En ny fader för 1,2 miljarder små ”lamm”.

 

Läser med skrämt intresse om den nya Påven, ”Papan/fadern” den katolska kyrkan valt. Det skrämmer mig allmänt att vuxna människor tror på Gud och hur kan kvinnor göra det? Men att de är så många är än mer skrämmande.

Den nya ”papan” fortsätter på katolska kyrkans homofoba hat-tradition och jag läser bland annat i Aftonbladet att han skall ha yttrat sig om Guds plan:

”Attack mot Guds plan”

Den nya påven har tidigare gjort klart att han är emot samkönat äktenskap.

År 2010 ska Jorge Mario Bergoglio, som då var ärkebiskop i Buenos Aires, ska ha kallat förslaget om samkönat äktenskap för ”en destruktiv attack mot Guds plan” rapporterade New York Times då.”

Jösses, vilken plan kan fantasifiguren Gud ha? Att bränna homosexuella i skärselden under det att han själv grillar gröna tomater?

Jag ler lite över papans homofobi och antar att det handlar om retoriskt hyckleri, ingen kyrka har väl haft lika många präster med en fäbless för unga pojkar, det kryllar tydligen av homosexuella pedofiler och hebefiler inom den kyrkan, både historiskt och i nutid.

Läste följande i DN för någon dag sedan: ”Den amerikanske kardinal som anklagats för att ha skyddat en präst som pekats ut för att ha utnyttjat minst fyra barn i Los Angelesområdet gick på tisdagen med på att tillsammans med prästen betala 64 miljoner kronor till barnen.” …de erkänner inget brott utan betalar tydligen mest för att försöka tysta ner saken? Så typiskt för religiöst hyckleri!

Ni får ursäkta undertecknad Papa Franciskus 1, men för världen skulle det vara ett långt större framsteg om fantasifulla religioner som bl.a. sekten katolska kyrkan omfamnar och som enbart handlar om hycklande makt över andra enligt den store diktatorns ”plan”, tonade bort helt och att män som ni dansade tango, tog en öl, tittade på fotboll och jobbade med att baka bröd...eller någonting annat allmännyttigt!

7590h1024
…Guld och ett enormt maktbegär är kyrkans sanna plan, eller hur Papa?

 

 

…och angående den katolska ”halvguden”, det saligförklarade helgonet Moder Theresa:

Ett behandlingshem för handikappade barn i Indien som tillhör den av Moder Theresa startade stiftelsen Missionaries of charity har nyligen avslöjats i en brittisk dokumentär. Barnen på hemmet tillbringar större delen av sitt liv fastbundna från topp till tå och behandlas illa. Av stiftelsens förmögenhet märks ingenting, hemmet håller låg standard.

Så här såg Moder Theresas påstått välgörande gärning ut redan under hennes levnad. Läkare, tidigare medarbetare och granskande journalister har gång på gång avslöjat hur det faktiskt stått till med Moder Theresas stiftelse. På hemmen för påstådd vård av dödssjuka dog människor av behandling med smutsiga kanyler, utgångna mediciner och i avsaknad av smärtstillande medel. Då obotligt sjuka inte separerats från andra patienter var många dödsfall inte bara plågsamma, utan också onödiga. Alla har de dock döpts in i den katolska läran på sin dödsbädd.

De miljarder som strömmat in till Moder Theresas medialt uppmärksammade stiftelse har inte kommit de fattiga och sjuka till del. De hem som finns är inte bara illa skötta, utan håller också låg kvalitet. Andra organisationer gör betydligt mer, med betydligt mindre medel, för att lindra hunger och lidande, i Calcutta liksom på andra ställen i världen. En del av stiftelsens insamlade medel har gått till att starta upp hundratals kloster runt om i världen, men det mesta har hamnat på konton förvaltade av Vatikanen, av allt att döma för att stanna där.

Personen Moder Theresa hycklade inte om sina mål och åsikter. Hon ville inte undanröja fattigdomen, hon menade tvärtom att världen blev bättre av de fattigas tappra lidande. Hon ville inte heller undanröja smärta eller obehag för de döende patienter som hamnade i hennes klor, tvärtom hyllade hon smärtan. ”Du lider som Jesus på korset, så det måste vara Jesus som kysser dig”, sade hon till en man med svåra plågor (som svarade: ”Då vill jag att han slutar.”)

Trots att dessa fakta ligger i öppen dager lever myten om Moder Theresas godhet och insats för de fattiga vidare, spridd och trodd på av långt fler än dem som faktiskt tjänar på att hålla den vid liv.”

 

”Det finns något vackert i att se de fattiga acceptera sin lott, att lida på samma sätt som Kristus” sade hon bland annat, men vad är vackert med fattigdom och lidande?

Kristen tro är en vanföreställning, i mycket helt likställt med de vanföreställningar vi benämner psykisk sjukdom. (Att de anses friska ligger helt i det stora antalet, så stora ”hem” går ju inte att bygga som skulle krävas för behandling mot denna destruktiva psykiskt sjukdomsskapande ”hjärntvätt”).

 

 

Det här inlägget postades i Religionskritik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En ny fader för 1,2 miljarder små ”lamm”.

  1. Ping: Mats Dagerlind, en homofob rasbiolog? | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.