…läste herr Torssell på hatsajten Avpixlat, igen!

 

”Roade mig” med att läsa en krönika av Stefan Torssell igen, han skriver på den nationalkonservativa, nationalistiska, främlingsfientliga och uppenbart rasistiska hatsajten Avpixlat. Med rubriken: ”Journalismen och ondskan” driver han en ganska korkad tes om att ondskans motpol är dumheten och att journalister ärver jobben på t.ex Sveriges Radio m.m.

Man skall därtill vara försiktig med anklagelser om nepotism, det finns givetvis toner av vänskapskorruption lite här och var och ingen kan förneka fördelen av en bred social kontaktyta. Nu är detta inte detsamma som nepotism per automation och gnället över att ens lite bisarra åsiktsyttringar inte får framgång p.g.a. just påstådd nepotism och vänskapskorruption blir löjliga i en organisation (SD) där nolltoleransen mot rasism är avhängigt till hur nära ”vän” du är med partiledningen, eller hur ”viktig” du bedöms vara för dem. (Tänker på ”järnrörsgänget”). Givetvis finns det alltid en risk att vänskap, liksom makt och pengar korrumperar…och vi skall alltid vara vaksamma över hur vi agerar.

Kritiken mot Sverigedemokraternas/Avpixlats begränsade världsbild, nationalism och rasism likställs med Stasis verksamhet och alla journalister som skriver kritiskt är att likna vid dumhuvuden som beundrar kommunistiska diktaturer: ”Vi i den Sverigevänliga folkrörelsen har inte den beundran för kommunistiska diktaturer som kulturvänstern manifesterat gång efter annan. Därför drabbas vi inte heller av den förlamande dumhet som kulturvänstern och journalistkåren ständigt visar upp. Dumhet är inget man föds till, det är något man förvärvar. Sveriges journalistkår har en kollektivt förvärvad dumhet.

( Vad det gäller ”dumhet” så vill jag tipsa herr Torssell om var man hittar de svenskar som är lite korkade, okunniga, revirhävdande och medvetet, liksom omedvetet, rasistiska, enfaldiga och obildade…var?, jo man går in på Avpixlat, studerar tonen och kommentarsfälten. Det går lika bra att gå in på SD:s lokalföreningars hemsidor och läsa SD:s textmaterial i stort. Den vänliga delen av mig är lite glad över att Sveriges lite dummare befolkning nu hittat sin politiska nisch och kan få möjligheten att känna tillhörighet med andra på exakt samma nivå. Orden ”Sverigevänliga folkrörelsen” är också lätt roande, herr Torssell menar att vi som är kritiska till SD och inte går på den falska retoriken är Sveriges fiender, förrädare…herr Torssell missar helt att det är exakt tvärtom!).

Han är sur över att Expo erhållit stöd från kulturrådet och hävdar att Expo inte sysslar med kultur, men ordet kultur som kommer från latinets cultura som betyder ungefär ”bearbetning”, ”odling” och ”bildning” är i högsta grad tillämpligt på Expos verksamhet. Begreppet kultur har nämligen fått en väldigt bred betydelse och avser i vid bemärkelse all mänsklig aktivitet… och Expo odlar verkligen kunskapen om faran med dumhetens ( här lika med Avpixlat) försök och ansträngning att hatiskt misskreditera andra folk, den rasism och okunnighet Avpixlat och SD lever på.

Mångkultur/mångfald är inget hot mot demokratin utan en grundläggande förutsättning för demokrati!

I ett Sverige styrt av Avpixlats rasistiska nationalister skulle det vi idag kallar demokrati snart dö bort i en likriktad blågul enfald. En ”enfald” diktaturer alltid eftersträvar, tvingar fram och bibehåller via totalitära system.

Stefan försöker klara ut begreppen via följande inledning:”Det finns kanske journalister som uppfattar sig som goda människor. De ger intryck av att tycka så. Finns godhetens motsats? Många svarar nog ondskan, men… Det är bäst att klara ut begreppen”. …och han avslutar sitt svammel med att ondskans motsats är dumheten och dumhet är synonymt med kritik mot Avpixlat och Sverigedemokraterna. Personligen kan jag inte annat än skratta när jag läser dylikt dravel, att herr Torssell själv är tämligen ”dum”/obildad är uppenbart.

Främst bristerna i den etiska bildningen lyser igenom tydligt i krönikorna, den civiliserade fernissan är väldigt tunn. Här handlar det om att skydda en förkastlig ideologi av rasism/främlingsfientlighet via dålig ekonomisk retorik, skapa missaktning mot hela yrkesgrupper och folk, den ena är ”dum” och korrupt, de andra är tärande kriminella fuskare enligt tesen: Begår en individ brott så gör alla det!

Ondskan är egentligen buren av de individer som odlar sin egoism och bevakar sitt revir i stort som smått, utan en tanke på andra, utan att bry sig om andra.

En fråga som tydligt belyser godhet kontra ondska är t.ex att: ”om det brinner i ett hus, ska vi då inte låta folk springa ut ur det? Ska vi tvinga dem att stanna kvar medan vi försöker släcka elden?” Det brinner i bl.a. Syrien, enligt SD och Avpixlat skall vi inte hjälpa dem som vill lämna det brinnande huset!…och det är ren och skär ondska, än värre blir det när rasism är ondskans grund.

Ondskan är inte dum, den är i högsta grad medveten. Det är individer som odlar och blir fångar i sin rädsla, som ser andra som hot eller som ting/saker…ting som finns för att tillfredsställa egoistiska behov. Ondskan bärs fram av den prioriterade och välgödda egoismen, den utan spår av altruism. Ondskan står de individer för som överhuvudtaget inte bryr sig om andra, de som vill exkludera på grund av avvikande kultur/religion, fel födelseort, eller fel hudfärg. Ondskan ser individer som medel för ”jagets” primitiva och helt egoistiska motiv/behov och utnyttjar medvetet andra i ”detets” syften. Ondskan exkluderar, hatar på grund av okunnig rädsla. En rädsla ofta framodlad i indoktrinerade hjärnor som inte orkat tänka självständigt, eller inte haft förutsättningarna för självständigt tänkande.

Att man delvis, eller nästan helt, läst den ” heliga skriften ” (Bibeln) under det att man seglat på haven garanterar varken kunskap eller självständig tankeförmåga, bibeln ger inte så mycket kunskap då den mest speglar en gammal kulturs sexism, vurm för slaveri med mera. Stefan Torssell verkar mest vilsen, inte vis och skulle antagligen inte inse var i tonerna mellan godhet och ondska han själv befinner sig, han är ju nationalistiskt Sverigevänlig och har getts utrymme för sina tafatta krönikor på Avpixlat, enligt honom bevis för godhet och vishet…?

Godhet herr Torsell är inte bara dumhetens/ondskans motsats, den är långt mer. Det är samarbete, att man bygger samhället tillsammans i en anda av solidaritet, utan rädslans rasistiska och främlingsfientliga exkluderande. Godhet är att inse att individer begår onda handlingar, inte folkgrupper utpekade p.g.a. ursprung, religion eller hudfärg. Svenskarna är inte onda som grupp för att några procent begår våldsbrott, mördar, våldtar, hotar, fuskar, är religiösa fundamentalister och sektmedlemmar o.s.v., eller hur? Detsamma gäller alla folk, nationaliteter. Men Avpixlats och SD:s totala excess i rasism bygger just på att via exempel på individers onda handlingar utpeka och misskreditera hela folkgruppen, främst muslimer och grupper från Mellanöstern och Afrika. Er rasism är uppenbar för alla som tänker självständigt och typexempel på förenklingens exkluderande egoism och ondska.

Godhet är att ha en god balans mellan egoism och altruism, att även bry sig om andra enligt den etiska grundregel vi kallar den gyllene regeln. Vilket bland annat den etiska/politiska rebellen Jesus så tydligt förde fram. Godhet är inte att begränsa den gyllene regeln till en utvald ”homogen”grupp.

Jag kan skriva långt mer om godhet, vad det är, men det finns ett gammalt ordspråk jag vill citera: ”Kärlek är att vilja någons positiva utveckling”. Att inte exkludera individer/grupper på grund av rädsla, hudfärg, ursprung, religion/tro…och jag tror att herr Torssell fångad i sin torftiga värld har väldigt mycket att odla, han behöver tid att utveckla sin kultur, sina multipla intelligenser, tankeförmåga och främst sin empati, känsla för andra människor.

Så i godhetens och kärlekens namn vill jag uppmana herr Torssell att studera mer än bibeln, gärna långt ut på havet och i en passande liten gummibåt. Skriv sedan, när och om du kommer ”hem” igen, men skriv först när du utvecklat din medmänsklighet, individuella kunskapskultur till nivån där du slutat vara en ondskans exkluderande motmänniska.

 

Bakgrund karib

Lycka till herr Torssell och ta dig tid, lång tid…det behöver du!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till …läste herr Torssell på hatsajten Avpixlat, igen!

 1. Jonas skriver:

  Du är så god…ohhh…jag beundrar dig lika mycket som du beundrar dig själv.

 2. arrami54 skriver:

  😆 …hahaha, ja är jag inte? Det var en ”seriös” kommentar du kom med, och jag kan inte låta bli att roat svara:
  Jag förutsätter att du ligger ner på dina bara knän nu och tillber din herre, den gode ”varghjärta”…och talar i tungomål av hänryckning likt stollarna inom frikyrkorna.
  När du är klar med din tillbedjan skriver du sextusentvåhundratolv gånger, samtidigt som du högt säger detsamma: Jag skall inte läsa rasistskiten på Avpixlat mer utan börja tänka själv, läsa och odla mitt förstånd, min empati och min etik!

  Lyd och kämpa på med förståndet ”min son”, så att det växer …sedan kan du komma in i ”mitt hus” om sådär tio år igen!
  😉

 3. Sture Berg skriver:

  Jag tippar på att Vargrumpa är en av alla goda journalist i vårt avlånga land, det är väl därför han känner sig lite personligt förolämpad av Torsell. Men nu när tidningsdöden breder ut sig kommer den goda Vargrumpa ha så mycket mer tid till bloggandet och som vi alla vet – övning ger färdighet.

 4. arrami54 skriver:

  …hahaha…så kom det in ett dylik SD-troll igen, som likt den religiösa fanatikern tror en massa, men absolut ingenting vet! Nej jag är inte journalist och inte personligt förolämpad av herr Torssell…snarare leende road av den totala dumheten och du, ”Sture Berg”…är det en synonym för dummast av dem alla?

  …men, jag förstår dig, de som är kritiska till SD:s och Avpixlats exkluderande rasistideologi är givetvis nedlåtande, förolämpande eller en ”dum journalist”, ni tål ju bara medhåll. 😉
  Men egentligen är troll som du bara fega ”kärringar” (män av din sort brukar ju vara det) som surfar omkring via anonymous.at.anonine.com för de vågar inte helt stå för sina åsikter.
  Normalt brukar kommentarer av din sort, de som saknar all form av vettig argumentation gå direkt i papperskorgen…men ibland brukar jag publicera er, bara för att visa vilken låg ociviliserad sort ni är. Du får de svar du förtjänar med ett nonchalant leende och hädanefter raderas dina kommentarer. Avslutningsvis, du behöver inte svara på frågan jag ställde dig, du har konfirmerat att min synonym-tolkning är korrekt.

  😉

 5. Sture Berg skriver:

  Amatör STASI slår till igen…

 6. arrami54 skriver:

  …tror du hamnat på den högst puerila nivån ”jag tjurar” nu? Likt ett barn som inte får sitt Lördagsgodis under måndagskvällen. 😉
  Tänk om det för en gångs skull skulle gå att föra ett samtal med en av Avpixlats eller SD:s följare, men ni når aldrig den argumentationsnivån, kunskapen. Ni stannar någonstans i utvecklingen och ropar STASI vid minsta retoriska motstånd, men diagnosen på dig/er är sakligt sett alltid densamma, mentalt låst, oempatiska, okänsliga för andra människor, ni tillhör flocken som enligt narcissismens principer bara bryr er om er själva (sköt dig själv och skit i andra!) och därtill är ni helt obildbara.

  Adjö!

 7. Ping: Mats Dagerlind och Avpixlat gör mig spyfärdig! | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.