Blåsippan, en majblomma att älska.

 

Möter med glädje deras blå vårögon där de lätt niger i vårsolen, de är vackra och sprider ett ”leende” som går rakt in i min själ…

blc3a5sippa

Sverigedemokraterna använder sig tyvärr av en blåsippa som partiets symbol och jag finner symboliken lite roande. Observera att denna vackra blomma är helt oskyldig till deras symbolval och fortfarande skall anses som fridlyst ( I stora delar av Sverige!)! Detsamma gäller ”Majblomman” som SD tycks vilja norpa som partisymbol i år?

Blomman ses ofta som ett typiskt vårtecken, men kan blomma även på hösten. Den är giftig och användes tidigare lite okunnigt som läkemedelsväxt, man trodde förr att den kunde användas vid leversjukdomar p.g.a. bladlobernas likhet med leverflikar och bladundersidans leverbruna färg. Sverigedemokraterna menar att de här egenskaperna också gäller partiet, antar de syftar på giftigheten och den bruna tonen…och okej, därvidlag kan väl symboliken anses fungera!

Men Blåsippan är mångkulturell och finns i många varianter, det finns de med dubbla blommor, den finns i mörkblå, mattblå, lilaröd, rosa eller vit…så här fungerar nog inte symboliken överhuvudtaget. Sen är den en typisk EU växt, finns väl över i princip nästan hela Europa? Blåsippan är vanligast i södra Sverige…och där träffar symboliken rätt…men betyder då detta att partiet inte är för hela nationen? Symboliken haltar igen?

Den underjordiska, något snett ställda pelarstammen bär i sin spets vid eller strax ovanför jordytan en stor, övervintrande knopp, som i sin nedre del består av breda, tunt hinnaktiga, gråvita eller rödlätta fjäll (lågblad) och högre upp några späda anlag till vanliga örtblad. I bladvinklarna av såväl lågbladen som örtbladen sitter blomknoppar. I blomknopparna ligger alla blomdelarna färdiga redan på hösten och blomman kan slå ut genom att bara sträcka ut dem och ge dem den slutliga färgen. Bladanlagen utvecklas långsammare. Tidigt på våren finns vanligen också fjolårets blad ännu kvar, men de dör under försommaren, när de nya bladen blivit fullvuxna.” Den underjordiska pelarstammen kan bli väldigt gammal, flera hundra år…och visst ”främlingsfientlighet” är en mycket ålderdomlig och primitiv känsla mänskligheten kanske aldrig blir av med…så här fungerar symboliken perfekt! Men vad det denna ”pelarstam” ur underjorden som partiet tänkte på när de valde symbol, för delarna ovan jord blir aldrig så gamla! Men visst, partiet blir kanske en historisk ”dagslända” i Riksdagen…

Blåsippans latinska namn är också intressant rent symboliskt, den heter på latin Hepatica nobilis …artnamnet betyder ”ädel” eller ”förnäm” och symboliskt skulle detta då stå för det förnäma svenska? Eller kanske symbolisera adel? Tänk er en framtid där detta parti styr med sin blågula giftspridande adel och prästerskap ur ”fädernas kyrka”, nog blir det riktigt illa! 

en detalj som kanske också är viktig rent symboliskt, Blåsippan är en myrmekofil växt, den sprids ibland av myror, små arbetsmyror som gillar de små köttiga bihang, småfrukterna (nötterna) som ofta blir liggande nåbara för dem. Så är det nötterna sprids, bra för blomman givetvis…men symboliskt lite skrämmande…

men jag gillar denna vackra lilla blomma och minns att den är helt oskyldig till eventuell politisk symbolik, så den blomman vårdar vi väl…

Det finns en hel del att skriva om Sverigedemokraternas unkna ”vi och dom-politik” och det finns en tragisk komik i hur dessa SD-individer resonerar, de är så uppfyllda av okunnigt och onyanserat hat att de vandrat helt vilse i unken nationalism, främlingsfientlighet och rasism . En klok kvinna skrev ett inlägg för ett tag sedan som tydligt visar på orsak och verkan.

Just pga av att det finns människor som ropar
”- DÖD ÅT PACKET”
Just pg.a att det finns människor som hatar, som vill döda som inte tolererar andra religioner och åsikter finns det flyktingar i vårt land.”

Invandringen är liksom alla andra samhällsfrågor inte problemfri, men den sämsta problemlösningen kommer via hat och falska siffror. Enstaka individers brott får aldrig användas som evidens för att hela etniska grupper är kriminella o.s.v. vilket är den politiska huvudlinjen hos lögnarna inom SD. Den som studerar dem ser med all tydlighet hur de som kritiserar SD-dumheten exkluderas omedelbart och klassas som förrädare, svenskfientlig och ickesvensk, det är också tydligt att hatet främst riktas mot utomeuropeiska invandrargrupper och handlar om ren rasism.

SD retoriken är utåt ofta ”polerad”(läs polerad likt järnrör) från ledarna, men är oerhört tydlig i allehanda nätforum (Avpixlat) och bevisligen exakt den typ av hatets retorik som i slutet av 1930-talet drev Europa och världen in i krig…SD:s väljare är ofta väldigt farliga och hatiska små människor som INTE skall mötas med vänligt leende tolerans…de skall möta hårt motstånd. Min bild av SD:s ledning ser ut såhär:(de ÄR taggiga de små!)

cid_3b413afe691641caa0b58fe0fb022610aag3e13b15b35b

Invandringen är totalt sett en enorm vinst för det svenska samhället och den stora majoriteten av våra inflyttade svenskar är laglydiga, vänliga medborgare som jobbar hårt och bidrar till samhällets goda utveckling…de är långt bättre svenskar än dem som hatar medmänniskor p.g.a. ursprung och hudfärg!

 

Avpixlade Sverigedemokrater behöver inte kommentera, jag vet så väl vilken unken retorisk sörja de sprider och hos mig är de persona ingrata…och jag har goda skäl!

house-sd

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD!, Natur och miljö. och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Blåsippan, en majblomma att älska.

 1. Svante Svensson skriver:

  Snubblade över detta, har du redan sett det.

  Svante

 2. arrami54 skriver:

  Tack…men jo, jag har sett det och tror det ligger i ett av mina inlägg om SD.
  Ett riktigt bra tal!

  Må bättre än gott!

 3. Svante Svensson skriver:


  Spola allvaret en stund
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  🙂 …otrolig unge!

 5. Iréne skriver:

  Vem skyddar våra blommor från att bli partipolitiska? 😉

 6. arrami54 skriver:

  😉 …det kan man fråga sig! Jag hävdar att allt skyddar dem, både förnuft och känsla. Personligen associerar jag överhuvudtaget inte till partipolitik när jag ser dessa blommor, snarare till skönhet, vår och sommar. 🙂

 7. Iréne skriver:

  🙂 håller med du!
  Igår såg jag nu i allt det blåa och vackra att vitsipporna också gjort entré. Kom på mig själv att först stå och fån le för att sen hojta på promenadsällskapet ” Titta titta, nu har vitsipporna kommit också fast blåsippan precis tittat fram, kom och titta!!” du vet så där ivrigt som de därá småväxta människorna gör(barnen 🙂 )Så inga fula SD eller annat patrask har lyckats förstöra lyckan över våra härliga vår och sommarblommor!

 8. arrami54 skriver:

  …känner igen mig, mötte själv de två första och helt utslagna vitsipporna under en vårsolspromenad i går…kände samma igenkännande glädje.
  Därtill har vårens för mig främsta budbärare kommit fram…Sädesärlan!

  Det är bara att njuta! 🙂

Kommentarsfältet är stängt.