”Moderaterna hycklar om Mandela”.

Dan Greiders Allians loggor

Rubriken till inlägget har jag hämtat från SvD och nog har kritikerna som omnämns och citeras i artikeln rätt! Problemet är att ”De Nya Moderaterna” hycklar rakt igenom, hela deras politik andas gammal konservativ högerpolitik och de gynnar endast egoismens girighetstillväxt. På inget område är de ärliga i sin retorik och deras form av ”Apartheid” är tydlig om man ser hur dagens samhälle behandlar sjuka, arbetslösa m.fl. grupper. Den så kallade ”arbetslinjen” är egentligen bara en variant av deras gamla ”Var och en för sig själv”-linje, de ”tärande” skall kastas på soptippen och placeras i permanent utanförskap.

Enligt moderat ideologi är det tydlig skillnad på folk och ”fän”, de fina människorna är de med bra inkomst, förmögenhet och stort ”ägande”, de övriga får sköta sig själv i sina ”hemområden”, åtskilda från de lite finare människorna. Dagens ”Nya Moderater” är egentligen individer som står väldigt långt ifrån Nelson Mandelas människosyn och värderingar, de är mer etiskt besläktade med Apartheid-systemets skapare än dess motståndare.

Än idag anser många av högerns ”homo homini lupus – individer” att Madiba var en terrorist. Jag tar ett exempel från en ”autodidakt toppkommentator” jag fann under en artikel i Aftonbladet: ”Alltså, Nelson Mandela var ju en terrorist. Han var högsta ansvariga för ANCs terrororgan UmKhonto we Sizwe, som dödade tusentals personer. Vid rättegången mot Mandela förklarade han sig skyldig till 156 fall av våld och terrorutövande mot allmänheten, däribland ett fall där bomber placerades ut och sprängdes bland oskyldiga personer på en tågstation.”

Alla som använder sig av våld visavi förtryckare blir terrorister, svaga, förtryckta och utnyttjade människor skall alltid försvara sig via vänligt samtal, oavsett om detta är en framkomlig väg eller inte. Ordet självförsvar finns inte i den ”moderata” världen, rätten ligger alltid hos den som utnyttjar och förtrycker. Man försvarar alltid toppen av hierarkin hur fan den än ser ut!

I mina ögon är ”moderater” och övrigt högerfolk tonade med homo homini lupus självbild ganska vidriga små egoister med en extremt utvecklad ”Jag är lite finare än andra”-självbild. De anser sig ofta vara ”kristna” och inser mer sällsynt att de bebor girighetens ”glitter-tempel” och att deras enda Gud stavas med ett L rätt placerat i ordet Gud…ja, deras enda Gud stavas GULD.

Ideologiskt saknar moderater allt utom värnandet för det välmående ”jagets” egoism och det vänder sig lätt i min buk när dagens moderatledare ger den avlidna Nelson Mandela vackra omdömen…ser man till partiets historiska inställning (och även till dagens syn på det Mandels stod för) så blir hyckleriet groteskt.

Personligen är jag inte det minsta förvånad inför deras hyckleri, inga människor är snabbare på att förfalska historien, kalla alla kritiker för ”kommunister” och falskt anpassa sig till ”omständigheterna” än högeregoister.

Det genuint trista är att dagens så kallade ”socialdemokrater” ställt sig snällt i ledet och leker följa John med dessa blå hycklare. ”S” kritiserar skattesänkningspolitiken och dess effekter, men anser i grunden att politiken är rätt och inte skall förändras. Studerar man dagens svenska politiska soppa av högerpopulistisk ”mitten”-politik så inser man tydligt att Sveriges borgerliga medelklass antagligen tillhör Europas lite mer obildade folk. Det är ett ”folk” som blundar inför kapitalismens död i bubblorna och som helt negligerar miljö- och klimatproblematiken. Det är ett folk som medvetet bytt ut ordet (och innebörden i ordet) ”bildning” inom skolsystemet till ordet ”anställningsbar”. (LAS:ade byråkrater och inkompetenta politiker har tagit över skola och sjukvård m.m.)

Det är så man skapar ”slavar” som politiskt omedvetet sparkar nedåt, tro fan att ”folksjukdomen” SD växer!

Sverige håller på att bli ett tämligen ynkligt/ytligt litet land, bebott av okunniga, politiskt omedvetna hycklare som skapar än mer klyftor, segregation, utanförskap och problem via ett ryggradslöst åtskillnads(apertheid)-recept.

Moderaterna marscherar raskt mot en segregerad bananrepublik…

det Nya Sverige!

carl-bildt

 

FY FAN!

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.