Fascismen och Sverigedemokraterna växer!

 

Över 16 procent, eller var sjätte person, bland LO:s medlemmar skulle rösta på SD. Det innebär att partiet nu är det största efter S inom LO, rapporterar SVT.”

De svenska järnrörsfascisterna växer och förklaringarna är flera. En är att de lyckats samla de som är missnöjda med Socialdemokraternas politiska högervridning, en annan är den ekonomiska krisen vi ser dra över Europa/världen och de ökande klyftor som följer i dess spår. Djup ekonomisk kris gynnar alltid de mer extrema högerkrafterna som drar upp gruppkonkurrens som en framgångsväg, det blir ”vi mot dem”. En annan är att Moderaterna via Tobias Billström börjat fjäska för dem och därmed legitimerar deras budskap.

De ger ett alternativ, ett i grunden rasistiskt och tydligt fascistiskt alternativ, till nyliberalismens interna konkurrens mellan individer, en konkurrens som destruktivt drabbar alla i dagens Sverige, men fascisternas alternativ med tonen av homo homoni lupus är än värre…

Sverigedemokraternas rasistiskt betingade lösning på problemet ”är att försöka eliminera den interna rivaliteten inom en viss grupp och i stället se den externa tävlan mellan olika folkgrupper som något naturligt eller som något nödvändigt ont – strunt samma så länge som den egna gruppen står enad. De kriterier som individerna bör uppfylla för att få vara med i den från konkurrens undantagna gruppen kan skifta. Det kan handla om att vara en ”äkta fransman” eller ”spansk katolik” eller om att vara blond och blåögd eller om att vara ”svensk i kulturell bemärkelse””.

(Rasism och sexism ligger varandra nära och Sverigedemokraternas exkluderande ideologi kan också beskrivas med följande liknelse: ”Jag älskar dig sade ”mannen” till kvinnan och slog henne på käften!”. Det är som bekant inte ovanligt att Sverigedemokratins stödtrupp använder sig av psykiska hot via kommentarsfält och e-mail, typ ”du skall våldtas med ett basebollträ” eller ”jag avslutar med att köra upp en kniv i din slida!”…hot som har samma effekt som ett ”slag på käften” och som syftar till lydnad, tystnad…)

 

Sverigedemokraternas förenklade och falska bild är att bara vi står ”blågult enade” mot främlingarna som ”invaderar” vårt nationella hem så löser sig allting…och vi har sett konsekvenserna av dessa vidriga tongångar förr.

järnrörsfascisterna

Den Sverigedemokratiska väljargruppen, dess puerila järnrörsförsedda stödgrupp som skriker ”babbe” till manliga invandrare och ”fitta” till alla de kvinnor som vågar ta debatten med dem, är en grupp individer vi främst finner i bell-curve-men-women-SDnormalkurvans vänstra del och tydligt så bland männen i gruppen och männen dominerar som alltid när fascismen växer fram. Liksom de dominerar helt vad det gäller våldsbrott och näthat.

 

Sverigedemokraterna och den framväxande fascismen motverkas endast om Socialdemokratiska arbetarpartiet våga prova något de inte har provat på mycket länge, nämligen socialism. De måste plocka upp en socialistisk retorik och politik där vägen till det goda samhället heter samarbete, inte konkurrens på alla områden och där solidariteten med alla, välfärden – allas rätt att färdas väl genom livet – står först på dagordningen.

 

Blir inte det solidariska samarbetet samhällets bärande norm, riskerar vi att i framtiden vakna upp i ett Sverige där fascismen och rasistisk ”apartheid” styr…

de brinner för sitt hat

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.