…det här är en riktigt bra debattartikel!

 

”Ett kapitalistiskt samhälle kräver till sin idé en konstant underklass. En grupp människor som hålls tillräckligt fattiga och tillräckligt oroliga och med tillräckligt svaga röster, för att alltid finnas till hands som den nödvändiga resurs som elitsamhället kräver för sin funktion. Sådan är kapitalismens logik. Relativ fattigdom och ekonomisk ofrihet är den skiftnyckel som håller kugghjulen på plats i det kapitalistiska maskineriet. I seklets början var de statare, daglönearbetare och egendomslösa industriarbetare. Så ersattes de gradvis av invandrare österifrån, sedan söderifrån och därefter från länder på andra kontinenter. Hade de inte funnits hade det varit någon annan grupp. Kapitalismen kräver för sin funktion en underklass och bygger på att klassklyftorna hålls vidöppna och på att vissa hålls beredda att tjäna andra. Det är ett primitivt, improduktivt och omoraliskt system.

Det är dags att komma ihåg att det är människornas och inte det ekonomiska systemets välfärd som är egenvärdet. Det är dags att våga se problemets verkliga kärna. Problemet är inte de fattiga utan det ekonomiska system som skapar fattigdom. Problemet är inte invandringen eller bristen på etnisk integration. Problemet är bristen på jämlikhet. ”

Skriver Mårten Löfberg i SvD.

 

…det är hög tid för en revolt, att de goda människorna, de som även bryr sig om andra och verkligen vill ha en reell jämlikhet får makten och krossar nyliberalismens egoistiska skuggfigurer en gång för alla. Nyliberalismen ”jag”-fixerade girighet krossar allas vår framtid om den får hålla på med att utnyttja människor och vår planet! Det är hög tid för en GrönRöd revolt och en verklig förändring för ett mänskligt och hållbart välfärdssamhälle.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet kan ju börja med att arbeta för att skapa opinion och ta fram goda alternativ, inte tyst fjäska med i den nyliberala högervridningen av samhället och acceptera ökande klyftor…kavla upp ärmarna och jobba lite nu för fan!

 

eugene-delacroix-la-liberte-marianne

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.