Elitens rättvisa!

 

Här dansar den blå, här dansar den grå, men på Hårgaberget skall dansen stå!” …lär Djävulen ha sagt medan han ledde ungdomarna upp på berget för att lura dem att dansa sig till döds.

Legenden är gammal och djävulen är sedan länge död, han dog av tristess då han inte kunde tävla med den mänskliga ”eliten” i egoistiskt nyliberalt djävulskap med mera.

Dagens ungdomar ställs utanför och av välfärdssamhället finns snart inte mycket kvar, klyftorna och den sociala oron sprider sig. Några skaffar sig politiskt inflytande via hat mot svaga grupper som flyktingar/invandrare födda utanför Europa, kvinnor, med flera och högerextremismen sprider sig i takt med att klyftorna ökar. De ”nya Moderaterna”, som vill vara ”statsbärande” parti smygförälskar sig i de högerextrema hatarna av taktiska, maktpolitiska skäl. Via ”hästskitspolitiken” och lögnens retoriska bluff, om att ”hungriga vargar jagar bäst” slår de nyliberala egoisterna sin rättvisa ( = ”var och en för sig själv!”) i huvudet på folket…

…om eliten får mer, så faller mer smulor ner till er!

( Hästskitspolitik = Om ”hästarna” får mer havre, blir det mer över för ”sparvarna” att picka fram ur skiten = sänkta skatter för de rikaste, betalda via minskade utgifter för de fattiga, de sjuka och de arbetslösa, påstås vara jobbskapande. För om rika får mera pengar så blir de väldigt flitiga. Om de fattiga får pengar blir de mycket latare!)

 

Ekonomin bygger på skuldsättning och bankerna skulle inte nå sina egna krav på betalningsförmåga om de ansökte om ett lån…

Tur att vi kan utnyttja skattebetalarna flinar ägarna samtidigt som de kollar sitt konto! (”Det är därför skattebetalarna alltid måste vara redo med en hjälpande hand, ungefär som en pappa som nervöst joggar efter en treåring som lär sig cykla.”)

…det tråkiga är att det ser inte speciellt ljust ut, det grundlurade arbetande folket sliter och hoppas, samtidigt som de dränks av bedövande underhållning från tittytainment-hororna och roas av bland annat, melodifestivalens menlösa underhållning…jo, eliten vet hur man bedövar dem de utnyttjar och lever gott på!

Det vidrigaste är att se den solidariska arbetarklassens företrädare…socialdemokratins elit…bete sig ganska exakt som dem de säger sig vara ett alternativ till. Det enda de vill är att vi skruvar upp volymen och dansar vidare…

…runt den ”moderna svenska” narcissistiska kulturens ”hästskit”!

 

…har du kvar hoppet om en positiv förändring mot den solidariska välfärdsstaten igen, sorry, allt är mycket värre än du tror!

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik. och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Elitens rättvisa!

 1. anita skriver:

  Välfångat! Och du har fått med två av mina favoriter – Cervenka och Greider. En tredje favorit för egen del är Birger Schlaug. Idag skriver han bra om friår: http://schlaug.blogspot.se/2013/02/utsvangda-jeans-ar-battre-rumpan-bar.html

  Utan dessa tre vise män skulle jag försmäkta på denna ö! 🙂

 2. arrami54 skriver:

  Håller med, tre fina själar jag personligen gärna skulle se sitta i Svea Rikes regering…men den röda poeten Greider, den ärliga ekonomiskribenten Cervenka och den kloka gröna farbrodern Schlaug behöver fler kamrater om vi skall lyckas tömma sandlådan på egoismens små flinande och inkompetenta ”glin”!

 3. John Galt skriver:

  Det roliga med er vänstertomtar är att ni skriker om egoism och egenintresse när det enda ni är ute efter är mer pengar med mindre egen insats och mer makt med total ansvarsfrihet. Ett samhälle byggt av parasiter kan bara fördela fattigdomen jämlikt, vilket socialismen har bevisat om och om igen genom historien.

 4. arrami54 skriver:

  Parasiter? Du menar arbetslösa, alla arbetslösa ungdomar, de som är sjuka och våra åldringar som är i behov av stöd?…så talar den totalt narcissistiska egoisten som bara tycker om sig själv och skiter i alla andra. Får jag hoppas du blir sjuk, arbetslös, hamnar helt utanför i en total ensamhet, då skulle du kanske vakna och inse vad etik, solidaritet och medmänsklighet är?
  Antar att du som gömmer dig bakom ett falskt alias, en litterär figur, tillhör de unkna nationalsocialister som talar om folkhemmet när det passar era rasistiska syften? Att du är en av Sveriges puerila små män är tämligen uppenbart, inga andra använder ett dylikt språkbruk!

  Din följande kommentar liksom eventuellt kommande hamnar direkt i papperskorgen och publiceras inte, du lever efter den nyliberala principen ”var och en för sig själv” och hanteras därefter, även om du lär gnälla om CENSUR! 😉

  Personligen förstår jag inte hur individer som herr ”Galt” ovan tänker. Visst vinner individen på massiva skattesänkningar, men blir det bättre av att vi individuellt betalar alla kostnader/avgifter, eller vinner vi på samarbete, att vi betalar gemensamt och efter förmåga? Jag har upplevt typiska Jag-samhällen, som Colombia. Där parkerade till exempel alla bilen med fronten ut mot gatan, för att snabbt kunna ta sig från platsen om våldet kom. Alla rika bodde bakom galler och hade vapenförsedda väktare som bevakade bostaden….o.s.v. och ingen kände sig trygg.
  Jag tror ett Vi-samhälle, som bygger på ett solidariskt samarbete fungerar långt bättre än idén om att var och en rår sig själv och skiter i att bry sig om andra.
  Att försöka debattera/samtala med en individ på herr Galts nivå är meningslöst…så jag avslutar vänligt med orden:

  Puss och kram på dig lilla vän och lycka till!
  😉

 5. Pingback: LO om makteliternas inkomstutveckling. « PEPPRAT RÖDGRÖNT

Kommentarer är stängda.