En ny varg i det småländska gnällbältet!

 

Stackars varg, den blir snart jagad, dödad av S.T.G-buset och alla ruinerade jordbrukare anslutna till LRF. Det nya argumentet är förlorade inkomster för att vargen sänker ”jaktvärdet”. ”En grupp LRF-medlemmar kräver drygt 42 miljoner kronor för förlorat jaktvärde på grund av vargar. Det är dags att LRF centralt börjar värna om äganderätten även när det gäller jaktvärdet på medlemmarnas fastigheter, tycker de”.

Smålandsbönderna är en lite speciell grupp, de avlades fram på det som blev över…

…när alla med lite initiativkraft flyttat till Amerika under den stora utvandringen, skulle man lite sarkastiskt kunna hävda och med bra evidens. Personligen undrar jag relativt ofta om det verkligen är i vargstammen den riktigt allvarliga inavelsproblematiken ligger? (Se Smålandspostens kommentarsfält så fort det skrivs om varg!).

Ett stort problem i Småland är den växande vildsvinsstammen och att vargen kan hjälpa till med att hålla den tillväxten nere inser ingen LRF-ansluten, vargen tar ju enstaka får och alla troféälgarna…

…och att bygga bra övernattningsfållor och skydda sina djur, nej det orkar ingen i gnällbältet, om inte andra bygger och man får bidrag förstås. Kravet är ständigt ökande bidrag och några billiga Fas3-drängar, det är nämligen så att i stenbältet står utvecklingen still allt sedan 1870-talet..:

 

Receptet för att skydda sina får är tämligen enkelt:

”– Stängsla in 75 gånger 100 meter samt även tvärsöver. Häng på färgade plastband, stoppa ned en radio i en sopsäck med hög volym. Man kan ansöka om bidrag hos länsstyrelsen. Själv skulle jag föreslå att skogstyrelsen aktivera sina arbetslag igen bland annat för att akut hjälpa till med stängsel i drabbade områden, säger Lars Carlsson som är säker på att en varg som nosat på 4000 volt kommer att hålla sig borta från stängsel.”

blinkande lampor skrämmer undan Lejon i Afrika, testa detta, eller varför inte ett lamadjur?

Men icke, i det så fattiga stenriket Småland härskar lättjans gnäll och ingen orkar ta förnuftiga initiativ eller införskaffa kunskap.

Enklast att sitta i mammas knä och ropa på farbror staten i miljöministerns eller den stora jordbruksministerns klädnad. I Småland ropar pojkarna inom LRF och Jägarförbundet i kör: ”-Skjut vargen, den är en mördare!”

” – En kula är billig och vargfan får ingenting kosta!”

 

…stackars varg, du vandrar inte ostraffat in i Svitjods dumbälte, så akta dig!

 

vargen_jag.jpg.rZd.137378

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten: och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.