Är SD vår tids orcher?

 

När ni njuter av Tolkiens berättelser och filmerna som bygger på dem, nu senast ”Smaugs ödemark” så bör ni ha med er att han skrev dem krigstraumatiserad under 1930-talet och att han såg det vidriga mörker Europa var på väg in i. Han visste att ondskan var på väg, att Auschwitz ugnar tändes. Ondskans vidriga orcher (rasister och nynazister) drar återigen fram över Europa, vi ser dem här, i Ungern, i Grekland o.s.v.

De ser ut som vi, dessa onda, cyniska homo homini lupus, men deras själar är vidriga, nedsmutsade av hat och en nästintill sjukt religiös idévärld som kretsar kring nationalistisk renhet.

Orcherna” drar fram över Europa igen, blinda av cynism, hat, okunnighet, förakt, fobier och rädsla.

Bilden av total cynism blir tydlig när vi nu ser hur SD:s riksdagsman Kent Ekeroth hotar att stämma DN för att de i enlighet med allmänt och nödvändigt informationsbehov publicerat bilder ur hans ”järnrörsfilm”.

Kent Ekeroth, mannen som är hatsajten Avpixlats beskyddare m.m. och landets kanske främsta islamofob, gick passivt bredvid sina berusade ”bröder” som kallade invandrare ”babbar”, kvinnor för ”horor” …och hur passiv han var framgår tydligt när han själv greppar ett järnrör för att som det heter ”skydda sig mot en redlöst berusad man som argumenterade emot dem”.

Herr Ekeroth försöker ”tvätta bort” filmen ur folks medvetenhet genom att framställa DN som upphovsrättstjuvar och få bort filmen från youtube m.m. Det vi ser är ondskans cyniska propaganda-apparat i arbete igen, därtill är den högst omoralisk även om den kan vara juridiskt korrekt.

”Är det moraliskt försvarbart att folkvalda politiker i ett demokratiskt land tjänar pengar på att hota och förolämpa sina medmänniskor?”

 

original Foto: Expressen/TT

När jag ikväll njuter av filmen ”Smaugs ödemark” lär jag samtidigt försöka hitta orcher som påminner om våra små hatiska nationalisters anleten…det kanske ger lite komisk krydda till underhållningen.

 

PS: Filmen var riktigt bra och jag ger den fyra vargtassar av fem. Smaug var riktigt söt och häftig, därtill han jag se en del SD:anleten bland orcherna. Riktigt sevärd film alltså, den rekommenderas! DS.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Är SD vår tids orcher?

 1. arrami54 skriver:

  Varsågod och tack! 😉

 2. Aspergiana skriver:

  You’re welcome! 😉

 3. Pelle V. skriver:

  Typiskt av media med sin dubbelmoral. Man kan standigt lasa I media om hur vanliga svensson sa hemsk struntar I upphovsratten, speciellt nar Hollywood eller muiker ar inblandade, da star media dar som upphovsrattens beskyddare. men nar det passar skickar media den sjalv I papperskorgen????? Dubbelmoral, sa eftersom Hollywood och musiker pa gangster vis forsoker blasa oss pa pengar kan vi glatt ladda ner piratade filmer o musik, om nu Svd kan stjala bilder.

 4. arrami54 skriver:

  Strikt juridiskt och bortom etiken har du rätt i att herr Ekeroth äger upphovsrätten till filmen om ”järnrörspojkarna, men bilderna har ett uppenbart nyhets och informativt allmänvärde lite vid sidan av denna rätt, när det nu handlar om folkvalda riksdagsmäns beteende och grundfrågan bör vara:
  ”Är det moraliskt försvarbart att folkvalda politiker i ett demokratiskt land tjänar pengar på att hota och förolämpa sina medmänniskor?”
  Sen har knappast filmen någon konstnärlig verkshöjd som ligger ovan din kommentar, så det ekonomiska kravet tycks mig något överdrivet och dina jämförelser med seriösa filmskapare och musiker haltar betänkligt.
   

 5. pelle v skriver:

  intressant, sa lagen skall tolkas olika? utifran vems syn? knappast forenligt med demokratiska varden. I en diktatur funkar det dock sa, likhet infor lagen existerar ej da langre – ser ju vilket samhalle du propagerar for.

 6. arrami54 skriver:

  Ingen hävdar att lagen skall tolkas olika. Du är ett typexempel på dem som inte ser skillnad på etik och juridik, betänk till exempel att judeutrotningen och våldet mot andra grupper var lagliga under nazisternas styre i Tyskland, etiskt var det däremot aldrig rätt/korrekt. Dessutom tror jag inte du har en aning om de värden demokratin representerar, du tycks mest sakna respekt för densamma.
  Det samhälle jag står upp för är just det demokratiska, ett samhälle som respekterar religionsfrihet, alla människors lika värde, att alla oavsett ursprung, sexuell läggning, hudfärg skall ges samma möjligheter och bemötas med respekt…läs t.ex. Sveriges grundlag (regeringsformen).
  I ovanstående fall bör du också betänka att upphovsrättsinnehavaren initialt förnekade att filmen fanns liksom att han förnekade händelsen, orden som uttrycktes…av han, liksom den hat-tönten som flyttade till Ungern.
  Du kan besvara frågan SvD:s chefredaktör Fredric Karén ställde: ”Är det moraliskt försvarbart att folkvalda politiker i ett demokratiskt land tjänar pengar på att hota och förolämpa sina medmänniskor?”
  Vad tycker du, är det försvarbart?

Kommentarsfältet är stängt.