Rise of the Guardians.

 

Vill rekommendera filmen Rise of the Guardians, en riktigt kul och underhållande film för stora och små barn, om barn … men främst kanske om hoppfull tillit kontra rädslan.

Jag är barnsligt förtjust i denna typ av filmer och Rise of the Guardians ger jag ett högt betyg, fyra av fem möjliga ”varghjärtan”…se den!

 

Filmen handlar bland annat om rädsla. Rädsla är ett välkänt begrepp och alla har vi någonting vi fruktar, barn som vuxna. En del är rädda för den stora stygga röda staten som tar deras pengar, det som kallas skatt…därför vill en del ha så liten skatt som möjligt, helst ingen alls eller en orättvis platt skatt, det centerpartiet benämner mindre branta skattekurvor. De tror avgifter och privata försäkringar är bättre, ty då kan de som ha råd klara sig bra, övriga räknas inte… mer än kanske en gång vart fjärde år. Inte ens barn som är födda i Sverige, som har bott här i tio år är en prioriterad fråga för de Nya Moderaterna, de ser bara ekonomiskt på saken och de tärande, icke önskvärda, skall bort…inte ens barn omfattas av deras humanism och obefintliga medkänsla, empati, deras rädsla om den egna lilla pengen dominerar helt. Moderater och de ”Sverigevänliga” jublar inför barnens utvisning, de tillhör ju en lägre sort enligt dem!

I Sverige saknar barnen helt goda väktare!

En annan form av rädsla är också politiskt gångbar, rädslan att hamna utanför. En del politiker använder detta utanförskap som en piska för att vi skall jobba mer och med vad som helst, utan tanke på vare sig individ eller långsiktig konsekvens.

Det gäller att vårda barnasinnet, det trygga lekfulla barnet vi bär med oss, att inte vika ned vare sig för fruktan eller lögnburet naivt falskt hopp.

Vi får aldrig förneka fantasins kraft, det är den som är vår själ, den som för den positiva utvecklingen framåt.

Min dotter lade vargavintern att vila utanför stugan i går, den får ligga kvar där tills våren återkommer med ljus, spirande liv och hopp. Den politiska kalla vintern hoppas jag tar slut och vänder till någonting hoppfullt nästa år, låt 2014 bli året när vi ser alla barn, även de som lever under svaga ekonomiska förhållanden.

100_5562

Det farligaste vi kan göra är att låta egoismens ”överlevnadsrädsla” ta över våra hjärtan och köpa idén om att ett samhälle fungerar bäst under grundregeln: Var och en för sig själv!

Idén om att ”hungriga vargar jagar bäst” tycks vara bärande och är vargen för hungrig, ja då sövs den och flyttas, eller avrättas. Det finns en borgerlig samsyn på varg, de skall vara snälla och lydiga vegetarianer, inte tärande kostsamma rovdjur som tar några få får och alla jägarnas privata älgar …samma grundsyn som man har på det tärande folket, de arbetslösa, sjuka, gamla och den värsta sorten, de fattiga, som uppbär försörjningsstöd (socialbidrag). Hur var det de sade, Alliansens guardians/väktare av rättfärdighet?, jo…”den som är fattig och arbetslös, den är bara lat. Sitter hemma och spelar tv-spel.

Stigmatiseringen skapar rädsla, det vet de blå herrarna och damerna… och folket lär sig snart stå med mössan i hand, äta antidepressiva piller och snällt ta emot det de får, de smulor som trillar ner från de ”snällastes/maktelitens” tillväxt-bord. …och de ”snälla” är medvetna om att bara de fattiga är för få för att bli en reell maktfaktor så kan man fortsätta sopa ner smulorna från borden…människor måste ju hållas i fruktan för utanförskapets konsekvenser.

Sven Otto Littorin, Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf och den borgerliga alliansregeringen trodde kanske (är de så korkade?) att jobben/låglönejobben skulle komma bara de fick sänka skatten, men så blev det inte – vilket många insåg direkt – utan utanförskapet och klyftorna ökar, exakt så som de ville.

Jag roade mig en stund under filmen med att ge huvudrollskaraktärerna svenska politikers namn, jag tänker inte svara på vem som blev vem, men jag kan nämna att karaktären jag mest tyckte liknade Annie Lööf i en scen somnar i Påskharens famn.

 

Ha en bra dag!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Sagor, Uncategorized. Bokmärk permalänken.