Jaha, och…?

 

Vilket djävla pladder! (ursäkta den ärliga formuleringen!) Det är väl ingen nyhet att Alliansens ”arbetsmarknadspolitik” inte fungerar, de sitter på sina bekväma rumpor och skapar överhuvudtaget inga förutsättningar för nya jobb, de bara väntar på privata initiativ och låter de arbetslösa bli utnyttjade under tiden, via privata ”jobbcoacher” och Fas 3 slaveri.

”– Regeringen har haft två viktiga delar i sin arbetsmarknadspolitik och det är jobbcoacher och fas 3. Inget av det är väl direkt en succé, säger Johansson som saknar en vilja hos regeringen till att ompröva politik som inte fungerar.”

…men inte ser jag några sunda alternativ från de Nya Socialdemokraterna, de har istället för att ”ta tummen ur” endast kopierat de Nya Moderaternas politik med skattesänkningar och bra vilfåtölj i väntrummet på ”fallskärmen”. Vår politiska ”adel” har idag bara en viktig fråga de tar ställning till: ” – Hur gynnar detta mig?”

Det går att skapa mängder med nya jobb, via t.ex. en miljösanering av bostadsbeståndet och en storsatsning på nya bostäder. En storsatsning på miljöriktiga transporter, järnvägen. Energisanering med mera.

Det som krävs är upplåning, statligt engagemang och en grön socialism i ordets verkliga betydelse, en aktiv blandekonomi som ställer om Sverige till en miljö- och klimatanpassad hållbarhet på sikt.

Aftonbladet har idag startat en artikelserie (ett mycket bra initiativ!) som visar på invandrarnas problem. Bl.a. berättar de om Batula:

Batula är en majestätisk kvinna med vackra drag och stolthet i blicken. Hon dukar upp söta somaliska kakor och bakverk på bordet, och ser förnärmad ut när vi säger att vi inte orkar mer. Det är svårt att låta bli godsakerna som hennes dotter kommer in med från köket: piroger fyllda med purjolök och morot, tårta dekorerad med ananas.
Batula har en affärsidé.
Hon vill öppna en delikatessbutik med somalisk mat i Borlänge, sälja fika efter fredagsbönen i moskén. Kanske locka svenska kunder, de som är nyfikna. Precis en sådan verksamhet som hon drev i hemlandet.
Vi är ett entreprenörsfolk, förklarar Batula. I Somalia är kvinnornas småföretag ryggraden i den kaotiska ekonomin.”

(Jag hoppas din dröm blir verklighet, Batula!)

En statlig investeringsbank som hjälpte entreprenörer som Batula (hon är långt ifrån ensam) skulle skapa mängder av jobb…och en dylik bank är lätt att bygga upp, om viljan finns. Problemet med Sverige av idag är att det saknas politisk initiativförmåga, vilja…bortsett från den politiska adelns ständiga egoistiska fråga: ”-Hur gynnas jag?”

 

Socialdemokratin har blivit allt det de en gång bildades för att bekämpa…och de kallar det utveckling!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jaha, och…?

 1. Urban skriver:

  Ett bra inlägg. Fann samtidigt en bra bild på en stilig varg som jag vill dela med mig 🙂

 2. arrami54 skriver:

  Tack Urban…men bildadressen fungerar inte.
  😉

 3. Ping: Alliansen säljer ut Sverige, men SD blir kvar.. | Bilderblogg.se

 4. Urban skriver:

  Hm, synd 🙂

Kommentarsfältet är stängt.