En bild av dagens Sverige.

 

En artikel i lokaltidningen gjorde mig upprörd och förbannad. En man hade skadats i en älgolycka och fick ingen hjälp av sina medtrafikanter/”medmänniskor”. Ett antal yrkeschaufförer och privatbilister passerade honom utan att stanna och erbjuda hjälp. De bara passerar honom iskallt där han står blödande och chockad efter olyckan.

Jag köper inte hans förklaring, att folket som passerade var rädda för att han var en ”vägpirat”. Han ger bara de ängsligt ynkliga en dålig ursäkt.

 

100_5666

Sanningen är snarast den att ”vi” i princip utrotat innebörden i orden empati, hänsyn, solidaritet och medmänsklighet. ”Vi” ser ängsligt på varandra under det att ”vi” far omkring som skållade råttor för att tjäna en slant, ivrigt mumlande på orden: ” – Var och en för sig själv!”…under det att vi lite självgott ler:

 

Kent+Persson2

Bokstäverna ”sam-” i ordet sam-hälle borde innebära att vi samarbetar och hjälper när någon är i nöd, inte minst av det egoistiska skälet att själva få hjälp när vi hamnar i nöd. Förr eller senare blir vi sjuka eller gamla och behöver hjälp, då vill vi inte stå där utan hjälpe eftersom vi ”onanerat” till egoismens skattesänkningar och låtit välfärdstanken haverera totalt.

Vi ser idag ofta hur t.ex. sjuka nekas sjukpenning och hjälp eftersom någon nitisk byråkrat på försäkringskassan, kommunen, landstinget eller det privata ”vård”-företaget räknat ut att det blir kortsiktigt billigare om hjälpen inte kommer…eller att patienten dör. Vi ser samma sak inom åldringsvård och att skolan sedan länge befinner sig i kris är vi medvetna om.

Men ”vi” bryr oss inte längre, ”vi” har alla någon ängslig primitiv ursäkt, ”vi” tjänar kortsiktigt en slant på skattesänkningen, det är någon annans ansvar och allt är nog ”babbarnas” fel om vi får tro SD…eller är det kanske bögarnas?

 

Mannen som stod ensam, chockad, blödande efter att ha krockat med en älg kunde ha varit du. Hur hade du velat bli bemött…av folk som bara passerade?

Jag kan inte med ord tydligt nog uttrycka mitt förakt till alla dem i Sverige som idag slutat bry sig…som via allehanda ursäkter bara ser till sig själva och leende ”passerar” dem i nöd.

Jag kan bara hoppas att ni får det ni förtjänar!

 

Ett PS riktat till den tvehågsne:

Lagen är tydlig, du är skyldig att larma och att tillse att hjälp kommer, även om du inte är skyldig att ingripa medicinskt, genom att t.ex. stoppa blodflödet. Men nu handlar det givetvis också om ”ryggrad”, civilkurage och etik, inte bara lagens minimikrav.

Lagen säger att: ”Den som upptäcker eller på annat sätt får kännedom om en brand eller olycka som innebär fara för någons liv eller allvarlig risk för någons hälsa eller miljö ska, om det är möjligt, varna de som är i fara och vid behov tillkalla hjälp”.

DS.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till En bild av dagens Sverige.

 1. Kicki skriver:

  Ja, det är för djävligt när man inte ens kan stanna och hjälpa en människa i nöd utefter vägen! Det är en praxis att kommer man först till en olycksplats stannar man och hjälper till om/när det behövs! Men hela samhällsklimatet idag är uppbyggt på andra principer. Sköt dig själv och skit i andra. Den enas död – den andres bröd…Länken – bara ett exempel i min fd. bransch… Äta…eller ätas!
  http://www.stoppafusket.se/2011/06/04/mac-hamzic-forsta-svenska-foretaget-pa-svarta-listan/

 2. Svante skriver:

  Idag fick jag veta att 1kg lingon betalas med 7kr/kg i Kårböle, och i lördags kostade 1kg lingon 59,90 på ICA Maxi i Haninge. Varför ska man förundras över att bärplockarna plockar annat, än bär? Finns inte en chans att det skulle vara bögarnas fel.
  Svante

 3. arrami54 skriver:

  …exakt, och inte är fräkniga kriminella heller! SD med flera grupper avskärmar sig från verkligheten genom att peka ut grupper som varande kriminella och ett hot mot Sverige…när hotet kommer från vår okunnighet, egoism och syn på varandra som ”varor” (verktyg).
  Sverige är på väg att bli en narcissistisk, iskall och korrupt liten nation.

 4. arrami54 skriver:

  Exakt! Se mitt svar till Svante nedan.
  (Jag har ont och orkar inte sitta en minut längre vid datorn, därav det korta svaret).

  Må gott! 😉

 5. Svante skriver:

  Frågan är på väg att bli?
  Svante

 6. arrami54 skriver:

  Delvis ÄR vi redan iskalla! 😉

 7. linda skriver:

  Vet inte om du följde det programmet men tv 7 hade en tv-program som en dag i veckan visade hur dålig civilkurage och hur empatilösa vi är. Dom riggade upp olika scenarion där man fick åskåda hur människor reagerade i olika situationer. Och inte ens i helt harmlösa situationer där barn behövde hjälp så kom folk till deras undsättning. Har aldrig fungerat så själv och förlorade min bästa vän för länge sedan pga att jag själv fick bevittna vilken dålig civilkurage människor kan ha när hon stod och tittade på när jag och en annan tjej blev misshandlade när vi yngre. Där stod hon med mobilen i handen och väntade på bättre tider. Förbannat härligt att man kallat henne för sin bästa vän :/ Vad är del för fel på folk?

 8. arrami54 skriver:

  …inte mycket till ”vän” skulle jag hävda!
  Såg inte programmen du hänvisar till, tittar ganska lite på TV, läser hellre eller ser utvalda dokumentärer/filmer.
  Felet är nog ängslighet och en oförmåga att ”våga” stå upp för rätt och mot fel (?). Men jag är desillusionerad och kanske sitter på en ”dysterkvist” nu för tiden? 😉

 9. Linda skriver:

  Hahaha. ..sitter nog på den kvisten jag med:D Tyckte att jag läste någonstans att du hade haft väldigt ont häromdagen? Hoppas du mår bättre? Var det ryggen som spökade? Må bäst!

 10. arrami54 skriver:

  😉
  …jo, rygg och nacke, de sänder upp mig på dysterkvisten.

 11. Leon skriver:

  Men i det tämligen kompakta mörkret av självupptagen egoism och likgiltighet kan man ibland finna vissa, om än sällsynta, ljusglimtar. Här i Uppsala har man de senaste dagarna kunnat läsa om de fantastiska människor som räddade en tvåårig pojke som fastspänd i en barnvagn tippat ner i Fyrisån. Och det bara för att de befann sig där och utan att tänka på sig själva gjorde en heroisk insats.
  http://www.unt.se/uppsala/de-raddade-tvaaringen-2597896-default.aspx

 12. arrami54 skriver:

  …jo, det finns gott om vackra själar också! Utan dem hade man nog gett upp! 😉

Kommentarsfältet är stängt.