Syriens sjuka själar.

 

Fantasin är drottningen bland mänskliga sinnen, den skapar Gudar, löser problem och gör kunskapen värdefull. Den ger oss empatin, förmågan att lite djupare förstå… med mera…

Men den är också de brutalas, de sjuka själarnas verktyg, fantasin ger dem verktygen för krigets terror och fasans alla ansikten. Vem eller vilka det var som gav order om attacken med kemiska stridsmedel, är när jag skriver detta inte styrkt bortom rimliga tvivel, det kan vara någon högt uppsatt i den Syriska makthierarkin inom Baathpartiet, som Bashar al-Assad, eller brodern Maher. Men det kan också vara någon krigsherre inom oppositionen.

Jag vet inte heller om jag kan hävda att det är en ”lösning” att attackera Syrien via missiler och bomber för att under några dagar vålla skada för bröderna al-Assads krigsmaskineri. Detta förlänger snarare det vidriga inbördeskriget…

…vänta, fånga in dem och ställ dem inför rätta!

Världen står inför förgiftade alternativ och FN är som vanligt låst via en galen vetorätt. Jag beklagar Syriens folk, hundratusentals av dem kommer för alltid att få vandra ”skadade” i sorgens trasiga poesi.

Det finns så många vackra själar där som nu aldrig får en chans att utvecklas positivt, allt för att girig makthunger i sken av religiösa och politiska ”sanningar” satt samhället i brand.

Det finns små fula själar även här som vill tala om ”inbördeskrig”, de som t.ex. följt kommentarsfältet på SD:s favoritsajt Avpixlat vet vad jag menar…

Vi lever i ett fint land, förgifta det inte via klassiskt unken nationalism, rasistisk fanatism,  lögner om ”folkhemmet” och svenskhet. Tala istället om samarbete, medmänsklighet och visdom.

Tänk dig in i det Syriska folkets situation, lev dig in i hur det är att vara barn idag i t.ex. al-Ghuta eller Damaskus.

Se filmen nedan, men jag varnar dig…den är vidrig.

 

 

Inte vill du någon, ett barn, det här?

De som ville detta skall givetvis dömas och glömmas bort. Men fred skapas inte med missiler!

Herr Obama inser detsamma, att han inte skapar fred med att ingripa…men lyssna gärna på hans egna tankar och argument:

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Syriens sjuka själar.

 1. Svante skriver:

  Sverige ska få besök av en, av borgerligheten högt ärad President, tillika fredspristagare, som planerar krig i Syrien. Min reflektion på besöket är att han kunde besöka Norge istället, det var ju Norge, som gav honom fredspriset. Och du har rätt filmen var vedervärdig.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  Visst är filmen hemsk och nej, jag tror inte Obama kommer hit. Verkställer han ett anfall mot Syrien så lär han få fullt upp…

 3. Svante skriver:

  Då måste jag säga att det är bättre att han kommer hit, trots allt.
  Svante

 4. Tugga skriver:

  USA går alltid sig egen väg när de vill. Låt CIA hindra FN-trupperna att samla in bevis och anklaga sedan den syriska regimen för gasattacken.

  Typiskt Reagan-manér. Det sitter folk i närheten av USA:s ledning som ser en möjlighet att fylla på kassan.

  Nobama

 5. arrami54 skriver:

  Exakt! 😉

 6. arrami54 skriver:

  Det finns alltid dem som tjänar på krig, vapenindustrin jublar…troligtvis även den svenska (även om de jublar tyst!). Förhoppningsvis har FN:s personal så mycket ryggrad att de ber CIA dra åt helvete om de försöker styra utredningen.
  Du har helt rätt i att det finns folk som bara har vittring på ekonomisk vinst nu, men inte bara i USA. USA går sin egen väg eftersom övriga världen tillåter det och eftersom de idag är den enda verkliga militära supermakten (under Gud dessutom! 😉 ).

  …men ärligt talat tror jag Obama tvekar inför en vedergällning mot Syriens styrande…och han ångrar nog lite sina ord om den ”röda linjen”, orden har målat in honom i ett hörn.

 7. Svante skriver:

  Här kommer en länk till min blogg, där det visar sig att samma sjukdom, som finns i Syrien finns i Svensk skola.
  http://karbole.wordpress.com/2013/08/28/skola-eller/
  Svante

 8. arrami54 skriver:

  …jo, sanktionerad mobbning och tortyr, du har sett filmen ”Ondskan”eller läst boken? http://www.youtube.com/watch?v=I-pJcG6bttg

  Den svenska demokratin styrs lite vid sidan om av den verkliga makten, en tyst hierarki du aldrig ser…men som idag är i full färd med att montera ner välfärdsnationen Sverige.

Kommentarsfältet är stängt.