Ny sektledare i Livets ord.

 

Vanföreställningar som uppenbara hörselhallucinationer brukar kräva behandling, men inte om de har en påstådd Halleluja-ton, då anses de plötsligt både normala och godartade…men en sjuk vanföreställning är väl en sjuk vanföreställning även om den kallas religiös?

Stiftelsen Livets ord, som i dag har över 3.000 medlemmar grundades av Ulf Ekman den 24 maj 1983 tillsammans med sin fru Birgitta. Något han gjorde på uppmaning av Gud som på hösten 1980 ”kallade” Ekman till att starta en trosrörelse i Sverige.

Men redan på 1960-talet påstår Ekman att han hörde Guds ord i sitt huvud under en spårvagnsfärd i Göteborg. Han fick då vad han kallade för en ”missionsbefallning” som gjorde att han kände sig kallad att sprida Guds ord över världen.”… läser jag i DN.

…hur vet herr Ekman att det var Gud han hörde? Hur vet vi att det inte berodde på sjukdom eller att någon bjudit honom på en spacecake, eller att någon lurat i honom ett rosa LSD-piller? (Vet du inte vad en spacecake är så är det en sockerkaka med några gram hasch inbakat, som en del av ingredienserna).

Livets Ord” liksom andra fundamentalistiska religiösa grupperingar skrämmer undertecknad, oavsett vilken religion det än handlar om och jag hade blivit långt, långt gladare om tidningsrubriken varit ” Livets Ord stänger ner, kyrkan är tom då medlemmar helt saknas!”

…ja, drömma får man väl om att vi en dag slipper sådant här helt?

 

Avslutar med lite friska ord!

 

…och en underbart logisk vetenskapsman som kritiserar religionerna, med all rätt:

 

Annonser
Det här inlägget postades i Religionskritik, Sagor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.