…ett vänligt brev till SD:s ledare!

 

Hej Jimmie Åkesson !

50s99-politiker-akesson-582

Du är inte dum, utan har bara en särdeles extrem otur när du tänker och dina tankar är i grunden kopior av gammal dammig nationalism och konservatism.

Inte ditt fel kanske, för när kunskapen haltar slinter lätt tanken!

( Förtydligande: Nu kan i.o.f.s kunskapen halta p.g.a. en medveten (eller omedveten) amputation, man vill p.g.a. maktbegär, girighet, bristande empati, medmänsklighet och brist på förståelse för mänskliga rättigheter mm, skaffa sig fördelar. Den egoistiska narcissistens vägval. (i.o.f.s = i och för sig)).

Antar att du inser att det riktiga partinamnet skulle vara Sveriges kristdemokratiska parti/f.f.f.r. (f.f.f.r = för främlings-fientlighet/rasism)

Din flört med ”fädernas kyrka” styrker verkligen din gammalkonservativa inställning och ditt tal avslöjade förutom invandrar-/främlingsfientlighet även en uppenbar ton av homofobi. Din konservativa och dimmigt romantiska nationalism bär tydliga spår av 1700-tal, oetiskt muslimhat och unkna, puerila fördomar.

Alla de fördomar man finner i de abrahamitiska religionernas grundbok ”Det gamla Testamentet” lyste igenom i ditt tal, antifeminism och homofobi inte minst. Du vet uppenbarligen inte att judendomen, islam och kristendomen tillber samma ”Gud”. ”Hen” har bara olika namn på olika språk och den kristna kyrkan är inte speciellt svensk, snarare global och med sina rötter från Mellanöstern.

Allah är det arabiska ordet för Gud. Ordet förknippas huvudsakligen med islam eftersom Allah är namnet på ”den ende guden” som har förkunnats av Muhammed. Allah används dock även av arabisktalande judar, kristna och bahá’íer. Arabiska kristna använder dock idag termer såsom Allāh al-ʼAb (”Fader Gud”) för att särskilja sig ifrån den muslimska användningen.

Vill du tillbaka till ”fädernas kyrka” bör du kanske snegla på de nordiska asagudarna, Tor, Oden och Loke med flera. Nu var inte dessa gudar svenska, utan nordiska. ”Asar (fornvästnordiska æsir, singularis maskulinum áss) är ett av tre gudasläkten i nordisk mytologi, varav de övriga är vaner och alver. ”

Men jag inser att du kan din asatro! Du har ju stulit grisen Särimners specialare vad det gäller religiösa trick och gjort den till partiets. ”- Vi äter fläsket och har det ändå kvar på bordet!” (Det som förvånar mig är att ca tio procent av befolkningen går på din skröna!)

Thor

Vill du verkligen utveckla Sverige i positiv riktning bör du undvika all flört med religionerna. Religionerna har nämligen aldrig gått främst i ledet för en positiv utveckling på något område.

Orden: ”ett land, ett folk, en ledare” är kanske bekanta, tar jag och skriver dem på tyska så minns du kanske vilka vidriga konsekvenser konservativ nationalism brukar få? Vi vet även alla vad nationalismens små fega ”profeter” orsakade på Balkan. (…och exemplen är många, många fler!)

Dina problem med tänket blir även uppenbart i talet om att minska invandringen och flyktingmottagandet, nu är väl i och för sig medmänsklighet och etik kopplat till de abrahamitiska religionernas lite tyngre värdegrund. Den så kallat kristna kyrkans etik borde göra dem till SD:s värsta motståndare, men det toleranta kärleksbudskap rebellen Jesus stod upp för är väl snarast bortglömt inom Sveriges alla kyrkor/frikyrkor och sekter (?).

Jag kan förstå att du flörtar med de mer konservativa delarna av svensk kristendom, inte för att du delar den etiska värdegrunden, utan för att du inser religionens makt i fördumningsprocessen.

I konservativ kristen politisk form får etiken ett tydligt exkluderande uttryck. Ett trist och traditionellt nationalistiskt ”avpixlat-dum”-tänk.

Skall Sverige klara den demografiska förändring vi står inför, åldringsboomen när nu 40:talisterna går i pension, blir äldre och vårdbehövande så krävs det en ökande invandring om vi skall bevara välfärden. Sveriges barnkullar är nämligen små och det lär inte hjälpa ens om SD:s tio tusen medlemmar ”gnor på” och skaffar en barnaskara i stil med gamla tiders nivåer. (Tio/elva ungar!)

På inget område har ni en genomtänkt, etisk och medmänsklig politik. Ekonomiskt tycks ni vilja lova mycket enligt principen ”extra allt” till alla, men tycks inte förstå att skattesänkningar utarmar välfärden. Det kostar nämligen att bedriva bra skolor, vård, åldringsvård, barnomsorg med mera och med mindre skatteinkomster blir ekvationen omöjlig. Er miljöpolitik verkar vara helt bortglömd, icke existerande och tyvärr är situationen liknande på alla övriga områden. Drömmen om att ni skall hitta ”tänkande individer” för att fylla era representativa stolar landet över är mest en äkt-naiv dröm och lär inget annat bli om man studerar hur det varit och vilka som främst stödjer er.

Det har ju mest varit stollar på era stolar om de inte stått tomma!

 

Du drömmer lite konstigt om framtiden, leker nationsräddande riddare med tillräckligt polerad rustning (Satis Polito) och med tio tusen Avpixlade väpnare bakom dig?  Din politik är INTE Sverigevänlig, den är på alla vis motsatsen till ”vänlig” om man gör en rimlig konsekvensanalys av dina/era idéer, så handlar det endast om okunnighet, främlingsfientlighet/rasism och konservativ exkluderande nationalism. Med dig vid rodret går den svenska skutan på grund direkt!

Mitt råd blir därför, lägg ner dina politiska ambitioner helt och därigenom ge Sverige hopp och mindre av skamkänsla… och uppmana ”ditt folk” att rösta rödgrönt, förslagsvis på Miljöpartiet eller Vänsterpartiet (övriga partier är en variation på samma gamla politiska mossa)!

Då slipper du fortsätta oroa dig för den garanterade politiska ökenvandring som väntar er även i framtiden!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till …ett vänligt brev till SD:s ledare!

 1. Tugga skriver:

  Vem skrev: ”Jag dömer inte oliktänkande generellt som varande ”dumma” och någon ”åsiktsmästare” är jag inte, jag försöker bara vara helt ärlig i min åsikt och grunda densamma på kunskap, inte tro och fobier.”

  ; )

 2. Tugga skriver:

  … och bara för att jag kommenterade ovan betyder det inte att jag är partisympatisör.

 3. arrami54 skriver:

  😆 …men snälla! Jag inleder ju brevet med att poängtera att han inte är dum, han har bara en särdeles extrem otur när han tänker….och haltar kunskapen så slinter tanken!
  Jag är bara helt ärlig i min åsikt! 😆

 4. arrami54 skriver:

  …jag tror faktiskt inte att du tänker riktigt så illa att du är medlem i SD eller sympatisör. 😉

 5. Tugga skriver:

  ASG …. ok. Du gav mig ett j-t gott skratt.

  Ha en fortsatt fin sommarsöndag.

 6. mobboffer skriver:

  Ditt alster får en gammal ateist som jag utbringa ett ”Herre gud!” 🙂

  ”Alla de fördomar man finner i de abrahamitiska religionernas grundbok ”Det gamla Testamentet” lyste igenom i ditt tal, antifeminism och homofobi inte minst. Du vet uppenbarligen inte att judendomen, islam och kristendomen tillber samma ”Gud”. ”

  Ojdå, det var en nyhet och mycket uttömmande.
  Lite som att säga att de som har Pol Pots ideologi som ledstjärna är precis lika trevliga som vilken gråsosse som helst eftersom båda är inspirerade av Marx. Sen antar jag att man helt kan bortse från hur religion och kultur har växelverkat i ett par tusen år.

  ”Skall Sverige klara den demografiska förändring vi står inför, åldringsboomen när nu 40:talisterna går i pension, blir äldre och vårdbehövande så krävs det en ökande invandring om vi skall bevara välfärden.”

  Bara för att demografin som behöver försörjningsstöd blir yngre betyder det ju inte att välfärden kommer att funka bättre för det.
  En liten följdfråga, om det vore så att det är för ekonomin som vi ska ta in invandrare borde vi inte kvotera in de som har en god chans att bidra likt Canada?

  ”Er miljöpolitik verkar vara helt bortglömd, icke existerande och tyvärr är situationen liknande på alla övriga områden.”
  Kan du förklara för mig ekvationen som gör att en snabbt ökande befolkning i ett av världens mest energikrävande klimat är bra för miljön?

  Har det aldrig slagit dig som vänstersympatisör varför högern i Sverige är så vänster i invandringsfrågan?
  Anledningen till att Reinfeldt är en så aktiv påsksyndare av invandringen är inte hans blödande hjärta utan helt enkelt att det är ett praktiskt och ofarligt sätt att vidga skillnaderna i samhället utan att få kritik av välfärdsivrare och opposition. Det behöver inte ens vara en uttalad tanke, det räcker med att man inte motverkar en policy vars slutresultat man inte har något emot.

 7. arrami54 skriver:

  Ett gott skratt lär förlänga livet…gratulerar till ett par extra veckor! 😆
  Detsamma!

 8. arrami54 skriver:

  😆 …tror det mesta är en nyhet för dig Fredrik!

  Att jämföra Pol Pots ideologi med en gråssoses tyder på okunnighet om splittringen den kristna kyrkan uppvisar i en mängd olika riktningar/ismer. Du likställer extrema fundamentalistiska ”kristna” sekter som t.ex. Familjen (Guds barn) med svenska kyrkan? Antar att du ser alla religiösa (muslimer t.ex.) utanför kristendomens ramverk som fundamentalister trots att de oftast kan likställas med en ”normal” svenskt kristen i medvetenhet? Du tycks därtill vara okunnig om att splittringen lett till ca 8500 olika kristna riktningar/ismer.
  …och vem fan kan bli inspirerad av en Gud som inte finns? Tror du blandar ihop en mänskligt komponerad fantasisaga benämnd Bibeln eller Koranen med en ickeexisterande Gud…och du kallar dig ateist! Herregud! 😆

  Världen ser ut som den gör och ”sjukan” orsakas av att kultur och religion samverkat under tusentals år. Tänk om vi istället för religion hade prioriterat förnuft och kunskap! Tänk lite, snälla du…

  ”Demografin”som behöver stöd blir äldre, du tycks mig missförstå allt….medvetet?

  Därtill tycks du mig tillhöra dem som ställer en enda fråga till dina medmänniskor: ” – Är du lönsam lilla vän?” Antagligen är du en ynklig utnyttjare, eller en välartad liten slav!
  Har du ens läst länkarna i min text och förstått texten i dem?

  Vilken idiotfråga: ”Kan du förklara för mig ekvationen som gör att en snabbt ökande befolkning i ett av världens mest energikrävande klimat är bra för miljön?”…du tycker vi skall minimera befolkningen i kalla klimat och optimera den i tropikerna där det krävs energi för att kyla ner bostäder, industrier med mera? ( Gå du på en tropisk ökenvandring och stanna i sanden!)

  Om ”högern” är ”vänster” för att de visar medmänsklighet, vad fan är du då? Iskall och cynisk?
  Klyftorna har inget med invandringen att göra, det handlar om kortsiktig egoism, girighet och obetänksamhet. Fredrik Reinfeldt skiter i andra, i samhällstanken och välfärden, han kliar bara de rika kompisarnas ryggar!
  Majoriteten av invandrarna är människor med exakt samma behov som du och jag….och jag är ärligt glad att jag inte känner dig personligen. Då slipper jag be dig dra dig undan från min närhet…

 9. Svante skriver:

  Jag vill ju så gärna att vi i Sverige ska ta emot människor, som på ett eller annat sätt inte kan vara kvar i sitt eget land. Jag måste tyvärr säga att det mina vänner i Stockholm berättar, verkar vara sanning. Nu sitter det tiggare överallt på offentliga platser. Jag skrev detta svar till detta mail. Stockholm förändras. ”Nya och mera sentida företeelser är massor av cyklister, mängder av tiggare och en hel del utav pantburksletare. Vilket år kom allt detta till stan”? ”Jag var senaste gången i Stockholms City 2006 i september, och då såg jag inget sådant”. Jag förvånas också över att de, som flytt sina hemländer kan besöka hemlandet på ledig tid. Är det mig det är fel på, eller någon annan?
  Svante

 10. arrami54 skriver:

  Att antalet tiggare/pantburksletare ökat har en enkel förklaring, se den ökande fattigdomen …här liksom i övriga Europa. Har t.ex. romernas situation förbättrats?

  Det är inte dig det är fel på, felet hittar du en bit upp i hierarkin!

  Att människor ”gnetar och sparar” för att kunna besöka hemlandet, släkten som mor och far, vänner med mera har en enkel förklaring…och du skulle göra detsamma! De som står oss nära vill ingen svika eller lämna…och ett svenskt pass ger bättre skydd än de flesta kanske förstår i en orolig/sjuk värld.

 11. Svante skriver:

  Mina vänner i Stockholm hemfaller åt att stödja SD, och det gör mig hemskt bedrövad. De berättar att de inte kan åka pendeltåg utan att bli utsatta för tiggare. Tiggarna går runt, och lämnar lappar där det står den ena behjärtansvärda orsaken, eller den andra. När de delat ut lapparna i en vagn, går de runt, och förväntar sig ett bidrag, och samlar upp lapparna, för att återanvända dem. Det jag märker av detta är att det är många Bulgariska Romer här uppe just nu, och dessa plockar inte bär, som Polackerna. De åker runt, och plockar andras ägodelar.
  Svante

 12. arrami54 skriver:

  …om du var totalt utstött, fattig och desperat…vad skulle du göra? Antagligen exakt det jag skulle gjort, hellre stjäla än förnedra mig via tiggeri!
  Det kan vara svårt för oss ekonomiskt medelfeta ”svenne potatisar” att förstå, men primär överlevnad kan skapa desperation som omsätts i desperata och kriminella handlingar. Det är inte i grunden svårt att förstå, alla vill vi leva och överleva…eller hur?

 13. Svante skriver:

  Det som förvånar mig är att Polackerna plockar bär, Blåbären betalas med 12 kr/kg. Lingon vet jag inte priset på ännu, men när jag får veta det ska jag meddela dig. Självklart vet jag att människor i hela världen har det svårt, då politiken är kapitalistisk. Kapitalistisk politik gynnar aldrig den lilla människan. Jag tror inte heller att vi kommer att få se någon demokrati, så länge vi röstar på de etablerade partier, som finns i vårt land. Utomparlamentariska lösningar är nog mera trovärdiga. Kan det finnas någon, som tror på den demokrati, som presenteras av de etablerade?
  Svante

 14. arrami54 skriver:

  …många polacker är fostrade enligt den katolska kyrkans värdegrund och därmed lätt utnyttjade som varande ”goda slavar” i det kapitalistiska systemet.

  …och du har så rätt Svante, demokratin som idé idag är utnyttjad och förljugen av de ”etablerade”, den gynnar bara de makthungriga och narcissistiska egoisterna. Det finns två mindre partier i Sverige av idag som skulle kunna vända trenden till en fungerande och medmänsklig/hållbar demokrati om de bara ville och fick folket med sig…jag tänker på V och MP.
  Personligen har jag mer eller mindre tappat alla förhoppningar, du vet…även hoppet smet ut ur Pandoras Ask!

 15. Svante skriver:

  Priset på Lingon är idag 8 kr/kg, alltså c:a 2 liter. Skulle inte ens gå ut i skogen för den betalningen.
  Svante

 16. mobboffer skriver:

  Du verkar ju vara en underbart vidsynt och tolerant människa. Önskar att jag kunde vara bråkdelen så resonerande, intelligent och god som du.
  Hoppas du kan dela med dig av ditt blixtrande intellekt och besvara några frågor på saker jag fortfarande inte förstått.

  – ”Att jämföra Pol Pots ideologi med en gråssoses tyder på okunnighet om splittringen den kristna kyrkan uppvisar i en mängd olika riktningar/ismer.”

  På vilket sätt kan man inte jämföra socialismens otaliga fraktioner med religionens?
  Har alla dessa 8500 olika kristna inriktningar haft lika stor påverkar på Sverige och Nordeuropa? Har alla Socialistiska fraktioner haft lika stor påverkan på Sverige?

  – ”Tror du blandar ihop en mänskligt komponerad fantasisaga benämnd Bibeln eller Koranen med en ickeexisterande Gud…och du kallar dig ateist! Herregud! :D”

  Hmm, jag tror jag förstår hur du kom fram till att det var det jag skrev via lite god vilja och fantasi men är inte säker. Kan du skriva lite mer utförligt, helst genom analys av den grammatiska konstruktionen i min taffliga mening.

  – ”Världen ser ut som den gör och ”sjukan” orsakas av att kultur och religion samverkat under tusentals år. Tänk om vi istället för religion hade prioriterat förnuft och kunskap! Tänk lite, snälla du…”

  Ok, du är verkligen skarp, nu fattar till och med jag att utan religion hade det aldrig funnits några intressekonflikter, grupperingar, idiologier eller onda tankar i denna värld.

  – ”Antagligen är du en ynklig utnyttjare, eller en välartad liten slav!”

  Ja, jag är ju absolut inte nått där emellan, det skulle ju inte stämma in på min vedervärdiga profil.

  – ”Om ”högern” är ”vänster” för att de visar medmänsklighet, vad fan är du då? Iskall och cynisk?
  Absolut, jag är ett kräk som låter min hjärna stå i vägen för min magkänsla.

  – ”…och jag är ärligt glad att jag inte känner dig personligen. Då slipper jag be dig dra dig undan från min närhet…”
  Jag är glad att kunna glädja dig!

 17. arrami54 skriver:

  …okej, det gäller tydligen att vara flink i fingrarna för att nå en vettig lön i lingonskogen! Snacka om att utnyttja folk!

 18. Svante skriver:

  Det är inte förvånande att det plockas annat än bär.
  Svante

 19. arrami54 skriver:

  …nja, jag är inte speciellt tolerant mot individer som i sin blogg hävdar att det är okej att medvetet döda/eller riskera att döda folk, för snatteri och fortkörning. Hänvisar till ditt inlägg om ”broöppningen utanför Uppsala”. (Jag tog bort länken till din blogg medvetet.)

  Att du hatar socialism och blandar ihop det med fundamentalistisk religion och religionens sagor förstod jag direkt och den debatten tar jag inte med en okunnig ynkrygg till SD-sympatisör. Vill du veta mer kring religionens påverkan på norra Europa så läs mina religionskritiska inlägg.

  Människan är ett revirhävdande och kemiskt-biologiskt styrt djur, så konflikter hade vi säkert haft även religionen förutan.

  Jag tror inte för en sekund att din hjärna är speciellt aktiv, det handlar mest om en pueril och okunnig ”vill gärna”.

  Du glädjer mig inte, tvärtom känner jag bara avsmak inför dina åsikter så som du uttrycker dem i din blogg.
  Hädanefter hamnar dina kommentarer i papperskorgen, du får ursäkta, men det är där de hör hemma!

  Adjö!

 20. arrami54 skriver:

  …nej, jag skulle blivit förvånad om de nöjt sig med att plocka lingon. 😉

 21. arrami54 skriver:

  En riktigt bra ledarartikel!
  Tack för länken!

 22. linda skriver:

  Jag snor din video 😉 Vart lite jobbigt där för SD! Tyvärr så tror jag att alla motbevis och all kritik mot SD inte gör ett dugg skillnad för personerna som sympatiserar med dem. Tvärtom så får dom väl bara fler väljare eftersom dom riktiga rasisterna inser att dom kanske borde slänga sina röster på SD istället för Sverigepartiet som inte lyckats komma in. Åsikterna i partierna går ju ändå hand i hand. Skillnaden är bara att Sverigepartiet erkänner att dom besitter dessa åsikter. Människan blir kallare och kallare, mer egoistisk, tappar medkänsla och empatin och ser till sina egna behov. Därför kommer nog tyvärr SD få ännu fler röster till nästa val. Rasismen växer, den minskar inte. Det enda vi kan hoppas på är att gränserna förblir så pass öppna att mångkulturen blir så stor att den inte kan hotas. Men även om det inte kan hotas så kan den förnedras och misshandlas. Vet inte vart vi är på väg och jag önskar sannerligen att jag var en av dom som inte brydde sig. Kanske livet skulle vara lite mindre komplicerat och mörkt ifall man fokuserade på ilandsproblem istället för världsproblem och samhällsproblem 😉

 23. arrami54 skriver:

  …jag kan också känna att det kanske var bättre om man var ”dum” och lite mer egoistisk och slutade bry sig, men jag kan inte kasta bort allt jag är övertygad om är rätt.
  Jag vet inte om många röstar på SD eller uppvisar sympatier för att de är rasister, det handlar också om politisk omedvetenhet, en protest mot sittande regering och de så kallade ”socialdemokraterna” som idag mest tycks leka ”följa John” eller ”sänka skepp” med Alliansen, samtidigt som man bara mer eller mindre kopierar politiken.

  Men visst finns det många främlingsfientliga och rasister i Sverige, bara att studera vår rasbiologiska historia och se på hur vi behandlat och behandlar t.ex. Romer.

  Du snor inte videon, den ligger på YouTube och kan laddas ner/delas av alla! 😉
  Må bättre än bra!

 24. linda skriver:

  Kan absolut vara mycket det också. Jag tycker jag ser en starkare rasism idag…eller så har den bara blivit mer öppen. Tror i och för sig att alla människor är mestadel arga och bittra och kanske inte alltid så mycket rasister. Klassiska syndromet att vilja hitta någon eller något att skylla på. Märker hur ensamheten och jag-livet här i Sverige tär på alla. Barn som vuxna, gamla som unga, kvinnor som män. Ser en helt annan livsgnista i Italien trots den försämrade ekonomin. Alla är bara så positiva och glada. man har sina problem, mycket grövre än dom som vi har här i Sverige. Men faktumet att vi måste bära våra bördor och problem ensamma och att italienarna oftast har en stor släkt som hjälps att med att bära dem gör en stor…eller låt mig t om säga enorm skillnad. Att leva i en gemensam miljö och att leva i en isolerad miljö är ganska avgörande för den mentala hälsan. Märker stor skillnad på mig själv när jag är där och när jag är här. Så fort jag landar på italiensk mark så är det som att någon suger in livslusten i mig igen. Svårt att förklara, bara en känsla. Kanske man ska tycka synd om dom här människorna som bär på en massa hat. Dom kan inte leva ett lyckligt liv. Förmodligen saknar dom viktiga tillfredställelser i livet. Anyway…tack för kommentaren… lämnade ett svar till dig…/från nattugglan till nattugglan

 25. arrami54 skriver:

  Rasismen har tyvärr blivit lite mer ”rumsren” i och med SD:s intåg i Svea rikes riksdag, skamligt nog. Tror du har rätt i din analys…själv trivdes jag utmärkt i Colombia, trots en relativt stor fattigdom om man jämför med Sverige så var alla enormt vänliga, sociala och samarbetsvilliga…det var som en några veckor lång samba-dans av leenden!
  Mina erfarenheter från Italien liknar även dem dina!
  😉

 26. Ping: Sverige i utförsbacke? | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.