Grindslanten, målningen speglar fortfarande Sverige…

 

Det är den första mars, våren är på väg viskar fåglarnas sång, snön och smältisen ligger kvar, kall och skitig…som om den besegrade vintern inte vill ge sig.

Samhällsklimatet är snart lika skitigt och kallt,… över hela Europa, fredsprojektet EU solkas av ekonomiska klyftor och växande utanförskap. Barnen slåss om grindslantarna, de har andra kläder i dag, tiden och tekniken har förändrats, men klyftorna är återigen desamma…

800px-Grindslanten

…den ”medelklass” som ytligt tycks vinna på ökade klyftor, sänkt skatt med mera, väljer att förhålla sig fegt tysta.

Högerns ”hästskitspolitik” drar sönder nationer, de giriga, de som inte bryr sig om andra har snart lyckats skapa ett socialt kaos de knappt kan hantera, jag och många med mig tror sommaren blir het.

Människor har glömt de fina orden, välfärd, solidaritet, frihet…de som har jobb arbetar skiten ur sig, andra får stå bredvid, utanför, utan hopp om jobb och dras in i Fas3-slaveri och liknande meningslösa åtgärder.

De högerextrema växer och de nationalistiskt Sverigevänliga, Greklandsvänliga, Ungernvänliga o.s.v. sprider hat-orden, stenarna, slagen, vandaliseringen och brandbomberna blir än vanligare. Barn indoktrineras i nationalism…

…Europa spricker på grund av brist på ledare som även bryr sig om andra, högerns klassiska dilemma. Myndigheterna styrs av fel folk, liksom sjukvården, Polis, Naturvårdsverk, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket med flera lider under felaktigt ledarskap…pengar, korruption, kortsiktigt feltänk, (misstag kallas det alltid när media reagerar!) styr allt mer över folkets vardag och bilden är densamma över hela samarbetetsprojektet och fredsprojektet EU. Marknaden, kapitalismen misslyckades totalt…

 

…tro mig, det blir en het sommar.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Grindslanten, målningen speglar fortfarande Sverige…

  1. sara.a. skriver:

    Bra skrivet !

    Ondskans skuggor har förgiftat många själar som mer och mer ylar mot de goda människor

  2. arrami54 skriver:

    Tack…och människan är som hon är, ondskan i form av girighet, egoism, nationalistisk rasism med mera lär vi få lära oss leva med, generation efter generation…om tio tusen år har kanske den etiska evolutionen kommit så långt att vi kan kalla oss civiliserade.

Kommentarsfältet är stängt.