En seger för Sveriges vargar!

 

Det blir ingen vargjakt i Sverige i vinter – om EU-kommissionen får som den vill. I ett brev till miljöminister Lena Ek riktar Janez Potocnik, EU:s miljökommissionär, svidande kritik mot den svenska vargpolitiken. Potocnik är hård i sitt omdöme om den svenska skötselplanen för vargstammen. Han skriver att man i planen inte har lyckats förklara hur vargstammen ska nå gynnsam bevarandestatus.

Planen har, enligt Potocnik, hastats fram utan att alla intressenter fått säga sitt i frågan och har heller inte underkastats någon oberoende vetenskaplig granskning. Vad som menas med gynnsam bevarandestatus är oklart, liksom hur vargstammen ska kunna stärkas genetiskt.” skriver DN och citerar Lena Ek: – Jag är oerhört arg. Vi har försökt att hitta en balans mellan bevarandeintresset och den frustration som människor i vargområdena känner, men kommissionen tänker enbart på bevarandeintresset, säger Ek.”

Undertecknad är OERHÖRT GLAD och en bättre julklapp kunde jag inte få, tack EU och Janez Potocnik!

 

EU har helt rätt i sin kritik av Lena Eks så kallade rovdjurspolitik, hon och Centerpartiet (inklusive Alliansen) står så långt ifrån grön politik man kan komma och det enda ”intresse” Centerpartiet och Lena Ek företräder är de lata och varghatande fårhobbybönderna och den gapigaste skaran jägare, där inkluderas tjuvjägarna. Tyvärr lär de sistnämnda, de kriminella STG-jägarna, få blodad tand av Lena Eks politik och tjuvjakten lär inte minska.

Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska rovdjursföreningen, säger att hon inte kan se något skäl till att sätta i gång en vargjakt i vinter.

– Rovdjursföreningen var en av organisationerna som gjorde anmälan till EU-kommissionen. Anledningen var att det inte finns någon möjlighet att överklaga jaktbeslut i domstol i Sverige, säger hon.

Hon säger att Lena Ek och Centerpartiet är ute efter att fiska röster bland ”de människor som är mest vargnegativa i landet”. Egentligen är det ganska sorgligt att kommissionen ska behöva gå in och rätta upp den här politiken i Sverige och att svenska politiker inte kan åstadkomma en vargpolitik som är långsiktigt hållbar och förnuftig, säger Ann Dahlerus.”

Ann har helt rätt, Centerpartiets rovdjurspolitik går endast ut på avskjutning, de har på inget vis visat hur stammen skall stärkas via nytt blod och personligen ser jag återigen anledning att be Lena Ek avgå.

Centerpartiet bör överhuvudtaget inte tillsätta miljöministrar, helst inga ministrar alls!

 

Risk för domstol ?

Hon har nu bett Naturvårdsverket att analysera brevet för att se hur man ska kunna gå vidare. Lena Ek hoppas fortfarande kunna få förståelse för en jakt i vinter. Tidigare i veckan presenterade Naturvårdsverket en rapport som gick ut på att rikta en begränsad jakt mot de mest inavlade vargflockarna. På så sätt skulle stammen stärkas genetiskt, enligt rapporten.

Men skulle jakten bli av utan EU:s godkännande, är risken uppenbar att Sverige dras inför EU:s domstol.” …och skulle så ske, att Sverige dras inför EU:s domstol, fällas och få böta, så bör böterna betalas , inte av det svenska folket, utan av Centerpartiet och Jägarförbunden!

 

…återigen, TACK EU och Janez Potocnik!

 

vargen_jag.jpg.rZd.137378

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten:. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En seger för Sveriges vargar!

 1. Hunter skriver:

  Räkna bort de ”skyddsskjutna” vargarna från totala antalet som får skjutas.

 2. arrami54 skriver:

  Nej, de skall räknas in, du ”man” med bössa…därtill bör de tjuvskjutna räknas som två varje gång STG-packet begår sitt brott och tjuvjägarna jagas likt de fega och kriminella de är!

 3. Lars skriver:

  Du har rätt i att centerpartiet inte skall tillsätta ministrar. Se bara på Eskil Erlandsson som vägrar göra något åt rovfisket. och tjuvfisket. Han tror inte på forskarna och säger att man måste lita på fiskarna.

 4. arrami54 skriver:

  Du har så rätt…så rätt! Eskil är ett typexempel på en ytterst smal lobbyist för ett särintresse som tillskansat sig en ministerpost…och ministerposten har han INTE fått på grund av kunskap, miljömedvetenhet med mera!

  God Jul!

 5. elias olsson skriver:

  nvv med flera flyttar problemet framför sej,det kan jag inte tycka vara en seger för vargarna,även du vet att vargen inte har något djur som äter den och snart står en människa till på dess meny

 6. arrami54 skriver:

  Det är en seger för vargarna att inte Lena Eks planerade avskjutning, reducering av antalet till max 180 vargar, genomförs. Det är en seger att en reell förvaltningsplan, för att stärka stammen, krävs och efterlyses av EU:s miljökommissionär.
  Lena Ek (och Centerpartiet) styrs av bönder, skogsägare och jägare av en typ där frågan ”dum på riktigt” faktiskt behöver ställas. Din naiva rädsla för att vargen sätter upp människor på sin meny, blir komiskt roande när man vet att risken att dödas av en mänsklig jägares kulor är långt, långt större.
  Vargen skrämmer mig inte det minsta, okunniga och genuint dumma människor gör det däremot!

  God Jul!
  😉

 7. B-G Svensson skriver:

  Med Vargen så behöver vi inte ha över 44.000 !!! viltolyckor per år i trafiken tex, och vad du inte förstår det är att splittringen av flockarna i reviren skapat strövare som irrar omkring och får ensamma individer som jagar i team normalt ,till att söka lättare bytenbland tamdjur.Detta är ett problem skapat av dom som gillar denna nöjesjakt på fridlysta djur. Du kanske kan räkna ut också Elias att dom få vargar vi har inte tar något nämnvärt stort antal kronvilt från jägarna,det är bara skitsnack.Trafiken klipper duktigt många som sagt.Vargen skyr människan,den är en opålitlig predator som dödar allt levandes,inklusive sin egen art,helt och hållet för nöjets skull,ta dej en funderare över det du.

 8. arrami54 skriver:

  Jag tror inte vargen tar så många älgar, rådjur och vildsvin att trafikolyckorna med dessa bytesdjur inblandade skulle upphöra, däremot minska. Det är också helt naturligt för könsmogna ungvargar att vandra, söka sig egna revir. Det är tikarna som vandrar och finner ett lämpligt revir, sedan inväntar hon en duglig hanne, det är hon som väljer. Att jakten på vargen delvis påskyndar vandringen är rätt, men vandringen sker främst av de skäl jag angav. Det är också sant att vargen (rovdjuren) tar en liten del av ”kronviltet”. Däremot är vargen INTE en opålitlig ”predator”, jag tycker du främst beskriver vår egen art med orden: ”…den är en opålitlig predator som dödar allt levandes,inklusive sin egen art,helt och hållet för nöjets skull,…” och jag antar du menade oss med denna beskrivning och inte vargen.
  Vargen dödar INTE för nöjes skull, det är bara människan som har så sjuk fantasi och läggning att hon njuter av våldet. Vargen dödar för mat och för att skydda sig, sin familj och sitt revir.
  Det finns ingen anledning att frukta en varg, speciellt inte om man jämför med ”rovdjuret” människa!

  God fortsättning!
  😉

Kommentarsfältet är stängt.