När ”fan” blir gammal…

 

…blir han än lite mer intolerant och tjurig. Varför acceptera ren dumhet och ”cockroach ideas”? Exempel på det sistnämnda hittar du gott om inom de nyliberala privatiserings idéerna om vinstdrivande privat sjukvård, åldringsvård, skola med mera.

De som bär dessa idéer är oftast individer vars etik stannar vid ”var och en för sig själv” och de tycks allmänt vara totalt begränsade till egoismens lilla bubbla och idévärld…det är bara ”jag” som räknas!

En av dessa ”ideologer” dog nyligen, jag tänker inte nämna järntanten vid namn, jag kände henne inte och reagerade överhuvudtaget inte inför nyheten om hennes död. Vad det gäller hennes idévärld och värdegrund har jag samma avslutande hälsning till henne som jag skulle ha till Nordkoreas diktator Kim Jong II om någon klok individ placerade honom i eller på en missil och siktade på yttre rymden…

– Hej då, lilla kokobängfläng!”

Det pågår och har väl alltid pågått en fördumningsprocess inom de konservativt tänkande människogrupperna, de är totalt förändringsobenägna om de inte lockas av, för dem, den gyllene principen ”Bara det gynnar mig!”

Korruptionen har samma grund, liksom de flesta kriminella handlingar.

Varghatet ligger inom samma etiska ramar, förändringsobenägenhet, okunnighet, livsstilsbevarande enligt samma princip…”Landsbygden dör” om vi inte får släppa våra hundar lösa och skall ge vargen beskattningsrätt på vår älgstam, gnäller stammen av åldersstigna landsbygdsgubbar med sorgsen blick och av skräck darrande underläpp. De manar till strid!

De saknar all fantasi (själ) som krävs för att lösa problemen, orkar inte stängsla rätt eller skaffa sig ett herdedjur…och vad det gäller Lamadjuret tror de nog på Monty Python’s artbeskrivning:

 

Jo, Lamadjuret är större än en groda och kan skrämma vargar från vettet …och från fåren!

 

Man häpnar ofta när man läser/hör de egoistiskt konservativa ”bevara allt som det är”-argumenten. Läste till exempel en företrädare för Landsbygdspartiet som drog paralleller visavi dagens situation med hur det såg ut på landsbygden i Sverige år 1829, det partiet tycks verkligen leva kvar i dåtid!

Han tog antalet exempel på rovdjurstagna tamdjur som exempel på vargens farlighet men tycks helt omedveten att 1829 fanns det mindre än tusen älgar kvar i Sverige. ”Hade inte den handlingskraftige hovjägmästaren Herman Falk i Värmland genom sina kontakter med kungen lyckats få igenom ett tioårigt älgjaktsförbud 1825 så kanske älgen utrotats helt i vårt land! Nu ökade stammen sakta men säkert, trots flitigt tjuvjagande, med accelererande fart mot mitten av 1900-talet. År 1921 sköts 732 älgar i hela landet, sextio år senare var motsvarande siffra 151 896! Tiden från 1789 och de tre första decennierna in på 1800-talet har kallats ”förfallets tid” i den svenska jaktens historia. När jakten plötsligt var fri att bedrivas av var och en som ägde jord var det som om sekler av hämmad jaktlust och bitterhet över kungahusets och adelns jaktprivilegier utlöste en fullkomligt hämningslös massaker på viltet.”

Det är med äldre ”gubbar” (och järntanter) att de likt hundar väljer sitt ”tuggben” omsorgsfullt och bär sin trofé med viftande svans, oavsett om bytet är falskt medvetet vinklad och selektiv information eller ett ”innanlår”.

Det finns uppenbara likheter mellan konservativa ”gubbar” av både könen och revirpinkande hanhundar…och de läser ”tidningen” med samma intresse (speciellt lokaltidningarna). Många gamla hanhundar (både här och där) bär omkring på en mängd gamla ben, bland annat hävdar en del intensivt att Gud skapade jorden för sextusen år sedan och att alla fossiler som styrker att planeten är äldre, bara är ”ben” utlagda av herren för att lura oss…

De religiöst konservativa hundar jag omnämner har alltid två ben, de trevligare, klokare hundarna har alltid fyra och bär inte omkring på fördumningsprocessens alla konstiga idéer, som denna sköna figur…

Baru fyllot 2 simmar blå

Nu vill jag poängtera att vi skall vara snälla och vänliga mot alla äldre tanter och farbröder, oavsett ålder! Ler därför vänligt mot herr Anders Borg, fru Annie Lööf, alla de i höger-sosserian med flera och inser att med tiden så kanske vi ser en ljusning…?

Om inte de äldre revolterar förstås…

 

På den svenska landsbygden härskar gapiga ”hells gubbs” som struntar i miljöhänsyn, klimat och övriga arter…. och de bär mössa och bössa, fan vet om de inte härskar helt inom politiken också. Det är inte konstigt att det ser illa ut…

…och fan själv, symbol-typen många religiösa tror på, ja han dog av tristess, vem kan mäta sig med mänskligheten vad det gäller dumhet och djävlighet?

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till När ”fan” blir gammal…

 1. linda skriver:

  Bra skrivet! Välskrivet som vanligt. Hoppas helgen din var bra!?

 2. arrami54 skriver:

  Helgen var bra, kommande helg blir än bättre…för nu kommer äntligen våren! 😉
  Tack.

 3. Iréne skriver:

  Uppskattar dina inlägg 🙂

 4. arrami54 skriver:

  Tack. 😉

Kommentarsfältet är stängt.