”Firman Boys”, bara små outvecklade stackare?

 

Satt och tittade på Uppdrag Gransknings reportage om AIK:s unkna skugga, de kriminella slagskämparna i den så kallade ”Firman Boys” och jag undrar om det bara är AIK:s ledning som eventuellt skrämts till tystnad…eller om detsamma gäller Sveriges poliskår och myndigheter/politiker?

Hur fan kan de tillåtas hålla på? 

logo2

 

Jinge” skriver om reportaget och ”gänget” här och han är snäll som stannar vid att kalla dem puerila, det är de givetvis eftersom de tycks ha stannat på en extremt outvecklad  tolvårig pojkes nivå…men våldet och de odemokratiska kriminella tankegångarna som tycks uppfylla dessa huliganers vardag är skäl nog att hålla dem inlåsta, så långt ifrån fredliga individer som möjligt.

Att en del av dem har kopplingar till HA och näringslivet gör inte saken mindre allvarlig.

När man ser handslaget i en scen mellan huliganernas ledare efter slagsmålet där minst nio kraftiga sparkar riktats mot liggande personers huvuden, så inser man att det handlar om ett nationellt genetiskt bottenskrap, samma typ av bottenskrap vi finner inom en del rasistiska och nynazistiska organisationer….och vi oroar oss över vargstammens inavelsproblematik?

logo2

 

 

Den här typen av män (mentalt småpojkar) behöver vård, långvarig vård bakom stängda och väl låsta dörrar. Att de är relativt få och våldet allmänt sett minskat på och runt våra fotbollsarenor är inget skäl till att böja ryggarna och blunda för buset.

Bäst att de får vara med, att vi lyssnar på dem och för en dialog, annars: ”Risken är att de blir arga!”

Slagsmålet som visades i reportaget och som rasade bland gästerna på en uteservering säger allt om dessa huliganer…

Bara det att de använder det de längtar mest efter som ett skällsord säger en hel del om deras outvecklade nivå (tänker på det primitiva ordet ”fitta”) och den kvinna som finner någon av dessa ”män” goda nog för reproduktion måste sakna allt förstånd och känsla för vad de genetiskt för vidare.

Nog är fotboll, liksom övrig idrott, ibland kul underhållning att se och nyttigt att hålla på med avseende den fysiska aktiviteten…men så viktigt att det berättigar till våld och hot, nej aldrig!

Under rubriken ”Vi hatar” på de vidriga småglinens hemsida, kallad ”Sverige Scenen”, hittade jag en lista över individer de vill ha skottpengar på, de bjuder på en öl för varje slag de hatade tilldelas, med mera… ”Han svek oss som en fitta. Vi hatar och föraktar honom för evigt”

Firman Boys

 

 

…och att huliganernas hatsida (de uppmanar mer eller mindre tydligt till brott) är tillåten säger en hel del om nationens tillstånd och hur djävla ryggradslösa idrottssverige, vårt rättssystem och myndigheter blivit.

”Enligt regeringens samordnare mot idrottsrelaterat våld, Björn Eriksson, som intervjuas i programmet, kan klubbar och föreningar infiltreras eftersom Sverige har en folkrörelsebaserad idrott:

– Om vi andra, som du och jag, inte engagerar oss, men en målmedveten grupp säger ”vi ska försöka kapa, vi ska försöka ta över”, då får den gruppen ett oproportionerligt inflytande. Tyvärr är det den tendensen vi tycker att vi ser i vissa storklubbar.

På Uppdrag Gransknings fråga om inte Firman som alla andra har rätt att delta demokratiskt, att göra sin röst hörd, svarar Björn Eriksson:

– Det kan tyckas så. Men då glömmer man en sak. De här våldsverkarna har begått mängder av våldshandlingar och skrämt vanliga människor. Sen kommer ett årsmöte, in tågar 30 stycken av de här, sedan har du 50 från det vita laget, som du och jag tillhör, då blir de rädda. Man får ett underläge mot de här. På något sätt har vi låtit de erövra agendan och det är det jag och många andra vänder sig emot, säger Björn Eriksson.”

Björn Eriksson har rätt, i en demokrati kan vi inte acceptera våld och skrämsel som metod. Firman Boys och alla liknande organisationer skall motarbetas med all kraft…de har ingenting med svensk fotboll/idrott att göra och skall inte tillåtas deltaga, ens som publik.

 

 

Vi skall applådera alla som tar avstånd från våldet och hot som verktyg och stötta dem som i verkligheten och reellt lämnar huligangängen…men vi får inte vara naiva och enbart tro, de skall styrka att de verkligen tar avstånd.

Det finns en ton av avståndstagande gentemot redaktionen för Uppdrag Granskning, det tycks mig lite som om fotbollen, klubbarna och den unkna svansen är lite ”heliga”, men våld och hot om våld, liksom våldsförhärligande ideologier får aldrig accepteras i en demokrati…och jo, fotboll är bara en kul lek, inte på något vis heligt.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Firman Boys”, bara små outvecklade stackare?

 1. Leon skriver:

  Apropå framför allt mäns/ynglingars mentala ålder. Var det inte Fedrico Fellini som i filmen 8½ hävdar att dessa (vi män alltså) uppnår denna mentala mognad….och stannar där. Dessvärre tycks han ha haft fullständigt rätt, när man ser på flertalet ”manliga” makthavare, sexister, rasister, näthatare, huliganer m fl vanligen agerar.

 2. arrami54 skriver:

  …jo, historien styrker att många män inte når nivån civiliserade och är orsaken till att den etiska evolutionen smyger fram likt en kraftigt bedövad snigel, men det vet vi väl tyvärr rent allmänt…och ibland är det svårt att stå stolt som man, man skäms mest…

 3. linda skriver:

  Jag blir så trött på denna fotbollshysteri. Min bror är med i AIK:s fanclub, inte den av huligansk karaktär. Min pappa brukade sponsra AIK på den tiden som vi hade restaurang och vi är uppväxta med AIK och dess spelare. Men det var en annan typ av respekt då. Nu har det spårat ut totalt och det börjar likna samma fanatiska beteende som Sydamerika har problem med, även där fotbollsrelaterat. Man går från fans till kriminella gäng som tatuerar in symbolerna på sina armar för att visa sin ”rastillhörighet” . För mig som är någorlunda troende kristen så finner jag det komiskt att läktarna är mer fyllda på en söndag än kyrkbänkarna men den starka tron på fotbollens makt är lika stark som till tron på GUD. Folk vill utöva sin makt, få utlopp för sitt hat och ha en orsak till att sparka på folk och nu har man hittat en väg genom sporten. Har sportat mycket i mitt liv och minns att det fanns en stark nolltolerans på den tiden. Ingmar Stenmarks fru var tidigt portad från sin dotters tennismatcher pga hennes odrägliga beteende. Börjar bli dags för fotbollen att ta ställning i dessa frågor och sluta gömma sig bakom ordet ”sport” !

 4. arrami54 skriver:

  …jo, jag kan iochförsig förstå passionen, kärleken till sporten/fotbollen…men när det går till våld/hot om våld finns det ingenting fint kvar och det blir snarare läge att ställa en sjukdomsdiagnos. Att fotbollen överhuvudtaget accepterar företeelsen har gjort att mitt intresse falnat kraftigt och jag går inte frivilligt på en allsvensk fotbollsmatch i dag.
  Den sport jag främst har intresse för idag är hästsport, inte så mycket trav och galopp eftersom mängder av hästar utnyttjas, tränas sönder…men rätt utförd är sporten beroende av en respekt för djuret som får fram dess hjärta, och utan detta fina samspel vinner man aldrig. Respekt och passion i ordets rätta bemärkelse saknar individer som dem i ”Firman Boys” helt, de har varken respekt för sig själva eller andra…de ”respekterar” bara en störd idé.
  Att unga män har behov av ”gänget” är enkelt att förklara psykologiskt, det handlar både om frigörelse, kamratskap och trygghet…men när våldet blir en ledstjärna är någonting allvarligt fel. Problematiken är inte typisk för Sydamerika, den finns där…men överallt annars också och det är alltid ”män” det handlar om. Det är primitiva ”band of brothers” som pinkar revir och aldrig når nivån mognad, empati och förstånd.

  Om alla normala idrottsintresserade män lade hälften av sin passion på viktiga frågor, då skulle vi haft en helt annorlunda värld och samhälle.

 5. Fredrik skriver:

  Linda, ett litet påpekande bara – det är säkrare att gå på fotboll idag än nånsin tidigare. Jämfört med hur det såg ut på 80- och 90-talet är det som en annan värld.

  På Swedish House Maffias konsert på Friends Arena för någon månad sedan var det fler polisingripanden och brott än under hela förra säsongen i allsvenskan. Bara för att ge dig lite perspektiv.

 6. arrami54 skriver:

  …och vad händer när ”Firman Boys” och liknande grupper beslutar sig för att så skall det inte vara längre? Läs detta: http://www.dn.se/sport/fotboll/johan-esk-de-fredliga-fansen-har-svikits-av-staten

Kommentarsfältet är stängt.