst! | Varghjärta

 6. Ping: Vargjakten stoppas, igen! | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.