Tobias Billström går på friarstråt!

 

I en intervju i söndagens Agenda fortsatte migrationsminister Tobias Billström (M) att försvara moderaternas utspel om att minska invandringen till och möjligheten att få asyl i Sverige.” och vem blir egentligen förvånad? Att moderaterna inte vill ta tag i den etiska solidaritetens samhällsutmaningar är  ingenting nytt och att ett utspel som syftar till att ta väljare från Sverigedemokraterna var i högsta grad väntat.

Var och en för sig, sköt dig själv och skit i andra, har alltid varit moderaternas etiska värdegrund.

Jo, det brinner till exempel i Syrien, det pågår ett vidrigt inbördeskrig där och människor flyr, men skall vi hjälpa dem som flyr?…inte enligt Tobias Billström, han tycker givetvis som fullblodsmoderat och kortsiktigt tänkande professionell egoist att det blir för dyrt.

På frågan om Sverige, som ett av världens rikaste länder, inte ska kunna ta emot människor som flyr från krig svarade Billström:

Vi är också på tredje plats i EU:s liga som tar emot. Det är bara Tyskland och Frankrike som ligger före oss. Men volymen kommer vi inte att kunna låta bli att diskutera.” Hans svar går bara att tolka som att han tycker vi skall lägga oss på en nivå kring de länder som tar emot minst antal flyktingar/invandrare, givetvis enligt principen om att det blir kortsiktigt billigast så och asylrätten kan vi alltid lotta ut till ett fåtal. Det Billström och de Nya Moderaterna gör nu, på en väldigt låg etisk nivå, är att ”spela invandringskortet”.

(”I utlänningslagen från 2006 anges noga de olika skyddsskälen för att få uppehållstillstånd i Sverige. Det går inte att förena ett politiskt fattat beslut om maxantal med en asylprocess som bygger på individuell prövning av skälen. Det svenska systemet, någorlunda i överensstämmelse med internationella konventioner, innebär att när oros­härdar blossar upp i världen ökar antalet flyktingar med rätt till uppehållstillstånd.” En bibehållen rättssäkerhet är omöjlig om man kringgår den individuella prövningen…rör inte asylrätten!)

Om herr Billström varit räddningschef i någon svensk kommun och det börjat brinna i ett större bostadshus hade han säkert först frågat vem/vilka som bebor huset och hur mycket räddningsinsatsen kostar? …innan han eventuellt sänt iväg räddningsinsatsen/brandkåren. På en etisk nivå är liknelsen adekvat och personligen hade jag inte förväntat mig mer av Billström, som varande en av de Nya Moderaterna är han moraliskt/etiskt lättläst och ytterst förutsägbar.

Moderata fullblodsegoister tycker alla samhällsproblem/utmaningar bör stanna vid personligt ansvar. Sociala problem, arbetslöshet, sjukdom, ökande vårdbehov vid ålderdom, bostadsbrist med mera bör ligga på individens ansvarsbord enligt den moderata principen om att den bästa samhällsmodellen är var och en för sig själv.

(När t.ex. SD genom sin retorik bespottar invandrare/flyktingar så är det främst konventionen om de mänskliga rättigheterna, flyktingkonventionen, barnkonventionen m.m. de bespottar, alltså allt det som gör vårt land inte bara demokratiskt, utan också civiliserat! …och många deltar retoriskt, inte bara underblåser hatet utan legitimerar det.
http://www.newsmill.se/artikel/2012/04/17/breiviks-v-rldsbild-r-vida-spridd-i-h-gerkretsar )

Att de Nya moderaterna skulle börja fjäska av ren maktkåthet inför Sverigedemokraternas så smådumt politiskt oskuldsfulla, omogna och egoistiska/rasistiska retorik var förväntat och alla med en normalfungerande analytisk förmåga inser att det enda som särskiljer Sverigedemokraterna från Kristdemokraterna är den tydligt rasistiska tonen inom Sverigedemokraterna…och de lite tystare/otydligare Kristdemokraterna och nymoderater ses ju ofta kärleksfullt vandra hand i hand.

Man börjar ana vad en del nyliberala Centerpartister egentligen menade med idén om ”månggifte” och främst hur de Nya Moderaterna tolkade idén…man anar att Moderaternas Alliansharem nu snart ser en ny liten brud i vardande. Bruden protesterar lite blygt övertydligt inför inviten, det är inte så kul kanske att bli ombedd att fylla på ett harem som mest består av mycket äldre, ideologiskt tandlösa damer och manliga kärringar, men det kittlar och lockar samtidigt att få dela maktens sängvärme…och stark kärlek börjar, som bekant,  ofta med lite bråk och kiv.  Det är nog mest en tidsfråga innan Sverigedemokraterna bjuds in till den stora blå haremssoffan och sängkammaren, eller hur herr Billström?

 

flörten

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tobias Billström går på friarstråt!

 1. Hans Ring skriver:

  Ja, du har s rtt. Egoismen sitter i hgstet inte bara om att avst frn att hjlpa och bist andra i nd utan ocks i frgan om att de egna intressena gr fre bevarandet av djur och natur.

  Jag hoppas att det vnder och att alla de mnga underbara ungdomar som finns till slut reser sig upp och vljer vgen mot solidaritet mot alla medvarelser p den hr planeten som nd r vrt enda hem.

  Hrt talas om Avaaz? Hr r en lnk: http://www.avaaz.org/en/oil_in_the_amazon_global_rb/?bjlEZcb&v=21585

  Tack fr dina synpunkter som jag delar i mycket stor utstrckning.

  Hlsningar frn min srmlndska horisont / Hans Ring 4 feb 2013 kl. 06:15 skrev Varghjrta:

  > >

 2. arrami54 skriver:

  Tack för dina ord och länken till Avaaz. Delar din förhoppning helt och fullt!

 3. Ping: Fascismen och Sverigedemokraterna växer! | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.