Religionerna, den destruktivaste kraften.

 

Det har i princip ingen betydelse vilken av de främsta religionerna du studerar, de ÄR en destruktiv kraft. De ÄR bara verktyg för förtrycket. Det finns ingenting demokratiskt i att böja sig för en så destruktiv och dömande saga, bara för att ett okunnigt prästerskap viftar med en text och kallar den helig. …och NEJ, det finns ingenting demokratiskt i ”Guds” hierarkiska plan. Läs gärna Richard Dawkins bok ”Illusionen om Gud” eller Sam Harris bok ”Moralens landskap” under julledigheten. (Tack för den boken/julgåvan Henrik!)

Studerar man t.ex. barnagan globalt så bör ni se den uppenbara kopplingen till religionen, i ”den heliga skrift” förklaras riktigheten med agan i bl.a. Ordspråksboken (13:24, 20:30 och 23:13-14.).

Den som spar sitt ris, han hatar sin son, men den som älskar honom agar honom i tid.”

Sår som svida rena från ondska, ja, tuktan renar hjärtats innandömen.”

Låt icke gossen vara utan aga; ty om du slår honom med riset, så bevaras han från döden;

ja, om du slår honom med riset, så räddar du hans själ undan dödsriket.”

…och barnagan är vanligt förekommande världen över, inte minst i USA och det är inte heller svårt att se kopplingen till våld och vapen generellt i den kristna världen där. Det handlar inte så mycket om kärlek, utan mer om makt och absolut lydnad.Religionerna, främst de abrahamitiska, har haft ca tvåtusen år på sig att bygga ett socialt rättvist, solidariskt och ekonomiskt/ekologiskt hållbart samhälle…och misslyckats totalt. Har man misslyckats i tvåtusen år är det hög tid att lägga ner verksamheten.

En ”helig skrift” som förespråkar våld mot barn bör alla med någon form av moralisk resning behandla efter förtjänst, så släng ut skiten! (Eller skriv en ny bibel ni alla kristna kan enas om, idag är ni ju splittrade i ca 9000 olika riktningar som slår era egna variationer av den ”heliga skrift” i ”huvudet”på varandra.)

Jag är medveten om att tron är individuell, många tar bort texter, speciellt det Gamla Testamentet, men även valda delar ur det Nya. Man anpassar sig efter tidsandan, vetenskapen och personlig övertygelse. Det finns en mängdvariation av ismer, kristendomen är till exempel splittrad i ca 8500 olika riktningar. En del är bokstavstroende, en del bara naiva…

Eftersom den religiösa tron är personlig blir religionskritik alltid upplevd som en personlig kritik och därför ligger det bortom det möjliga att föra en nyanserad och logisk debatt med religiösa människor.

(Det är trist att kristna bloggare upplever en som aggressiv när man går emot den ”heliga skrifts” vurm för barnaga m.m. De blandar t.ex. in monarkin och inser överhuvudtaget inte distinktionen mellan person och sakfråga. Jag tycker inte monarkin är en bra form i en demokrati, de går lika lite ihop som barnagan i ”kärlekens” religion. Religiösa människor lider av en pueril störning, går man emot deras låtsaskompis (Gud) så går man automatiskt emot dem som personer och klassas som aggressiv. Jag är inte aggressiv, jag lär inte smiska er med riset bara för att ni puerilt tyr er till sagan som bärare och grund för ert personliga hopp ).

Religionerna, främst de abrahamitiska: judendomen, islam, kristendomen, har av någon anledning lyckats lägga beslag på moralen, gjort etiken/moralen till sitt område…vilket i grunden är häpnadsväckande löjligt då de dömande religionerna är allt utom just etiskt goda.

Jag hade accepterat myten om att vetenskapen inte kan uttala sig om moral. Moralens Landskap förändrade allt för mig. När det gäller religion och den befängda idén att vi behöver en gud för att vara goda, finns det ingen med skarpare vapen än Sam Harris”: skriver Richard Dawkins.

Det är vetenskap, en balans mellan egoism och altruism i ett demokratiskt välfärdsbygge som skapat det goda livet för många. …och för att lyckas utveckla den vägen måste vi sopa bort religionerna och slänga dem på historiens sophög. Personligen har jag kastat idén om att religionsfriheten är värd att spara.

Idag känner jag på alla nivåer bara ett förakt för religionerna och jag förstår överhuvudtaget inte varför tänkande människor går på skiten. Det finns ingen Gud och de som hävdar motsatsen använder bara Guds-idén som ett vapen mot andra. Det går idag en rysning av obehag utmed min ryggrad när jag möter tydligt religiösa individer, jag önskar samtidigt att de kunde kasta av sig indoktrineringen och börja tänka fritt.

Jag tänker ibland på religiösa ”vänner” jag haft och dumpat för att jag inte stod ut med deras moraliska hyckleri, som ”vännen” som kom hem från Sydamerika (Karibien) lika blek som han åkt. En av de första frågor han ställde mig när vi möttes efter hans hemkomst var: ”-Vet du hur man hanterar en fitta väl, Thomas?”

Jag behöver nog inte förklara att jag reagerade negativt och undrade vad det var för en pueril själ jag hade framför mig. Mannen jag talar om var 60+ vid tillfället och samma individ som i Fall A här.

Jag förstår att han numer hittat sin Gud och också vad som utvecklat hans besynnerligt homofoba, dömande och antifeministiska världssyn.

De som går med Gud är en finare sort, skriver jag med leende ironi och hoppas det går en pandemi över världen som dödar Guds-idén för gott.

Tänk dig en värld där förmenta häxor och kätterska vetenskapsmän aldrig bränts på bål. En värld utan korståg och självmordsbombare. En värld där kvinnor inte tvingas till äktenskap eller könsstympning.

Tänk dig en värld utan religion.”

 

And no religion too ...”

Amen! …och god fortsättning!

 

 

Hoppas inte årets julhelg skapade problem, en del får uppenbarligen dylika, och inte bara med granen…

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Religionskritik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Religionerna, den destruktivaste kraften.

 1. Svante skriver:

  Jag älskar den låten. Inte undra på att han blev mördad av moralens väktare. Jag har aldrig tänkt i de banorna att religionsfrihetslagen, borde vara en religionsförbudslag i stället, men jag ställer upp på det. Moral kan säkert finnas utan religionsförtryck.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …jo, bland den musik som betytt mest för mig ligger han i topp. Jag minns inte vad mördaren angav som skäl, men allt våld bygger ju främst på själars vanvett.
  Moralen ligger inbyggd i vår själ, i vår biokemiska styrning, utan samarbete och empati går vi under.

 3. Tugga skriver:

  … och här finns det miljarder människor som lovprisar sagoböcker och mördar i religionens namn.

  En värld utan religion vore en bättre värld. Det kan finnas behov av någon att prata med i tunga stunder men det skall inte vara kopplat till någon sagobok öht.

  Gud, (hehe), så rätt du har arrami54.

 4. Kicki skriver:

  Reblogged this on Omställningens tid and commented:
  Intressant tolkning..

 5. Kicki skriver:

  Reblogged this on Omställningens tid and commented:
  Tänkvärt

 6. arrami54 skriver:

  Jag skulle tro att ca 98 % av världens befolkning är religiös…tror du det finns något hopp för denna planet och övriga djur på lite sikt?

 7. arrami54 skriver:

  Vi är ett stigande antal som vänder sagan ryggen, det handlar inte om tolkningar, det handlar om fakta.

 8. Aspergiana skriver:

  Religion och pengar är de största orsakerna till allt elände i världen!

 9. arrami54 skriver:

  …exakt, girighet och religion förslavar oss! 😉

  God fortsättning….

 10. Aspergiana skriver:

  Vi som tänker fortsätter kämpa för en sundare planet 😉 God fortsättning själv!

 11. arrami54 skriver:

  …en levande planet som förtjänar att överleva, liksom övriga däggdjur, fåglar, växter m.m.
  …och våra barns barn och deras …

 12. Aspergiana skriver:

  Ja, som det är nu verkar världen vara inne på att utrota både djur, människor och själva planeten.

 13. fgggmf skriver:

  Va!
  Har du övergett mig, min son 😉

 14. arrami54 skriver:

  …jo, vi måste ju konsumera mera. Den som har flest prylar när ”hen” dör…VINNER!
  😉

 15. arrami54 skriver:

  Ja, oh herre fgggmf, jag väljer att gå min egen väg oavsett alla planterade dogmer och religiösa vanföreställningar!
  …och dit jag går, där väntar paradiset mig…en vila där jag helt slipper all mänsklig idioti och girighet. Jag går in i fantasin, ler och målar.

  God fortsättning, en god början och många färder över havet önskar jag dig, min herre. 😉

 16. Aspergiana skriver:

  Det handlar inte om att ha mest, utan om att vara nöjd. Om jag känner att jag behöver en trerummare, måste jag inte ha en femrummare, bara för att du har en lägenhet med fyra rum.

 17. arrami54 skriver:

  …men vad läser du då in i ordet ”nöjd”, en ton av prestige, statustänkande och konkurrens (man vill lysa som finare?). Behöver man en trerummare så är en femrummare överdrivet. Antar det är det vi gör, överdriver både våra behov och annat…
  😉

 18. Aspergiana skriver:

  Man behöver ju inte mer än man behöver. En femrummare är ju överflödig, såvida man inte är en stor familj förstås. Sen varierar ju behovet för olika personer. En etta kan vara utmärkt för en ensamstående utan barn medan en annan vill ha två rum. En del kan ju nöja sig med en husvagn. Men att skaffa något för att visa andra att man har, då handlar det inte om ens egna behov längre.

  Sen är det klart att lite statussökande har nog de flesta. Något som minskar med åren. För min del känns det som att det hänger på självkänslan. Jag har inte längre samma behov att hävda mig inför andra som jag hade när jag var yngre och hade en självkänsla nere vid fotknölarna.

  Jag skulle nog klara mig bra i en husvagn :p 😉

 19. arrami54 skriver:

  Till var och en efter behov är nog en sund grundprincip, liksom att produktion och konsumtion skall bygga på hållbarhet, ekonomisk liksom miljöbetingad.
  Jag har helt ändrat syn på vilka behov jag har och det mesta här är återvunnet, renoverat och omskött.

 20. Qwerty skriver:

  Du är fan psykiskt störd din lille ateisthora!
  Skriv nåt nedsättande om islam eller judendomen om du vågar, ditt jävla fega kräk!
  Men det vågar du inte för du är en vidrig liten patetisk feg typ som älskar att trampa på de som är svagast och som försvarar t.o.m vidriga kommunistateister som du från utövare av ”fredens religion”.

  Satans horunge är vad du är!

 21. Aspergiana skriver:

  Ja, solidaritet är min utgångspunkt. Jag delar med mig av det jag kan till andra som behöver. Jag har själv varit behövande när andra som kan har hjälpt mig.

 22. Per skriver:

  Alltid lika kul att läsa dina inlägg!du är en klok man Thomas.

 23. Qwerty skriver:

  Lilla horungen,
  i islam finns mängder av texter där mohammed beskriver de otrogna som smutsiga djur, uppmanar till mord, våldtäkt av de otrogna och stöld av deras tillgångar.
  I talmud/kabbalan finns mängder av texter där otrogna beskrivs som hundar, uppmanar till mord och stöld av otrogna och deras tillgångar.
  I kristendomen är budskapet tvärtom! Kärlek och förlåtelse och allas likas värde! Ändå väljer du att enbart ständigt smutskasta kristendomen, för du är en feg jävla råtta som är så pass sinnesklen och förblindad av ditt perversa hat mot kristna och kristendomen. Hade du haft några som helst kunskaper om nåt så hade du vetat bättre.
  Vad du vidare inte fattar, din lilla kommunistateist, är att de muslimer som du vurmar för så mycket kommer att våldta dig så fort det bara går om/när de får makten. Är det nåt en muslim hatar mer än en kristen/jude så är det en ateist.
  Jag hoppas du och dina kommunistateistvänner blir våldtagna av de ni vurmar för!

  Du vågar inte skriva nåt som helst om islam i rädsla för att bli åtalad för hets mot folkgrupp samt att bli mordhotad av dina likasinnade hatiska psykopater! För du är en feg ryggradslös jävla horunge!

 24. arrami54 skriver:

  hahaha…ja, här kom det in ett exempel på en fullständigt psykotisk hatare som inte ens läst alla mina religionskritiska inlägg och som inte förstått att min syn på religioner är densamma vad det gäller kristendom, judendom och islam. Antar denna lilla representant för ”fädernas kyrka” inte inser att de abrahamitiska religionerna har samma källa och samma Gud.

 25. arrami54 skriver:

  😉 Jo, jag är iallafall klok nog att inte gå på sagan om Gud.

 26. arrami54 skriver:

  Jo, man ställer upp på andra när de ber om hjälp, annars saknar man allt det vi kallar medmänsklighet.

 27. arrami54 skriver:

  …och du är ett strålande exempel på kristen kärlek när den uttalas med medmänsklig känsla?
  😉
  I Bibeln (Endast Gamla Testamentet) finns det ett flertal uppmaningar att stena människor till döds.

  Ni skall vara helgade åt mig, ty jag, Herren, är helig, och jag har avskilt er från andra folk för att ni skall tillhöra mig. En man eller en kvinna som har en ande från en död eller en spådomsande i sig skall straffas med döden. Man skall stena dem, skulden för deras död är deras egen. (3 Mos 20:26-27)

  Herren talade till Mose: Mannen som förbannat skall föras utanför lägret. Alla som har hört orden skall lägga händerna på hans huvud, och hela menigheten skall stena honom. (3 Mos 24:13-14)

  Var och en som smädar Herrens namn skall straffas med döden, hela menigheten skall stena honom. Den som smädar Namnet, han må vara invandrare eller infödd, skall dödas. (3 Mos 24:16)

  Medan nu Israels barn var i öknen, ertappades en man med att samla ihop ved på sabbatsdagen. Och de som ertappade honom med att samla ihop ved förde honom inför Mose och Aron och hela menigheten. Och då det inte var bestämt vad som borde göras med honom, satte de honom i förvar. Och Herren sade till Mose: ”Mannen skall straffas med döden. Hela menigheten skall stena honom utanför lägret.” Då förde hela menigheten ut honom utanför lägret och stenade honom till döds, som Herren hade befallt Mose. (4 Mos 15:32-36)

  Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: ”Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.” Då skall alla männen i staden stena honom till döds. Du skall utrota det onda ur folket. Hela Israels folk skall känna fruktan när de får höra talas om detta. (5 Mos 21:18-21)

  Men om anklagelsen är riktig och det inte finns något bevis på att flickan var oskuld, skall flickan hämtas ut från sin fars hus, och utanför dörren skall männen i staden stena henne till döds, eftersom hon genom att hora i sin fars hus har gjort vad som är en vettlöshet i Israel. Du skall utrota det onda ur folket. (5 Mos 22:20-21)

  Om en orörd flicka är trolovad med en man och en annan man träffar henne i staden och ligger med henne där, skall ni föra ut båda till stadsporten och stena dem till döds, flickan därför att hon inte ropade på hjälp inne i staden, och mannen därför att han lägrade en annans kvinna. Du skall utrota det onda ur folket. (5 Mos 22:23-24)

  Därför skall jag samla alla de älskare som har njutit din gunst, vare sig du tyckt om dem eller inte. Från alla håll skall jag samla dem, och jag skall blotta ditt sköte för dem, så att de ser dig i all din nakenhet. Jag skall döma dig som man dömer äktenskapsbryterskor och mörderskor. Du skall få känna av min vrede och min svartsjuka. Jag skall prisge dig åt dem, och de skall rasera din offerhöjd och jämna dina kullar med marken. De skall slita av dig kläderna och ta dina praktfulla smycken, tills du ligger där alldeles naken. De skall båda upp en skara mot dig, som skall stena dig och stycka dig med sina svärd och bränna ner dina hus. De skall verkställa domen över dig i många kvinnors åsyn. Jag skall göra slut på ditt horande, och du skall inte längre ge några gåvor. (Hes 16:37-41)

  Så säger Herren Gud: Båda upp en skara mot dem och utlämna dem åt skräck och plundring. Skaran skall stena dem och stympa dem med sina svärd, döda deras söner och döttrar och bränna ner deras hus. (Hes 23:46-47)

 28. fgggmf skriver:

  God fortättning, nästa resa över havet blir imorgon 😉

 29. fgggmf skriver:

  Så då möter jag poseidon 😉

 30. arrami54 skriver:

  …ytterligare en Gud i en nästintill outsinlig samling mänskliga Gudar vi möter i vår historia. Nog är mänskligheten fantasifull! 😉
  Hav en god färd min herre! 😉

 31. fgggmf skriver:

  Måste man inte vara religiös för att tro på Satan? ( tänker inte på hockeyspelaren).

 32. Ingvar Hedlund skriver:

  Vänta bara till han har stavat
  (ljudat) sig genom vad du skrivit , då blir det nog ett dräpande svar…..
  Ingvar

 33. linda skriver:

  Oj har du gått och blivit en horunge medan du var borta från bloggen. Mycket jag har missat 😀 Själv har jag blivit en feg apjävel på facebook. Mycket man inte vet om sig själv. Kul att det alltid kommer finnas andra som är villiga att upplysa en om vad man ska definiera sig som. Hoppas du mår bättre! Har missat mycket här ser jag. Finns mestadels på facebook nu. Hinner inte med så mycket med bloggen. Börjar snart jobba igen också. Om du är med på facebook kan du söka mig där. Heter Linda Yvonne! Kram så länge

 34. arrami54 skriver:

  Jo, man blir mycket när andra läser vad man skriver, det kommer allt från olika epitet till rena hot. 😉
  Jag förstår att du knappt hinner blogga, men jag har för länge sedan lagt ner facebook och kan inte följa dig där.
  Bättre mår jag inte, äter mer medicin (legal narkotika) som tar bort smärtorna och sjukdomarna kommer i skov.

  Må gott, Gott slut och en god början önskar jag dig/er! 😉

 35. arrami54 skriver:

  Ett ”dräpande svar”? 😉 Det skulle vara något det…inget jag förväntar mig från det hållet!

  Må gott!

 36. arrami54 skriver:

  …jo, man bör nog vara religiös för att tro på plågornas och eldens lilla VD. 😉
  Själv skulle jag vilja gifta mig med en kvinna vars efternamn börjar på N …då skulle jag kunna ta hennes efternamn och få initialerna S.A.T.A.N.
  …det du! 🙂

Kommentarsfältet är stängt.