…nog är hon söt, Annie Lööf !

 

och jag håller fullt ut med ”jinge” när han skriver:

Egentligen så tycker jag lite synd om Annie, det kan inte vara lätt, hon har aldrig haft ett eget arbete innan hon börjar som centerordförande och i samma veva näringsminister. Dessutom får hon skamligt bra betalt trots sin helt obefintliga erfarenhet, 1,8 miljoner i årslön, det är klart att det sticker i ögonen på folk. Börjar hon sen, tillsammans med sina Stureplanskompisar yla om slopad skolplikt, månggifte och fri invandring så går det som det går.”

Men hon är också något nykter och klok Annie, hon inser till slut att:” – Någon dj**la ordning måste det vara i ett politiskt parti”…som ”jinge” insiktsfullt beskriver saken via ett känt citat och jag log mycket roat när jag läste DN:s Maria Crofts ord om Annies så stolta lilla försvarstal, där hon utbrast att ”Jag är INTE kall och nyliberal” (?).:

Hon tog väldigt kraftigt avstånd från tankarna i det omdiskuterade idéprogrammet. Den som inte följt debatten och lyssnade på talet skulle kunna tro att det var medierna och oppositionen som hittat på de kontroversiella idéerna. Trots att det är Annie Lööf och de andra i partistyrelsen som tillsatt gruppen som tagit fram programmet. Hon lyfte också fram traditionella centerfrågor som grundtrygghet i socialförsäkringarna, miljöfrågorna och en levande landsbygd för att övertyga deltagarna om att hon inte ändrat sig.”

Givetvis var allt ett i efterhand hävdat missförstånd, orsakat av mediernas och oppositionens totala oförmåga att förstå centerpartisternas dialektala verklighetsbeskrivningar från Stureplan, Maramö, Svenljunga, Torpa och Agunnaryd. Att det inte alltid är helt lätt att förstå den mångkulturella mix centerpartiet är av nyliberaler (som Annie!), gräsrökande Stureplansliberaler (… jo, de betar inte gräset!) och väl ingrodda, ytterst värdekonservativa idéer från det gamla ”goda” Bondeförbundet, är en helt annan historia som vi kanske inte behöver gå in på djupare nu eftersom…

Annie Lööf kovänder när det brinner under fötterna!

…och allt tycks nu åter vara som det skall vara, i det glada mat- och blablabla-landet Center-Svedala, om man nu får tro partiets lätt förvirrade och jublande skara.

Nog lever landsbygden, den är inte avliden, inget friluftsmuseum, lovar Annie med glöd! Hon ler igen och lovar att vargen, ja den är däremot snart åter utrotad och helt död!

I rödluvans sagovärld

Beskedet att den första av de 16 vargarna skjutits i Örebro län möttes av spontana applåder på Centerns kommundagar i just Örebro. Centern har ansvaret för vargfrågan i regeringen och har varit pådrivande för att minska taket för antalet vargar i Sverige.”

…att applådera när ett hotat djur dör, det är centerpartistisk etik och miljötänk det, fy fan så vidrigt! Men har du hört Annie, det finns kloka jägare som säger NEJ!

(…och tyvärr, vid jakt, kanske vi åter får höra den markägande ”center”- jägaren mumla: ”-Fan, var det Nisse jag sköt, och nu är han död,  ja han skulle haft på sig västen, så gul och röd!”)

… och Annie lovar mer, du kan som alltid (in)vandra fritt, (vargen givetvis exkluderad!) även till Agunnaryd från valbar socken, som Pjätteryd, eller från Svenljunga om du nu därifrån känner dig nödgad att fly. Det finns inga visumkrav, bara du vet din börd och till rådande byanormen är anpassningsbar, så går dig allting bra, ja då är det ingen fara, ingen säger usch och fy. Du kan alltid känna dig i grunden helt socialt trygg även utan fast jobb och stadig peng, ty i bondens vänliga gäng behövs alltid en billig piga eller dräng. Skola och skolning är kanske inte så noga, bara man vet sin plikt, men månggifte, det var en tossig media-dikt! Att med lekkamrat välja säng, höskullen eller sommaräng, är en gammal frihet i vårt gäng…

…men att i kyrkan öppet knyta band, ja det gör vi bara tvåkönat och två och två, det blir rarast så!

 

Ja, nog är hon både ”seriös”, trygg, ”tuff” och söt, vår kära lilla landsmoder, Annie Lööf! Det blir väl så när man är uppfödd på kravodlad välling och gröt?

Annie

…nog är hon tuff, en riktigt kall nyliberal. Men det är lite synd att idén om månggifte försvann, tror Annie kunde vara en perfekt måndagsfru som verkligen får någon att vakna efter helgens fest, likt gamla tiders älskade så kallade ”huskors”. Tänk dig Annie med en laddad bössa!

 

 

PS: Målningen i inlägget är inget porträtt av en mycket ung Annie, även om jag tycker det är väldigt likt!. Modellen heter Ida von Stenrike och är en annan typ av centerpartist, en äkta trollunge från Vivljungatrakten. 😉 DS.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till …nog är hon söt, Annie Lööf !

 1. mariadesuede skriver:

  C är làngt bort fràn det partiet som jag kände och respekterade, de döda bönderna màste vrida sig i gravarna, av skam… En levande landsbyg innebär ju att man delar den med naturen, dvs en riktig biodiversitet, fast där är vi överens…

  Kram

 2. mariadesuede skriver:

  ”Landsbygd” ska det vara, var lite för snabb med fingrarna…

 3. arrami54 skriver:

  …jo, exakt, men biodiversitet för dagens centerpartist är maximerat till ko och får på övergödslad och örtfattig äng…och lite jaktbart vilt som älg, rådjur, lite fågel och hare i skogen.
  Men när det gäller stadsbor och rovdjur, bör de hålla avståndet till bondens ägor…om de inte mutar honom med en stor, stor bidragspeng!

 4. mariadesuede skriver:

  Det var precis vad jag menade, tyckte inte att det behövdes skrivas mellan oss… Det finns ingen respekt för biodiversiteten hos dessa lantis-liberaler… Eller sà är de helt enkelt korkade…

 5. arrami54 skriver:

  …jo, jag vet…;-) …men inte är dessa små ”lantis-liberaler” korkade, nej de är bara födda så!

 6. mariadesuede skriver:

  Jo, jag vet, fast även jag kommer fràn en mindre ort, även om jag bor i Paris, sà nog vet jag vad jag pratar om när det kommer till en levande landsbygd. Den var levande förr, med smàföretag och butiker, som nu stängs, oavsett land… Men utan den vilda faunan sà överlever inte människan, vi är ju överens, fast ”lantis-liberalerna” fattar det inte…

 7. arrami54 skriver:

  Även jag har stor erfarenhet från landsbygden, både som gäst och boende ”bonde”, givetvis vill jag ha en levande landsbygd med optimal biodiversitet…och det går att utveckla till allas fromma, med lite initiativ, fantasi, kunskap och vilja.

 8. Stolt Vargvän skriver:

  Vad förvånande att Centern applåderade när man skjutit den första vargen , dom går i bräschen för att snarare förstöra våran natur än gynna den , för i deras värld består naturen av jägare , får, kor det som gynnar människan , att naturen består av mer än det som gynnar människan är ju svårt för Centern att se , för dom ser ju bara sig själva och det som gynnar dom , kanske är då inte heller så förvånande att dom är på väg ur riksdagen , för när man applåderar död framför liv så kan man inte sjunka lägre som människa detta ser naturvännerna som bara besviket tänker ” där tappade ni min röst Centerparitet , för när jag ser eran hjärtlösa syn på naturen så skäms jag över att vara en del av rasen som namnger sig som människa ” och när dom ser Anni Lööf eller Eskil Erlandsson eller Lena Ek , som kommer att associera närmast åt Sagan Om Ringen samt Sauron och Mordor , Sauron besegrades vet vi som läst denna saga , lika glada som dom blev i den sagan kommer jag bli den dagen då jag slipper se Lööfs falska ansikte i riksdagen , det är jag övertyga om att våran vilda natur med vargarna i spetsen tycker med .

 9. arrami54 skriver:

  …jo, många ledande centerpartister lever tydligen helt i egoismens nyliberala bubbla och ser naturen som sin monokulturella trädgård, att sköta som det dem behagar via utrotning av alla ”tärande” arter som rovdjuren.

 10. Stolt Vargvän skriver:

  Den ända tärande arten är Centerpartiet , som är av den meningen att djur av vikt för människan är väldigt underbara , vilket säger en hel del om deras kunnighet angående våran vilda natur , med deras politik och kunnighet ser våran natur snart ut som Mordor i Sagan om Ringen , och det är ju en fantastisk syn verkar dom tycka , att visa att vi i Sverige skiter i våran natur och vänder den ryggen när den inte gynnar människan , vilken fantastisk känsla att bli namngedd förstörare och inte värnare , nej när man ser Centerpartiet och deras syn skäms man så fruktansvärt över att vara en del av denna ras , inte undrar på att dom är ett skämt .

 11. arrami54 skriver:

  …jo exakt, och vad jag tycker om detta parti och dess ledning bör framgå tydligt i inlägget…som du skriver, man skäms över att tillhöra samma art.

Kommentarsfältet är stängt.