…att likna SD:s ideologi vid en kackerlacka?

 

Bilden nedan har debatterats de senaste dagarna, personligen tycker jag ”ironin” slår tillbaka mot avsändaren. Att SD:s avpixlade skara ofta avhumaniserar t.ex. muslimer som varande ”råttor” med mera, ger oss inte rätten att avhumanisera SD-folket och två fel blir aldrig ett rätt.

 

 

Fråga istället vad SD gör och gjort för nytta?

Att det blir fel ibland i den förenklade debatt SD försöker lura in oss i är inte förvånande. SD:s ideologi ÄR primitiv, förenklad (enkla lösningar för de obildade och oempatiska) och rasistisk/fascistisk. Den högst osunda människosyn och nationalism SD står för löser inga problem, tvärtom de konserverar mänsklighetens alla problem. Det enda goda med SD är att de lågbildade och dumma har fått sin politiska nisch. Sverigedemokraternas politik löser inga av nationens eller mänsklighetens problem, de bara förstärker dem.

Nu har jag personligen ingen negativ syn på Kackerlackor eller insekter överhuvudtaget. (…och nej, jag skulle inte spela ”kränkt” om någon liknade mig vid en insekt, jag skulle inte ens bli förvånad, jag känner mänskligheten lite för väl för det.) 

Mänskligheten skulle inte överleva många år utan insekternas hjälp, vilket vi vet men ändå försöker vi utrota våra pollinerande vänner, en långt viktigare fråga än SD:s ”muslimgnäll” och ”Eurabia”-sagor!

Kackerlackor är en av de äldsta idag levande ordningarna av insekter. De fanns redan under karbon, för 300 miljoner år sedan. Redan då var de väl anpassade för sin ekologiska nisch och de har heller inte ändrats mycket i utseende sedan dess. De kommer troligtvis klara sig bra även i framtiden”.

Personligen tror jag Kackerlackorna överlever oss som art, med tanke på hur vi behandlar vår planet (och våra medmänniskor) ser jag inte detta som någonting negativt. I det stora hela lyckades bilden på SD som varande kackerlackor fånga problemets kärna, den fördumningspandemi mänskligheten drabbats av gynnar ju både Sverigedemokraterna (kortsiktigt) och på sikt främst kackerlackorna.

Kackerlackorna är väldigt goda överlevare som spritt sig väldiga över världen…och det är väl vad SD också önskar sig för egen del?

 

(Den här kackerlackan, bilden nedan, överlevde inte, den fastnade i kåda och hittades i en vacker bärnsten ca 40 miljoner år senare).

 

…och för mig är Soran Ismail ”Årets svensk”, det verkar vara en go snubbe, med både humor, värme och rejält förstånd.

 

 

Detta inlägg publicerades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till …att likna SD:s ideologi vid en kackerlacka?

 1. oscar skriver:

  Ironi säger chefredaktören idag. Han blir ju inte trovärdig förrän han byter ut Åkesson mot Mohammed.

 2. arrami54 skriver:

  Jag vet inte om det ökar trovärdigheten, snarare tvärtom! Skulle du byta ut bilden av herr Åkessons huvud mot Gud eller Jesus?
  Det märks att du är en islamhatare men inser du att de abrahamitiska religionerna tillber samma Gud och att även bibeln förespråkar stening med mera?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Stening

 3. tosse skriver:

  Av mina bekanta med högskoleutbildning och/eller en IQ över Mensa-nivå så har majoriteten redan sagt att dom kommer att rösta SD nästa val. Att tro att alla SD-are och dumma och outbildade är inte bättre än att en rasist tror att alla invandrare är kriminella. (Det är ju bara nästan hälften av männen från afrika och arabvärlden som finns i brottsregistret. BRÅ) SD är inte direkt sämre än nåt annat parti i riksdagen, alla har ju en tämligen låg intellektuell nivå. Vad som skiljer är att SD är dom enda som har ett vettigt ställningstagande i invandringsfrågan, vilken blir allt mer akut att få upp på den politiska dagordningen. SD är enda realistiska sättet att göra det.

 4. arrami54 skriver:

  Ligger dina bekanta på din nivå så ställer jag mig högst tvivlande till deras kunskap, insikter, förstånd och utbildning. Det du framför retoriskt är bara ytlig och dum propaganda, samma rasistiska och osunda utpekande av invandrarna som kriminella som SD:s ”mensa”-folk sprider, trots att skillnaderna visavi svenskarna är ytterst marginella. Din rasism gentemot människor från Mellanöstern och Afrika är uppenbar.
  Det finns ingenting klokt och realistiskt överhuvudtaget med Sverigedemokraternas politik och din retorik är bara avslöjande pladder!

 5. tosse skriver:

  Jag märker att du inte har läst några av dom studier som gjorts i ämnet. Kan komma åt några via BRÅs hemsida. Läs dom och fundera lite på det så kanske du lär dig något nytt. Vem vet, någon dag kanske du lär dig argumentera i stället för att ösa meningslös dynga?

 6. arrami54 skriver:

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/bra-kritiskt-mot-sd-s-valdtaktsutspel
  …och att ens försöka argumentera med dig är meningslöst och att ”kasta pärlor för svin!” 😉

 7. Slutpixlat skriver:

  Är SD då att anses som en miss i evolutionen? Kan man säga att de funnit sin ideologiska nisch? Alla vet ju att vissa skadedjur inte går att bekämpa men väl att hålla i schack så att de inte blir fler. Men man får inte heller glömma att vissa skadedjur säkert har utdött under evolutionens gång. Är det något vi kan hoppas på när det kommer till en viss typ av bruna kackerlackor?

 8. arrami54 skriver:

  …jo, men här handlar det främst om en gigantisk miss i den etiska evolutionen. Vi har sett dessa misstag förr och alltid handlar det om ”starka män” och osund nationalism eller religiösa rörelser. Förhoppningsvis har majoriteten av arten homo sapiens nått en så pass hög etisk evolution att vi kan bekämpa misstagen och inte låta historiens ”etniska rensningar” återupprepas, men den mänskliga hjärnans etiska förmåga utvecklas långsamt och biologiskt har inte hjärnan förändrats nämnvärt de senaste 40 000 åren…det går långsamt och det lär dröja innan etiken helt sopat bort ”de bruna”.

 9. skvitt skriver:

  Delat på FB
  /Skvitt

 10. arrami54 skriver:

  …bara glad över att du sprider texten! 😉

 11. Pingback: SD: ..”idiot och bonnläpp..” | Varghjärta

 12. Pingback: Nazister skapade SD | eaqhan

 13. arrami54 skriver:

  …ja, rasismen är likartad och dess bröder byter bara symboler.

Kommentarer är stängda.