Det Socialdemokratiska Arbetarpartiet är privatiserat!

 

Det finns inget annat svar på varför socialdemokratin gått så långt till höger att de fullt ut accepterar vinst på skola, vård och omsorg. Partiet är privatiserat i den meningen att det idag leds av individer som ”skiter i vilket” bara de gynnas själva, ett typexempel är Thomas Östros som lämnade Socialdemokraterna (och politiken) och blev VD för bankernas intresseorganisation Bankföreningen. Övergången ansågs som kontroversiell då han bland annat endast ett år tidigare kritiserat bankerna för deras lönebonusar i en debattartikel i Dagens Industri.

Det finns nog inte en i dagens ledning av socialdemokratin som inte skulle kunna tänka sig samma vandring in i näringslivets topp, under parollen ”var och en för sig själv!”

Partiet har tagits över av yrkespolitiker som fört partiet till att bli exakt det som partiet en gång grundades för att bekämpa.

Jan Guillou skriver om privatiseringarna i en utmärkt krönika:

Sveriges skattebetalare ställer mycket generöst, fast ofrivilligt, sina pengar till förfogande så att allehanda spekulanter och rena skojare kan berika sig på försämrad vård, skola och omsorg. En lång rad häpnadsväckande skandaler vittnar om vad som håller på att ske.”

Skattebetalarnas svar är givet. Det är högerns också. De enda som märkligt nog inte har någon uppfattning är Socialdemokraterna. Det är trots all obegriplighet i denna fråga om svensk extremism, det mest obegripliga.”

 

Även de svagaste, barn i behov av stöd från samhället utsätts för övergrepp och allt sker med vinstintresset främst.

Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling”. … säger lagen, detta oavsett ekonomiska vinstbehov, retoriska ursäkter och flum om självförsvar.

Socialstyrelsen slår larm efter en ny rapport som visar att placerade barn mår dåligt och får sämre villkor senare i livet.
En allvarlig brist är att personal saknar kompetens, enligt Bris.
– Vi ser hemsnickrade lösningar överallt, säger Cecilia Nauclér, presschef vid Bris, till SvD.

…och allt beror på att vi fått se en hycklande socialdemokrati växa fram, lett av lögnfyllda inkompetenta högertomtar som köpt idéerna om affärsplaner för Sverige. En affärsplan som går ut på att gynna de ekonomiskt starka, en form av ekonomisk Socialdarwinism som innebär att dagens socialdemokrater ser de så kallade riskkapitalisterna som varande den högsta och ädlaste livsformen, vi övriga, vi ”lägre” former av medborgare, har bara en livsuppgift, att fylla de högre livsformernas fickor med guld.

Jan Guillou har helt rätt, personligen tycker jag han är retoriskt lite för snäll mot dagens socialdemokrati…de är vad jag vill kalla oetiskt slemmigt fula egoister som tycks ha släppt den solidariska tanken, att även bry sig lite om andra, helt och hållet.

För ett rött, empatiskt, medmänskligt och solidariskt hjärta, är inte socialdemokratin ett alternativ längre…

sosse rosen

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Det Socialdemokratiska Arbetarpartiet är privatiserat!

 1. anita skriver:

  Håller med dig i mångt och mycket -även om Guillous krönika – MEN: utan socialdemokratin med på resan blir det inget regeringsskifte. Och det finns fortfarande många goda krafter kvar inom socialdemokratin, även om de kanske inte finns så nära ledningen (den verkar helt i klorna på lobbande högersossar). Eftersom jag är obotlig optimist sätter jag mitt hopp till att de radikala(re) krafterna inom S ska gå segrande ur sossekongressen i april. Fyra år till med alliansen känns outhärdligt!

 2. arrami54 skriver:

  …jo, jag förtsår din tanke och min vrede mot partiets högerkrafter bottnar i förtvivlad besvikelse över utvecklingen, det sista jag vill ha är mer tid under Alliansen…men som det ser ut i dag är socialdemokratin bara en moderat kopia…och då kvittar det nog i slutändan om vi får ett regimskifte. Hoppas du har rätt om att socialdemokratin lever kvar under ytan av dagens ledning, ställer mig alltmer tvivlande…?

 3. anita skriver:

  Jag är oftast lika tvivlande (och förtvivlad!) som du – men hoppet, du vet . . .

 4. arrami54 skriver:

  …jo, förhoppningsvis ligger hoppet kvar i Pandoras box, men även därom tvivlar jag tyvärr…
  😉

 5. Ping: …om ”Sossarna” och att ”slita sönder kött!” | Varghjärta

 6. Ping: Vargavintern viker sig… | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.