…de falskt kristna ropar högt nu!

 

Läser roat ett debattinlägg i SvD, två ”kristna” högermän värnar traditioner och de påstått kristna värdena under rubriken: ”Våga värna det kristna kulturarvet”. De avslutar sitt inlägg med orden:

Vi firar jul till minne av Jesus födelse, själva grunden till kristen tro och dess mysterium. Vi firar i gemenskap med många som tror, otaliga som tvivlar och en hel del som inte tror men som ändå hoppas på julens kärleksbudskap. Låt oss inte glömma det, i myllret av ifrågasättande och i den ständigt växande egocentrismens och värdenihilismens tidevarv. Vi måste våga stå upp för värden vi tror på – kristen etik och tradition.”

Studerar man den ”kristna” etiken i Kristdemokraternas tappning så framgår det mer än tydligt att de tillsammans med sina bröder och systrar i Alliansen skapat ett Sverige med större klyftor, fler fattiga och fler i ”utanförskap”. De talar om ”kärleksbudskap” men älskar bara Mammon och ljudet av mer klingande guld i egen ficka, det är den typiska egoismens lögn vi hör igen.

Jag fick ett svar från en ”präst” här, han påpekade att Bibeln inte hävdar demokratitanken…denna präst har helt rätt, Bibeln hävdar egoismens hierarki, att kvinnan skall veta sin plats och att vi skall lyda vår herre. Det är därför klyftorna ökar i ett Sverige delvis styrt av KD, det är därför Fas 3-slaveriet blivit en av de största arbetsgivarna och det är därför fler barn upplever fattigdomens utanförskap.

God etik är viktigt, men god etik är INTE synonymt med kristen etik eller kristen värdegrund. Kristdemokraterna är med om att riva välfärdsstaten till förmån för förnedrande välgörenhet, de talar om Gud men handlar enligt Mammons egoism, de hycklar!

Det finns en sak jag är helt övertygad om, skulle rebellen och den goda etiska förebilden Jesus möta dagens Kristdemokrater i vår riksdag, så skulle han vänligt leende ge oss en uppmaning via tre små ord:

 

 

” – Släng ut dem! ”

 

 

Religionens billiga knep är att all god moral och etik är något vi ska tacka religionen för och måste ha kvar.

Detta är givetvis totalt nosens, bibeln eller Jesus förbjöd aldrig slaveriet,  förtryck av kvinnor, våldtäkt inom äktenskapet eller barnaga…för att ta några få exempel.

Här är ett bättre  modernare alternativ till de tio budorden av den framlidne Christopher Hitchens:

Här är en analys
http://youtu.be/x9weXGtCk7c (Christopher Hitchens Revises the Ten Commandments)

Politik och religion ska vara helt åtskilda.

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Religionskritik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till …de falskt kristna ropar högt nu!

 1. arrami54 skriver:

  Tack.
  Delar helt din syn i ditt inlägg här: http://camillagrepe.blogspot.se/2012/12/till-sist-blev-jag-imponerad-av.html
  Det är sällsynt att man blir imponerad av SMP, men denna gång blev jag faktiskt det!

  God Jul!

 2. Pingback: Retorik och verklighet « skvitts

 3. Pingback: Mitt porträtt på … , ja vem? | Varghjärta

 4. martinlundholm skriver:

  Roade mig också med att ”rätta” bibelns budord för en tid sen: http://wp.me/p14WII-VJ De var för taffliga och det var kul. (O)Roade mig med att läsa bibeln nåt år tidigare, för jag trodde det skulle finnas nån visdom eller nåt bra. Men det jag fann var att knappast någon kristen kan faktiskt ha läst bibeln. Inte konstigt att mässorna hölls på latin så länge. Och jag blev bestört över att så många klipp ur bibeln som matas till barn, strax före och efter urklippen innehåller etniska rensningar, systematiska våldtäkter och annat hårresande. Några goda människor hittar man knappt. Jesus förespråkar iofs nåt slags kärleksbudskap, men utan nån särskilt bra motivering. För att han kunde trolla? Apostlagärningarna är nåt slags märkligt efterpåfund, ett PS från Jesus? Så undrade jag om inte världen sett bättre ut om världsreligionerna åtminstone förespråkat recycling av själen, i stället för ett engångs-slit-å-släng-liv. Jaja, här finns så mycket att fundera över…

 5. arrami54 skriver:

  Läste dina budord, log och gav dig ett ”gilla”.
  Bibeln är en excess i ondska, våldtäkter, mord, krig, slaveri och sexism…och detta dömande. Inga barn bör indoktrineras till tro och alla borde läsa sagan själva under vuxet och kritiskt tänkande, det är nog först då den dör bort av sig själv.

Kommentarer är stängda.