”En oväntad vänskap”/The Intouchables.

 

Filmen ”The Intouchables” handlar om Driss, en ung kille från förorten som precis släppts ut från ett fängelsestraff, han anställs som personlig assistent till den oförskämt rike, men mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en olycka. Det är ett drama om vänskap med komiska toner och en av de bästa ”må bra”-filmer jag vet. Att den bygger på verkligheten två vänner upplevt gör den inte sämre, tvärtom och den tillhör mina absoluta favoriter…en film jag lätt ger fem ”varghjärtan” av fem möjliga. Ett litet varmt mästerverk jag sett tre gånger och lär se om, igen och igen!

 

Tyvärr missar många vänskap eftersom de skrämt ryggar undan, av främlingsrädsla, sociala murar och oförstånd. Tänker till exempel på våra lokala små rasister här i Ljungby, vilka jag ofta sett reagera styrda av reptilhjärnans skrämda flyktbeteende när de möter en främling med mörkare hudfärg än den småländskt rejält blekta afrikaner bär.

Filmen är ett perfekt motgift till främlingsfientlighet och rasism, den är ren poesi för en öppen själ och jag rekommenderar den med värme…se den, njut och våga möta de främlingar som kanske blir din bästa vän.

 

…rekommenderas lite extra till de små rädda på Avpixlat och liknande av ”den skräckslagna rädslans samlingsplatser”.

intouchables

Vi lever på en blek blå liten punkt i universum, vi har inte tid för långa lömska kiv oss emellan …

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”En oväntad vänskap”/The Intouchables.

  1. Iréne skriver:

    Den filmen värmer och stannar kvar i sinnet 🙂

  2. arrami54 skriver:

    …ja, det gör den verkligen. Jag blir glad varje gång jag tänker på den. 🙂

Kommentarsfältet är stängt.