Sjöjungfrur, svensk debatt och den heliga ande!

 

Det är med en stor sorg man betraktar världen idag, det tycks mig som om ingenting omhuldas mer än cynism, flum, lögner och okunnighet. Ordet fördumningspandemi är i högsta grad ett adekvat ord i tiden.

Inte ens på DN-debatt kan man undvika de lite mer extrema och cyniska flumelumelum-inläggen. Ett tydligt exempel är orden jag länkar till via citatet nedan:

Jag är övertygad om att ett förbud mot att ge till gatutiggare skulle sända en viktig signal om de allvarliga underliggande problem som denna verksamhet grundar sig på och därmed tvinga fram mera omfattande strukturella stödinsatser för att verksamt bistå denna utsatta grupp.”

Den grupp gatutiggare som dominerar stadsbilden är Romer från Rumänien, en extremt utsatt grupp där. Främst så på grund av den intensiva rasism som drabbar dem. Nu är vi inte så mycket bättre här i Sverige och många av dem som helst vill förbjuda tiggeriet har en unken, cynisk och rasistisk syn på sina medmänniskor. Debattören tar inte heller i realiteten upp hur de underliggande problemen skall lösas.

Varför ”glömmer” Rothstein medvetet att ange vem som ska ta emot denna viktiga ”signal” och frågan kring ”Hur ?”…hur skall problemet bäst lösas? Professorns beskrivning i DN av det romska tiggeriet på landets gator är tydlig och jag kan köpa analogin mellan sexköparen som egoistiskt behöver ”lätta på trycket” via den formen av onani och slant-givaren som får en stunds lindring för sin samvetsnöd (?). Professorn betänker däremot inte ens möjligheten att det kan handla om empati. Speglas bara hans själ i orden, eller tänkte han överhuvudtaget med någon form av empatisk helhetssyn?

Den fria rörligheten inom EU kan knappast begränsas via svenska åtgärder och arbetstillfällen ligger långt, långt ifrån dagens svenska ledargarnityrs förmåga att skapa. Det skulle inte vara svårt att skapa dem, men med visionslösa och fantasilösa ledare händer ingenting. Vi skulle t.ex. kunna bygga enkla, funktionella och billiga bostäder som tiggarna tillfälligt fick använda när de besöker Sverige under dessa tre månader det handlar om, liksom de skulle kunna användas till övriga hemlösas behov. Smart konstruerade och snabbmonterade bostäder skulle också kunna göra nytta vid katastrofer runt om i världen. Det krävs inte så mycket intelligens för att konstruera dylika och den vägen skapa lite jobb därtill. Bostadsmarknaden i stort behöver också en kraftig injektion, idag är bostaden mer av en investering än det behov och rätt vår grundlag säger (läs gärna Regeringsformen m.m. då och då. Våra grundlagar bär med sig stora delar av nationens demokratiska själ!). Bostadsbehovet är minst sagt skriande i Sverige, det behövs snabbt några hundratusen bostäder och miljonprogrammen behöver miljösaneras, energieffektiviseras m.m.

Arbetsskapande reformer, investeringar, liksom arbetstidsförkortning och en bättre fördelningspolitik behövs här som i övriga EU. Liksom behovet är stort av politiker som bär en verklig vilja till positiv förändring. Gnäll över tiggeriet, förbudsiver m.m. leder ingenstans och hur skulle vår Kling och Klang – myndighet klara av ytterligare en skapad brottslighet när det knappt hinner med att lösa tio procent av den vi redan har?

Det har ingen betydelse om vi som nation ber Rumänien hjälpa Romerna, de ser helst att de migrerar, eller dör ut och vem tror sakligt att svenska politiker har det som krävs för att stoppa rasismen och fördumningspandemin i andra nationer, när de är en bärande del av samma pandemi här hemma. Se bara på den svenska skolans utveckling, bättre betyg ges i belöning för kunskapsförsämringen.

Människan har i alla tider vurmat hierarkin och ställt många utanför det goda livet. Inte minst har religionerna varit ett verktyg i handen på hierarkins små konungar, allt i syfte att kunna utnyttja och tränga undan oönskade ut i utanförskap. I dagens Sverige drabbar detta många sjuka och arbetslösa. Det är skillnad på fina själar och mindre fina själar, liksom på helig ande och vanlig ande. En helig ande kan till och med befrukta en jungfru genom att smeksamt blåsa en mild vind över hennes vagina/sköte, det var så guds son kom till…säger de, de som bara tror och föraktar all biologisk kunskap. (Någon präst/prost/pastor vill säkert rätta mig kring hur exakt Guds sons avelse gick till, de var ju liksom med via anden och vet.).

Demokratisk debatt tycks gå ut på att söva medvetandet med ständiga repriser och undvika de reella grundproblemen, oavsett om det handlar om social-, ekonomisk- eller miljö-/klimatproblematiken. Att det kan pågå beror nog främst på att de som äger makten egentligen i grunden ingenting vill förändra, de vill ha sitt ”apanage” ifred och låta dem som kan arbeta bra göra så, de andra stöts helt enkelt undan.

…och de som står längst ner skall bara bort från gatorna, osynliggöras och glömmas.

Ovan citerade debattör har nog fel på alla plan och jag tror inte ens att prostitutionen har minskat, den har bara gömts lite bättre.

Personligen gillar jag inte välgörenhet, den används av den ”finare” sorten, ofta av arten homo homini lupus, enbart för att i enlighet med egoismens principer döva det lite jobbiga samvetet och sakligt sett kan man betala skatt om man har råd att ge via välgörenhet. (Läs länken här också!)

De strukturella problem vi har handlar i grunden endast om att vi trots ord om demokrati helst omhuldar primitiv hierarki, i grunden särskiljer vi oss inte från vargflockens tydliga hierarki. …och precis som män tryckt ner kvinnor, via religionens lögner om ”att så som  Jesus (Gud) är mannens huvud, så är mannen kvinnans huvud”…så har vi odlat hierarkins principer inom demokratin. En kvinna från Balkan jag lärt känna, frågade på fullt allvar hur länge sedan det är sjöjungfrurna dog ut. Du ler kanske åt hennes fråga, men hennes okunnighet är inte vald, kvinnorna på landsbygden i t.ex. Albanien fick inte gå speciellt mycket i skolan, de skulle tjäna de små konungarna (männen) tiga still, se söta ut och jobba som en Ardenner-hingst. Det var inte länge sedan den svenska bilden var en kopia. …och hennes okunnighet är inte stor om man studerar motsvarande religiösa skrönor som upplyfts till ”heliga sanningar”.

Vi hycklar om allas lika värde, liksom kring välfärden, likvärdig skola, utbildningsnivån och god/likvärdig sjukvård till alla … m.m.

Trots att vi under vår migration genom tiden, borde utvecklas så tycks det mig som om tiden och mänskligheten står stilla, vi lever kvar i en medeltida hierarki och vurmar om, förstärker en fördumningspandemi som på nytt göder rasism och sociala klyftor. Vi tycks ingenting lära av historien. Vilka ”herrarna” som går främst i ledet för denna ”utveckling” är vet vi alla, men rädslan och drömmen gör att vi tiger still och låter tystnaden bygga demokratin… mänskligheten tänker räddhågset att om det finns en Gud, fan då hamnar jag ju i helvetet om jag vågar protestera. Och kanske, kanske faller det en smula från den rikes bord ner på mitt om jag lyder under tystnad, jobbar hårt och deltar i den hierarkiska dansen kring ”guldkalven”.

Jag tror inte längre speciellt mycket på mänskligheten, det är ett däggdjur som utvecklas alltför sakta mentalt och kunskapsmässigt, civilisationen är en lika stor myt som demokratin och människors lika värde.

 

…och det är inte bara den yttre miljön som förgiftas allt mer!

miljc3b6giftets-c3a5ngest-2

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.