…ett exempel på politiskt intellektuellt nödläge?

 

Jag läser socialförsäkringsministerns ”debattartikel” i DN och ser tydliga spår av Sveriges svar på ”the american dream”, han andas njutningsfullt orden: ”Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor” samtidigt som han retoriskt onanerar till de ökande klyftorna och ordet ”skattesänkning ( synonymt med ordet: jobbskatteavdrag)”.

”Social rörlighet blir självklart viktigare och viktigare ju hårdare klassamhälle man bygger. Men ska vi inte satsa på ökad social och ekonomisk jämlikhet istället för på ”klassresor” för ett fåtal? Välfärden måste handla om jämlikhet, solidaritet, trygghet och social gemenskap, inte om konkurrens om sociala positioner. Social rörlighet i borgerlig betydelse innebär enbart större klasskillnader, mer fattigdom, urholkad välfärd och mindre trygghet i samhället.” skrev en klok och tänkande individ som kommentar till herr Kristerssons debattinlägg.

Jag har personligen svårt att ta herr Ulf Kristersson seriöst, han är väl en av dem som drömmer om att få alla sjuka automatiskt friskförklarade bara de kan röra ett finger enligt Försäkringskassans ”ny-moderata” manualer: ”För den som är arbetslös bedömer Försäkringskassan förmågan att arbeta i förhållande till arbeten som normalt förekommer på arbetsmarknaden……o.s.v…

Tusentals har fått brevet med ovan nämnda inledning från ”förnedringskassan” och idag kvittar det i princip vilken sjukdom du än drabbas av, jobba kan du ändå!

Ursäkta mig herr socialförsäkringsministern, men ni är en sällsynt cynisk herre!

Klyftorna i Sverige ökar, skolorna blir alltmer ojämlika, liksom vården med mera och allt handlar i grunden om att de så kallade ”Nya Moderaterna” av lättjefull egoism låter välfärden krackelera totalt. De driver en primitiv hästskitspolitik som i princip innebär att de överdoserar ”hästens” (de närandes) foderintag så kraftigt att en del säd spills och annat (osmält havre) återkommer ut via hästspillningen, vilket innebär att sparvarna (de tärande) får i sig lite smulor.

Om ”moderater” nu inte likt kaninerna återvinner spillningen tills det bara återstår torra kulor*? ( *= försörjningsstöd på absolut lägsta överlevnadsnivå!)

Vår socialförsäkringsminister är antagligen en klonad manlig kopia av den i USA så kända Sarah Palin, i tanke och politisk agenda är de tvillingar, liksom att de uppenbarligen befinner sig i samma intellektuella nödläge.

 

Herr Ulf Kristersson är en av dem som ökar de sociala klyftorna, bland annat genom att sända sjuka till landets socialkontor där de får tigga om försörjningsstöd.

Vår socialförsäkringsminister är däremot, likt alla maktens män väl skyddad, om han till exempel skulle ramla in på akuten efter ett bistick på det lilla huvudet ( ”herr Littorin” kärleksfullt kallad ” månntro” ? ) så blir han säkert sjukskriven minst ett halvår med full lön.

Att föra ett nyanserat samtal med ”Uffe” kring välfärd är väl ungefär som att be en sextonhundra kilo tung gråsten som ligger i vägen att flytta på sig av egen kraft.

Nyliberala fullblodsegoister är ett osedvanligt oetiskt, oempatiskt och primitivt tänkande penningförälskat folk och ofta har de en speciell textmassa liggande på sängbordet. Boken jag tänker på har en helig ton bland omnämnda fullblodsegoisterna även om den bara behandlas som en sanning i slutna rum, den innehåller bland annat en mycket avslöjande mening: ”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.”

Men sanningen är att vi ser exempel på mentalt handikappade politiska ledare i dagens svenska regering, det handlar om individer som är så totalt utan fantasi att de inte ens elementärt förstår/känner in, innebörden i ord som empati, solidaritet, fördelningspolitik och välfärd.

En ärlig välfärd är till för alla, en mänsklig rätt att färdas väl genom livets alla skeden, vilket inte bara är en rättighet för herr Ulf Kristersson med polare!

Det jag känner på alla plan inför herr Kristerssons retoriska flum, är bara total avsmak. Gör folket en tjänst ”Uffe” sluta predika orden ” – Var och en för sig själv!” och avgå nu och frivilligt ( och ta resten av ”Allians”-gänget med dig!)

 

ulfkristersson_r-e1368693970429

”Heliga enfald. Skall man skratta eller gråta? ”Det finns en fin värdegrund bakom den Svenska välfärdsmodellen”!

”Välfärdsstaten är 2000-talet farligaste och dödligaste epidemi, fullt jämförbar med pest, smittkoppor och aids” (Fredrik Reinfeldt-Det sovande folket).  Alla sansade bedömare vet att den politiska Högern konsekvent genom sekler har varit starka motståndare till ökade sociala rättigheter för folkflertalet. Skall det gamla ståndssamhället ”återupptäckas”? Hyckleri i kolossalformat.”

…skrev en annan klok individ ur folkdjupet!

 

”Alliansens” och de Nya Moderaternas falska och av reklambolag inköpta retorik handlar inte om en reell arbetslinje, som jobbskapare har de gjort totalt fiasko och den enda sektor som växer under deras ”ledning” är en sjuk kontrollbyråkrati som syftar att öka på det ekonomiska och sociala utanförskapet.

Det räcker nu! Låt oss rösta bort denna historiska höger-”spillning” avgiven av historiens politiska skräphög, vid valet 2014!

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik. och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till …ett exempel på politiskt intellektuellt nödläge?

 1. Tugga skriver:

  … och alternativet är?

  I Sverige saknar vi riktiga partier. Riksdagen består av ett antal partier, M, Fp, C, KD, Mp, S, V, som sätter ideologin främst och verkligheten sist samt ett missnöjesparti i SD.

  Jag önskar ett riktigt högerparti, ett ordentligt parti i mitten och ett rejält socialistiskt parti.

  : (

 2. arrami54 skriver:

  …ja du, jag önskar mig också ett rejält alternativ. Idag ser jag bara en soppa av traditionellt tänkande inom urgamla politiska ismer som för inte bara Sverige utan hela Europa mot en social katastrof. Jag vill se tydliga alternativ av nytänkande och inte bara tjafs om detaljändringar i ett omöjligt system. Idag kvittar det vilket parti du än röstar på, du får små nyanser av detaljskillnader och ingen vill ta itu med våra verkliga framtidsproblem, vare sig socialt eller inom miljö- och klimatproblematiken. En röst på Socialdemokratin tycks vara en röst på samma politik som Alliansen fört och V, MP har inga reella alternativ de heller. SD är bara ett främlingsfientligt puerilt missnöjesparti. Det enda som tycks växa idag är byråkratiska kontrollsystem och en ökande stressande press på sjuka/arbetslösa att bli framtidens entreprenörer och småföretagare, alternativt obetalda Fas 3 slavar eller praktikanter som utnyttjas av dem högre upp på den sociala hierarkin.

 3. Pingback: Kristersson skriver många ord om fördelningspolitik – säger inget | Röda Berget

 4. Svante skriver:


  Svenska politiker oavsett partitillhörighet, kör efter detta koncept.
  Svante

 5. arrami54 skriver:

  😆
  Problemet är att de saknar Tjorvens charm och tar största delen av tårtan och fördelar den till dem som redan har det gott ställt och är leende trinda om mage, armar och ben!

 6. Svante skriver:


  Den här personen har nog inte tagit del av Tjorvens tårta.
  Svante

 7. arrami54 skriver:

  Det är många som inte får del av välfärden idag. Rätten att färdas väl genom livet offrades till medelklassens och de redan rikas fördel.

 8. Svante skriver:

  De flesta, som fick ta del av välfärden förut, får ta del av ofärden numera.
  Svante

 9. arrami54 skriver:

  …jo, man läser ju dagligen om medmänniskor som råkat illa ut på grund av skapade systemfel i välfärden.

 10. Moderaterna för en nazistisk politik. De vill ha ett samhälle med Ûbermensch unt Untermensch”.
  De bidragsberoende borde avskaffas. Arbetslösa och sjuka borde sättas ut i skogen med en spann vatten och lite mögligt bröd. Efter att de slavat klart i något uppbyggligt samhällsprogram.Är de snälla får de en apelsin till jul. Men det är ju dumt att satsa något på arbetslösa och sjuka så vi skippar det där med apelsinen säger Moderaterna ett par dagar innan julafton.

  Valboskapen hurrar!

 11. arrami54 skriver:

  😉 …jo, exakt och det är så de ser på medborgarna, som valboskap man kan köpa via skickligt genomförda retoriska lögner!

 12. Svante skriver:

  Innan jag började köra buss i Haninge, började 1973, trodde jag att Svensken var en intelligent, och välutbildad människa. Efter något år som bussförare hade jag en annan uppfattning. Man skulle kunna tro att problemen skulle finnas i miljonprogrammets bostadsområden, men så var det inte. De största problemen med tonåringar hade vi i villaområdena runt i kring. Dessa tonåringar är idag uppväxta, och finns på ansvarsfulla platser i samhället, problemet med dem är att de aldrig i sin ungdom lärde sig att ta ansvar, för det gjorde andra åt dem.
  Svante

 13. arrami54 skriver:

  …jo, och de föll för en smart propaganda svenskt näringsliv startade: ” Satsa på dig själv!” Du minns kanske orden, de födde en egoistisk narcissism världen tidigare aldrig skådat och det är den vi ser effekterna av nu!

 14. Svante skriver:

  Naturligtvis är det så. Jag har fortfarande ett par kollegor från den tiden, som ännu inte gått i pension, och de berättar om en helt annan situation idag. Idag är problemen i miljonprogrammens miljö, och hur än bussförarna försöker kan de inte prata med dessa ungdomar, chauffören kan Svenska, kanske också Engelska, men sedan är det stopp. Vi måste i vårt land se till att våra nysvenskar får hjälplig kunskap i vårt språk, för att det inte ska bli ännu mer fientligheter mellan grupperna.
  Svante

 15. arrami54 skriver:

  …jo, språkförbistring skapar missförstånd och avstånd människor emellan, så du har helt rätt, språkkunskaper ÄR oerhört viktiga.

 16. Kicki skriver:

  Men är det inte märkligt att folk inte ser var det barkar hän? Hur samhället bara blir allt kallare och hänsynslösare. Min uppfattning är på samma plan som ”Tugga” skrev här ovan, att de flesta partier sätter ideologin främst, och verkligheten kommer i skymundan. Vad mer kan jag som liten gräsrot göra för att få till en förändring, mer än gå och rösta på det jag tror är rätt och riktigt? Jag hoppas varje gång det är valår att det ska bli någon form av förändring. Men sanna mina ord, jag tycker inte det har varit någon större skillnad när sossarna har suttit. För mycket högertänk även där. Tycker att de flesta politiker ser till att sko sig själva i första hand. Mycket snack och liten verkstá! Hade varit bra om både v och mp slog ihop sina påsar och blev ett enda stort parti. En tydligare vänster…;-) De ligger ju åtminstone mest närmast varandra… :-/ I sanningens namn har jag svårt att veta vem som ska få min röst i nästa val, vill ha delar ur båda.

 17. arrami54 skriver:

  …jo, håller med dig. Folk både ser och vet åt vilket håll det lutar, men de saknar reella alternativ. Sen är man trött efter arbetsdagen, familjen, privatlivet och barnen kräver sin tid…hur skall folk orka engagera sig politiskt också och tänka utanför de traditionella politiska ismerna/riktningarna.
  Vi har stora och svåra systemförändringar vi måste genomföra framför oss och de traditionella partierna står handfallna…
  …det ser inte speciellt ljust ut!

 18. Pingback: Dimridåer runt skattesänkningar. | Annarkia

 19. Kicki skriver:

  lol. Säg inte så…att det inte ser ljust ut.. 😫 förhoppningvis har fler och fler börjat få upp ögonen på vad det är som händer och sker runtomkring oss. och kanske börjar tänka lite utanför de traditionella riktlinjerna, det borde till någonting helt nytt..jag känner att jag måste våga låta hoppet spira.. Annars blir det svårt att kämpa vidare in på det man tror på.

 20. arrami54 skriver:

  …jo, låt hoppet spira…men det är bara ca ett år kvar till valet och inget tyder på att den svenska socialdemokratin kommer att driva någonting annat än i princip dagens Allians-politik. Miljöpartiet och Vänsterpartiet är tyvärr för små för att inge hopp och ökar SD så får nationen stora problem.
  Jag ser inte ljust på framtiden…men inte ger jag upp för det! 😉

 21. Kicki skriver:

  Vet du, jag ska resa mig ur soffan här idag och ansluta mig till V i Kungälv..För inte lär det hända speciellt mycket så länge man bara tror att ”andra” ska sköta jobbet!. Partiet får åtminstone EN ny medlem!! 😉 Visst är det som du säger… folk har fullt upp med än det ena än det andra. Det hade ju jag med. Men nu har jag legat på soffan i snart sex månader och ”tyckt synd” om mig själv sen jag blivit arbetslös! Nu känns det istället som fan flugit i mig, jag har fått kraften tillbaka, och de resurserna ska jag bannemig ta tillvara på…hehe. Får väl se vad jag kan bidra med, istället för att bara ligga här hemma och tycka! Ju fler vi blir… vettu ;-P

 22. arrami54 skriver:

  …exakt, det handlar om att alla tar sin del av jobbet, utan personligt ansvar sker ingen förändring…vi kan inte vänta på att ”andra” gör jobbet, alla måste vi deltaga. 😉

Kommentarer är stängda.