Det spelar ingen roll.

Obama vann, vilket på ett personligt, ideologiskt plan glädjer mig, men sakpolitiskt spelar det nog ingen roll. Presidentposten är bara ett av maktens fyra ben i USA och de konservativa lär vilja motverka all positiv utveckling. Ekonomin är i gungning, i USA, Europa och hur står det egentligen till med Kinas ekonomi…talar den korrupta diktaturen där sanning?

Ekonomier som bygger på skuldbubblor kan inte hjälpa andra skuldbubblor och det vi ser är den kapitalistiska ”civilisationens” konkurs, på alla plan, även moraliskt.

Tillväxt är INTE svaret i en begränsad värld.

 ”Det står klart att majoriteten av världens ekonomier inte längre växer – antingen växer de inte alls eller så växer de inte som de ”borde”, och en gång gjorde. De flesta är ivriga att skylla detta på politikerna eller på en felaktig penning- eller finanspolitik. Färre är det som förstår att vi lever i en allt mer resursbegränsad värld. De viktigaste råvarorna i världen – olja, gas, trä, grundvatten, fisk och så vidare – är borta, kraftigt reducerade eller svårt drabbade av föroreningar.”

Kampen mot miljöförstöring och klimatförändringar drivs med ord, bara ord, i sak händer ingenting och ingenting lär hända. Socialt ökar klyftorna och vi lär få se ökande motsättningar mellan grupper.

…det ser inte ljust ut.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.