Naturvårdsverket borde skämmas nu!

 

Förvaltningsrätten i Stockholm slår i en dom fast att det var fel av Naturvårdsverket att i vintras dra igång en selektiv och riktad licensjakt mot 16 vargar i åtta revir i Mellansverige.

– Det finns andra lämpliga lösningar för att minska inaveln i den svenska vargstammen än selektiv och riktad jakt, konstaterar rätten i sin dom.
Svenska Rovdjursföreningens generalsekreterare Ann Dahlerus anser att skrivningen i domen tydligt visar att rätten anser att jakt inte är lösningen.
– Domen blir därmed vägledande för den fortsatta hanteringen av vargpopulationen, menar hon.
Rovdjursföreningen hade överklagat Naturvårdsverkets licensjakt tillsammans med Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden, WWF.
Beslutet om jakten togs endast en dag innan det var fritt fram att skjuta de 16 utpekade djuren, tre av dessa hann skjutas innan Kammarrätten lät inhibera jakten efter ansökan från Rovdjursföreningen.

Istället för jakt lyfter Förvaltningsrätten fram flytt av finsk-ryska vargar ner till Mellansverige som ett bättre alternativ för att stärka vargpopulationens genetiskt.” läser jag på Svenska Rovdjursföreningens hemsida och applåderar föreningens framgång.

I DN läser jag att:

Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen, tog emot domen med glädje – men inte med överraskning.

Nej, det låter kaxigt kanske, men vi har hela tiden hävdat och fått stöd av EU-kommissionen i dess kritik mot Sverige när det gäller att licensjakten är oförenlig med lagstiftningen.

Naturvårdsverket avvaktar med att kommentera domen.”

 

Givetvis vill Naturvårdsverket inte kommentera domen, som lobbygrupp för LRF, Jägarförbunden och det lilla falska ”miljöpartiet” Centerpartiet med fru Ek och herr Erlandsson i spetsen, har de inget annat än skamliga lögner och okunnighet att komma med…bättre då att vara tyst.

Att Naturvårdsverket går emot alla ledande och kunniga miljöorganisationer, EU:s art- och habitats regler bevisar att de verkligen lämnat miljö- och naturintressena därhän.

Antar att tjänstemännen på Naturvårdsverket skäms när de går till jobbet i dag och att ”ledningen” ber regeringen om andra mer passande jobb.

Ett jobbtips:

…det finns en hel del skräp att plocka upp i våra samhällen och utefter vägarna! (Det behövs bara friska ben och några tusen sopsäckar! Så sitt inte och tolka domen, den lär ni väl ändå inte förstå…så ut med er nu och plocka skräp!)

 

Avslutar med att gratulera SNF, Svenska Rovdjursföreningen, WWF och Sveriges vargar!

 

vargen_jag.jpg.rZd.137378

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Natur och miljö., Vargdebatten: och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Naturvårdsverket borde skämmas nu!

  1. Pingback: Förvaltningsrätten smällde regeringen på fingrarna om vargjakten.. | Bilderblogg.se

  2. Pingback: Vems ärende går Naturvårdsverket? | Annarkia

  3. Iréne skriver:

    ….sent ska syndarn vakna som sagt..men jag blir så trött…för vad vi alla normalt begåvade redan visste och förstod så kan man inte minska inavel med selektiv jakt…Skämmes säger jag!
    Gillar ditt jobbtips, ska skicka över några rullar säck och möjligen ett par handskar! 😉

  4. arrami54 skriver:

    …exakt! Kul idé att sända Naturvårdsverket några rullar sopsäckar, tror jag gör så också, men jag skippar nog handskarna! 😉

Kommentarer är stängda.