Sverige, ett laglöst land!

 

Det är jägarna, markägarna och renskötarna som bär det huvudsakliga ansvaret för den mycket vanliga illegala jakt på rovdjur som förekommer i Sverige.

Dessa grupper föraktar öppet demokratin och principen om att land skall byggas med lag, de vill bevara sin rätt att laglöst skjuta allt de uppfattar som ”skadedjur”. Detta styrks tydligt i den debattartikel företrädare för renhållande samer och jägare skriver i SvD:

”Vargpolitiken ska inte flyttas till jurister”

Vi är starkt kritiska till att rättsinstanser nu tar över frågan om rovdjursförvaltningen. Att olika intressen ska driva sin sak i domstolar så långt som möjligt undergräver förtroendet för både rättsväsende och politik, skriver Jenny Wik Karlsson, Svenska Samernas Riksförbund, och Solveig Larsson, ordförande för Jägarnas Riksförbund.”

Jurister skall inte tolka huruvida Sverige följer gällande lagstiftning på området ty jägarna, renhållande samer och markägare skall få behålla sin i dag i princip accepterade rätt att göra som de vill.

Att anse att våra domstolar inte skulle ha med beslut som rör varg är så befängt att det inte finns någon anledning att bemöta skribenternas argumentation. Idén att inte domstolar skulle kunna pröva myndighetsbeslut rimmar tyvärr väl med vargmotståndarnas försvar av tjuvjakt, hot och skadegörelse samt deras ovilja att ha ett kritiskt förhållningssätt till orsakssamband.”

Det så kallade ”Vargkriget” visar tydligt vilken korrupt Bananmonarkin Sverige är under den falska ytan av demokrati och respekt för lagen. Det trista är att tjuvjaktens och varghatets talesmän har stöd av sagoberättande politiker, pekar på centerpartiets ministrar inom miljö och jordbruk. Det finns dessutom starka skäl att misstänka korrupt ministerstyre, efter en blixtvisit på plats i Junsele av miljöminister Lena Ek, förändrades plötsligt Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren inställning över en natt i frågan. Man undrar vad Lena Ek, sade, lovade eller hotade med? Naturvårdsverket skapade plötsligt kaos i vargpolitiken och förstärkte medvetet motsättningarna via domstolstrots och ett plötsligt behov av att klia varghatarnas rygg eftersom antalet vargtagna renar ökat med tre!

Det finns en anledning till att så få fälls för jaktbrott: ”Vi lever i ett laglöst land” Bara en handfull av de jaktbrott som begås i länet anmäls till polisen och bara en bråkdel av dessa når domstol. De försvinnande få gärningsmän som döms i tingsrätten frias sedan i hovrätten eller får påföljder som är långt mildare än vad lagen föreskriver. Brottsförebyggande rådet beskriver Sverige som laglöst land när det gäller tjuvjakt. Det är en beskrivning som både polis och åklagare har svårt att värja sig från.” …en orsak är väl att många poliser och åklagare också jagar?

Det tjuvjagas mängder med Lodjur, Kungsörn, Varg med flera djurarter årligen och vi ser inte mer än toppen på isberget. Det smyger omkring en fredad antidemokratisk, lagföraktande och rovdjurshatisk gerilla i Sveriges skogar som skjuter det den anser vara ”skadedjur” fritt efter behag och under tyst korrupt beskydd av dem ”ovanifrån”…

 

Vad man än anser om rovdjur som Lo, Kungsörn, Björn, Järv, Varg, så tror jag alla inser att de jagar nyktra och utan primitivt konkurrensbetingat hat…tyvärr kan man inte säga detsamma om den tjuvjagande mänskliga skadedjursgerilla som hämtar medlemmar bland jägare, markägare (politiker och polis?) och renhållande samer!

<iframe src=’http://www.svtplay.se/klipp/1059936?type=embed&ext

lo9

En rapport som forskare på Sveriges lantbruksuniversitet på Grimsö forskningsstation gjort på uppdrag av Världsnaturfonden, visar att tjuvjakten på lo är mycket större i renskötselområdet i norr än utanför i söder.

Åtta av tio Lodjur i norra Sverige dödas av tjuvjägare. Omkring hundra lodjur om året dödas illegalt. Det uppskattar en ny undersökning från SLU. I renskötselområdet i norr är tjuvjakten den främsta dödsorsaken för lodjur, enligt studien. Lodjuren tjuvjagas oftast med skoter. Djuren spåras och skjuts eller körs över. Fällor förekommer också.

 

Hoppet står till att den lilla förvirrade bananmonarkin Sverige ställs under EU:s förmyndarskap vad det gäller rovdjursförvaltningen och att nationens så kallade demokratiska ledare slutar blunda för den uppenbara laglösheten… men det sistnämnda om Sveriges ”ledare” är bara en naiv förhoppning!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö., Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Sverige, ett laglöst land!

 1. Stolt Vargvän skriver:

  Väldigt bra skrivet måste jag säga och det är så sant , jag tycker det är rätt ynkligt av Jenny Wik Karlsson och Larsson att kritisera något som ger naturorganisationer chansen att ifråga sätta om beslut gällande nu våran varg population är bra grundade (Karlsson nyttjar nu själv myndigheterna för att överklaga vilket gör det ännu mer patetiskt om du frågar mig) , det handlar om våran naturs bästa det är därför vi engagerar myndigheterna med beslut som vi tycker är dåligt beslutade och inte har goda grunder nog , skulle inte vi ha chansen att protestera på detta sätt och kunna hävda oss så tror jag naturen med Sameverket och våran ignoranta regering , som går hand i hand skulle kunna göra precis som det behagar utan att vi skulle kunna ha någon möjlighet att visa vårat missnöje och stoppa beslut som kan betyda att varg populationen situation blir ännu mer tyngre , därför är jag starkt kritisk att man som dom nämda namnen ifrågasätter något som kan betyda att våran natur gynnas och att beslut som är dålig grundade kan stoppas , genom denna möjlighet visar vi också att vi bryr oss och värnar om våran varg population och våran natur medans Samerna och Riksjägarna grinar över att dom som värnar om naturen och dens rättighet att kunna få leva som den förtjänar ges en möjlighet att kunna motsätta sig dumma och ogenomtänkta beslut ännu mer , så därför tycker jag att dessa damer kan ta och ställa sig frågan om vad dom igentligen borde kritisera dom som agerar för naturens bästa eller dom som bara vänder ryggen åt den trots att dom nyttjar den själva.

 2. arrami54 skriver:

  …jo, de renhållande samerna, jägarförbunden, markägare med flera vill inte att rättsvårdande myndigheter skall blanda sig i, de vill ha kvar sin tysta rätt att jaga både inom och utanför lagstiftningen!

 3. Stolt Vargvän skriver:

  Sant , men naturvärnarna ges också samtidigt mer möjligheter att kunna motsätta sig dom i beslut om skyddsjakt osv , vilket naturligtvis inte gillas och då blir man som barn som inte erhåller den leksak dom pekar på , icke gillarna vet att vargen ges större möjligheter det svider mest tror jag.

 4. arrami54 skriver:

  …jo, och de är även skitsura på stora stygga farbror EU som lägger sig i när snälla moder Svea låter ”barnen” göra som de vill med ”skadedjuren”…de älskar nationens fria uppfostran som fostrar laglöshet och moralupplösning enligt principen ”var och en för sig själv”!

 5. Hans Ring skriver:

  ”Hej och tack. Verkligen bra skrivet!

  Hälsningar / Hans Ring /Naturfotograferna”

  Jag svarar, Tack! Det är något tekniskt fel, så jag fick lägga in ditt svar och mitt i samma kommentar! 😉
  Ha en bra dag!
  Mvh ”Varghjärta”

 6. Ping: Samer och Jägare vill stoppa andras rättigheter! | Jinges Bilderblogg.se

 7. Stolt Vargvän skriver:

  😉

 8. Stolt Vargvän skriver:

  Såg att samernas överklagan angående stoppet av skyddsjakten på finsk ryskan avslogs , troligen hade dom inte nog med tydliga bevis för att överklagan skulle godtas , och för mig känns det personligen som om hela detta med den skada dom påstår finsk ryskan gör en varg mot 5000 renar är väldigt överdriven och förstorad bara för att dom ska få jaga henne , kan man inte få se de bevis dom har för denna så påstådda stora skada som denna ensamma dam har enligt dom orsakat och är det 25 rivna renar elller 25 dödade renar eller är det så att det inte ens är det utan betydligt mindre för samerna litar jag lika mycket på som Lena Ek , kanske har fler tröttnat på samernas egenkärhet .

 9. arrami54 skriver:

  …skadebilden hade ökat med tre (3) misstänkt rivna renar, det var vad som förändrats, så givetvis avslogs deras begäran. Förhoppningsvis får vi en förändring till stånd som innebär att samerna får acceptera både varg, övriga rovdjur och biologisk mångfald.

 10. Stolt Vargvän skriver:

  Hoppas kan man naturligtvis göra , men att samerna ska respektera rovdjuren och den övriga naturen lika mycket som sig själva det ser jag som väldigt svårt , nästan omöjligt , tror dom är för egenkära för det helt enkelt , men skulle dom mot förmodan börja ändra sin syn , så kan jag tänka mig att ändra min gällande dom .

 11. arrami54 skriver:

  …jag har en god vän som är same, han delar INTE de renhållande samernas syn och rovdjurshat, hatarna är en minoritet!
  Du ser vikande medlemsantal hos våra jägareförbund, de tappar på grund av sitt fundamentalistiska rovdjurshat och totala avsaknad av kompromissvilja…det är en förändring på gång även om de sker långsamt, en positiv förändring! 😉

 12. Ping: Sångfåglarna och ”spindlarnas” lim-pinnar. | Varghjärta

 13. Ping: Jägarna ”agerar!” | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.