Det genanta lilla Sverige.

 

Jag vet inte exakt vad som har hänt med Sverige, men utvecklingen börjar bli pinsamt genant. Dagens riksdagsbeslut angående rovdjuren är både pinsamt primitivt och okunnigt. Personligen tycker jag att de flesta visat upp en lite väl vänlig kritik mot beslutet, DN:s Hanne Kjöller skriver att: Det har funnits dagar då jag känt större stolthet över Sveriges demokratiska traditioner.” Personligen tycker jag saken drivits på ett vis som uppvisar öppet förakt för demokrati, vetenskap och total respektlöshet på alla nivåer. Det har funnits stunder då jag varit så förbannad på hyckleriet och falskheten i Centerpartiets ”miljöpolitik” att tankarna inte går att uttrycka i text…

(…för jag antar att man inte bör be ledande politiker och tjänstemän om att de genomför en retroaktiv abort? Inte heller bör man väl ta upp jakt som hobby, i alla fall inte om jaktbytet är det jag tänker på? )

Den pågående ”fördumningspandemin” har verkligen nått ända upp till nationens riksdag och regering. En effekt av total brist på bildning och ytterligare ett tecken på skolans kris och samtidigt skolkrisens grund?

Etiken har tydligen hamnat på nivån att uppenbara lögner och demokratiförakt accepteras bara retoriken är ytligt ”snygg”. Att höra SD:s partisekreterare Björn Söder tala om etik efter avslöjandet om att ett antal av deras företrädare uppvisat öppen rasism på hatsajten Avpixlat är även det mer än pinsamt. Ingen i det partiet förstår ens innebörden i ordet etik.

Politik idag tycks vara att i princip ingenting göra (mer än att sänka skatterna). Alliansen tycks mig mest bestå av osund politisk inkompetens som yttrar sig i ständiga böner om att privata aktörer skall fixa saken. ”- Snälla, hjälp oss”!…gnyr man ängsligt på departementen. Privata aktörer som främst suktar efter vinstmaximering och som vill få köpa skolor, ålderdomshem, förskolor, vårdcentraler m.m. så billigt som möjligt (det kallas avreglering, valmöjligheter o.s.v. när det presenteras för medborgarna). Den svenska skolan är bara ett skräckexempel i raden. Bostadsbristen skall tydligen fixas enligt samma recept, Alliansen sitter och väntar på privata initiativ, den egna initiativförmågan är noll, liksom viljan.

Myndigheternas inkompetens börjar också den nå pinsamma nivåer, ”Kling och Klang”-myndigheten tycks mest vara klantig och arbetsskygg. En del poliser skäms, speciellt de som jobbar mot barnprostitution. AF kontrollerar att arbetslösa söker alla de jobb som inte finns. Försäkringskassan består av ”robotar” som enligt en enkel manual lydigt följer order och hävdar att alla kan jobba oavsett sjukdomsbild och man kontrollerar noga att inte amputerade lemmar växt ut igen. På landets socialkontor får de som söker försörjningsstöd veta att ett lån givetvis räknas som en inkomst och det finns tomburkar man kan plocka och tjäna pengar på via pantsystemet.

Ett nästintill religiöst ologiskt täcke av flummig dimma tycks ha lagt sig över nationen och jag anar att en orsak är att de med kraftigast uppblåst arrogans, prestige och kunskapsbrist har samlats inom den ledande politiska sfären. Inom byråkratins offentliga tjänstesektor tycks insikten om styrkan i lagen om anställningsskydd inneburit att vetskapen om att man sitter säkert även om man klantar sig rejält, inneburit att man konstant klantar sig rejält…det kvittar ju, lönen kommer ändå och i princip ingen får sparken. Ordet ”tjänstefel” är raderat ur ordlistan.

Medborgarna är genant generösa med sin acceptans, total övervakning enligt devisen ”Storebror ser dig” är helt okej och de ler förtjust av förvåning vid de sällsynta tillfällen när kollektivtrafik, tåg m.m. fungerar, kommer och går i tid.

Men jag antar att nationens ledare har en genomtänkt framtidsidé, man tänker satsa på turism. Deras slogan är färdig: ” Vill ni uppleva nationen där all kunskap, förstånd och känsla försvunnit i ett gigantiskt mentalt slukhål, besök Sverige och njut av all genuin dumhet!”

url

Visst är Sverige fantastiskt!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Det genanta lilla Sverige.

 1. Wolf is my Soul skriver:

  Reblogga detta på Wolf Is My Soul and commented:
  Skönt att någon har hunnit tänka igenom vad den nya ”rovdjurspolitiken” innebär.Min hjärna har tagit ut strejk idag….

 2. arrami54 skriver:

  Förhoppningsvis lyckas de aldrig genomföra beslutet i praktiken och händer detta…ja, då har de verkligen bäddat för en ytterst infekterad konflikt. Jag skriver några rader inom parentes som jag inte står upp för, ville bara visa den vrede jag kände när jag såg att beslutet var tagit.
  Jag blev arg och förtvivlad bortom ord…är de verkligen så korkade inom ”miljöpartiet” C? Svaret gav de tyvärr själva!

  Må gott, trots strejken!

 3. hage1bo skriver:

  Varghjärta,för lite kramar på sistone, apropå det här med oxytocin.

 4. arrami54 skriver:

  …nej, jag saknar varken kramar eller oxytocin. Det jag saknar är politiker med förstånd som styr landet, men uppenbarligen har landets befolkning exakt de ledare de förtjänar. 😉
  Antar du blev upprörd över parentesen, men även du borde inse att det djur som kallas homo homini lupus varken har empati, känsla, bildning, förnuft, empati med mera och endast ser till egennyttan de vill bara ha vinst eller makt. Det går inte att resonera med denna sort, de flyr undan alla vetenskapliga argument, all form av bildning och etik. Det är oerhört tragiskt att landet styrs av Alliansen (ofta med hjälp av rasisterna i SD).
  Jag antar att du tycker Sverige är världsledande på alla områden och perfekt? Hatet som riktas mot rovdjuren, invandrare/flyktingar, Romer m.fl. är korrekt och något att vara stolt över?
  …jag antar också att du är en av dem som undviker all saklig debatt/samtal och bara håller dig till puerila personanalyser (alla skall vara som du, och är man inte som du, ja då är det någonting fel!)…en av de ynkliga, en homo homini lupus kanske?

  Kram på dig och puss i ljumsken! Gå och skaffa dig lite mer oxytocin nu och återkom när du vill samtala i sak. 😉

 5. vargkramaren skriver:

  Egoism och girighet är det som förstör hela jorden. Vi tänker BARA på oss själva i första hand och andra, tredje, fjärde…. (Inte alla förstås, men vår ras, människan generellt). Sen gör ju vissa, alldeles för många, vad som helst för pengar! Och därför ser världen ut så här. Det är inga djur som förstör, för dom lever på på instinkt helt enligt naturens lagar, medan människan bara styrs av det jag skrev först, nämligen ego och girighet.

  Det är en skam att vara människa ibland och just nu är det en skam att vara svensk!

 6. arrami54 skriver:

  …jo, exakt. Det känns som en skam att vara svensk, att vara en människa just nu. Oavsett ur vilken synvinkel vi studerar vårt ”samhälle” så tycks det mig som om vanvettet segrat. Rasismen blommar ut fullt, hatet mot rovdjuren likaså. De sjuka/multisjuka hamnar i kläm mellan en extrembyråkrati som kräver 72% av all läkartid (patienterna får 18% av tiden) och skriver inte läkaren i detalj hur arbetsförmågan är nedsatt så jublar byråkraterna på F-kassan och tvingar den sjuke att jobba trots klarlagda diagnoser.Det trista är att våra rikspolitiker är medvetna om den sjuka överbyråkratiseringen av sjukvården:
  ”– Vi är ett av de länder som har den högsta läkartätheten samtidigt som läkarna har få patientbesök. Från olika politiska nivåer har man i bästa välmening lagt ut för många krav på dokumentation och nu har vi fått en situation där vi inte använder läkarna till det som de är utbildade för. I Stockholm finns en studie som visar att sjukhusläkarna ägnar sig 18 procent åt patienterna och primärvårdsläkare knappt hälften av arbetstiden. Det är bekymmersamt, säger Hägglund.”

  De arbetslösa tvingas in i fattigdom och att acceptera jobb utan lön (slaveri). Östersjön blir allt sjukare och allt för att ”vi” hävdar vår rätt att släppa ut mängder med gödsel, kemiska restprodukter m.m. Och så vidare…i all oändlighet…och vi kallar oss civiliserade!

  Må gott!

 7. Svante skriver:

  http://karbole.wordpress.com/2013/12/11/kraftlost-sverige/
  Känns nästan så att detta kan passa hos dig.
  Svante

 8. arrami54 skriver:

  …jo, du kompletterar bilden bra! 😉

  Må gott Svante!

 9. Ping: Centerpartiet vill skjuta 250-300 vargar! | Bilderblogg.se

 10. Wolf is my Soul skriver:

  Jag delar din frustration! Nog är nog nu efter att de i princip redan gjort vad de kunnat för att utplåna varg helt i landet…
  Ha det så bra, du med!!

 11. arrami54 skriver:

  …jo, men rovdjurspolitiken är ju bara ett exempel i en nästintill oändlig rad av galenskap.

  Detsamma! 😉

Kommentarsfältet är stängt.