Det kallas ”tillväxt” och utveckling!

 

Östersjön har aldrig mått så dåligt som nu, det märks vad vi prioriterar och inte är det miljön, biodiversiteten!

Kan kanske bero på att vi har ett ”miljöparti” i Alliansregeringen som heter Centerpartiet?

Syrebristen på Östersjöns bottnar är större än någonsin, enligt siffror från SMHI som mätt syrehalten sedan 1960-talet. Det påverkar fiskarna, framförallt den känsliga torsken. – Vid två milliliter syre per liter flyr fisken från området, säger Bertil Håkansson, enhetschef vid Havs- och vattenmyndigheten, som ser allvarligt på situationen.

Under 2000-talet har utbredningen av döda bottnar ökat från 5 till 15 procent av Östersjöområdet från Ålands hav till de danska sunden.”

Det går att vända utvecklingen, steg ett är att rösta bort sittande ”miljöparti” 2014!

 ”Algblomningen och antalet döda bottnar ökar på grund av övergödningen. Jordbruket, trafiken och avloppsutsläppen är idag de största orsakerna till näringsutsläpp i Östersjön. Vi arbetar bland annat för att det ekologiska jordbruket ska gynnas, att skatt på konstgödsel ska införas och att jordbruket ska använda näringen mer effektivt, eftersom stora mängder av näringen inte tas upp av grödorna utan rinner rakt ut i vattnet och ökar övergödningen.”… skriver SNF, men lyssnar jordbruksminister, miljöministern och Alliansregeringen i övrigt?

Nej de leker nyliberalismens och den ekonomiska ”elitens” tillväxtlek: ”Den som har flest prylar när han dör, vinner!”…

 

Östersjön

(Man är väl lite ”knäpp” som skriver om detta, vem bryr sig? Inte Alliansen och frågar man Sverigedemokraterna så är väl Östersjöns bottendöd invandrarnas/flyktingarnas fel på något vis…? ).

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.