”Varghatarna”, ett obildbart gnälligt särintresse?

 

Rubriken kan upplevas som provokativt tillspetsad, men med den kunskap jag har om denna psykologiskt primitivt reagerande grupp, så står jag för orden. Ingen fråga i Sverige underbyggs med så mycket okunskap, gnäll, överdrifter och medvetna lögner som frågan om vargens vara eller inte, från jägarförbundens, LRF:s och en hel del politikers sida. ”De har hål i huvudet” för att citera ”jaktvårdskonsulent” Gunnar Glöersen.

400 vargar nu kan bli dubbelt så många om tre år. Utan jakt.
– De som fattade beslutet måste ha hål i huvudet, konstaterar jaktvårdskonsulent Gunnar Glöersen.

Han förkastar domen mot licensjakt på varg, kritiken mot förvaltningsrätten i Stockholm är svidande.

Jag står för varje ord jag säger, och jag blir inte mindre upprörd över hur rätten till viss del resonerat. Den har fullständigt glömt bort viltförvaltningen och visar totalt likgiltighet mot människor som på olika sätt drabbas av varg.

Viltförvaltningen kommer att slås ut om det här beslutet ska vara normgivande. Så illa är det.”

Överdrifterna är löjliga, vargstammen blir inte per automatik dubbelt så stor på tre år, många vargar når aldrig två års ålder. Ca 75-80% av alla ”vandrare”, ungvargar som lämnat födsloreviret i sökandet efter nytt eget revir och en ”maka/make” dör i olyckor, dödas av sina bytesdjur. Vargen är inget större hot mot tamdjuren, det är få hundar och får som dödas. Vargen är överhuvudtaget inget hot mot människan, de flyr oss oftast, undantaget nyfikna ”vandrande” ungvargar som studerar oss ibland. Vargen ser INTE människan som ett bytesdjur.

Ordet ”drabbas” som jägarförbunden, LRF och en hel del okunniga konservativa icketänkande politiker slänger sig med handlar enbart om ett surt särintresse som inte vill dela med sig av främst jaktbytet älgen till vargen. I huvudsak handlar kravet på att vargstammen skall minimeras till max 150 djur om detta och ingen jägare/markägare vill ha varg på sin privata lilla bit av landet.

Varghatarna är överlag gnälliga, konservativa (det skall vara som det alltid varit!), primitiva medelåders och äldre män med ”hål i huvudet”.

Vargens återkomst, deras rätt att leva här…är i grunden en enkel fråga och kan vi inte lösa den på ett klokt och intelligent vis, så har vi inte en chans att lösa alla allvarliga miljöproblem vi måste ta i tu med, liksom problemet med vår negativa klimatpåverkan.

Gubbarna som samlas i gnällstimmen är långt dummare (har långt större hål i huvudet) än kvinnor generellt och det märks tydligt i debatten. Deras gnäll över att myndigheter granskas av rättsinstanserna tyder också på att de vill ha ett tyst, korrupt och ickedemokratiskt Sverige. Inget kan vara bättre för okunniga småkorrupta politiker än att slippa juridisk granskning och studerar man till exempel Björn Sprängares hysteriska utfall mot rättsinstansernas granskning så finner man bara…ett slötänkande puerilt gnäll!

 

Det är hög tid att se det gnälliga gubbstimmet i Jägarförbunden för vad de är, nämligen medborgare med ett så stort hål i huvudet att det är helt tomt!

 

lo9

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Varghatarna”, ett obildbart gnälligt särintresse?

 1. Terése Bouvier skriver:

  När provokationen är träffande så är den berättigad 😉

 2. arrami54 skriver:

  …jo, så ser jag också på min leende provokation, bara ”svar på tal!”. 🙂

 3. Beatrice Tuneld skriver:

  Tyvärr är väl jägarnas viltvård idag att inga djur skall få finnas kvar! Jag är kvinna, jag vill behålla vår fauna och jag har inte hål i huvudet!

 4. arrami54 skriver:

  …nja, jägarnas ”viltvård” handlar om att bevaka och bevara de djur de vill jaga (främst klövviltet), utan konkurrens från våra vackra vilda jägare som varg, lo, järv, björn, kungsörn m.fl. Att du är kvinna är nästan en garanti att du inte har ”hål i huvudet”, speciellt eftersom du vill bevara/skydda vår fauna och att du tycks inse att vi är beroende av ekosystemen och bör vårda/respektera dem…du är en klok kvinna med andra ord! 😉

 5. Ping: Hon kommer om kvällen… | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.