…ett avslut.

 

Anders Behring Breivik var tillräknelig när han mördade 77 människor. Beskedet meddelades av Oslos tingsrätt på fredagsförmiddagen. 21 års fängelse, så kallad förvaring, blir påföljden vilket i praktiken sannolikt innebär livstid. ”De flesta verkar lättade”  säger DN:s utsända. ” – Domstolen är enhällig… Behring Breivik döms till 21 års fängelse, med en minimitid på 10 år och förvaring”, sade huvuddomaren Wenche Elizabeth Arntzen till den tilltalades belåtna uttryck.”

Han får som han vill, massmördaren och ser sig som en ”politisk” fånge…en syn som många små kopior med samma politiska vanföreställning lär dela.

(“Förvaring är en norsk påföljd för att kunna hålla personer frihetsberövade livet ut. Ett hundratal personer har dömts till det i Norge och det handlar som regel om sådana som bedöms ha en stor återfallsrisk. Beslut om förlängd förvaring fattas vart femte år”).

A.B. Breivik kommer aldrig ut igen, ett litet, litet ljus i det mörker han skapade för så många.

En del av mörkret är att så många delar hans förvirrade vanföreställningar om t.ex. ”Eurabia” och hans världsbild. Breiviks massmord och den hatiska grunden till den, får vi aldrig glömma,… då det finns fler som han, men personen A.B.B. kan vi glömma nu, han får det han förtjänat, en evig ensamhet…

men det lär tyvärr inte vara den sista gången vi får se en vidrig högerextremist le förnöjsamt efter utfört dåd.

”– Jag tror inte nätverket ser ut som han har beskrivit det, även om det kan finnas personer med liknande idéer. För vissa personer kommer Breivik att bli en förebild och referenspunkt. Sådana personer har vi haft under decennier, de blir som idoler för vissa, och han blir en ny i raden. Vart det leder är svårt att säga, men det är oundvikligt.” säger Expos chefsredaktör Daniel Poohl.

 

Breiviks världsbild präglas av konspirationsteorin om Eurabia, en fantasi om att islam är på väg att ta över Europa genom höga födelsetal, invandring och med benägen hjälp av vänstern.

I och i närheten av partier som Sverigedemokraterna och Fremskrittspartiet rör sig människor som delar den övertygelsen. Åsikterna finns representerade i flera europeiska parlament. Breivik fann sin inspiration i stämningar som formulerats här.”… skriver Daniel Swedin i en bra analys.

Vill även länka till ”Annarkia”:

Anders Behring Breivik är ensam ansvarig för sina handlingar men han har en gemenskap, en idévärld där hans tankar fick näring. En svartvit världsbild där hans hat fokuserats på socialdemokratin och det mångkulturella samhället. En islamofobi och xenofobi han inte är ensam om. Ett förakt för socialdemokratiska företrädare han delar med andra. Häri ligger faran för samhället att inte våga se . Det finns så många fler som bär på hatet och som befolkar kommentarsfälten och som driver bloggar med hatets retorik. En svans till de partier som idag försöker tvätta bort den värsta byken och som sitter i parlament inte bara i Norden utan runt om i Europa.”

Detta inlägg publicerades i Min syn på SD!. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till …ett avslut.

  1. Troll skriver:

    Vad kan han ha att säga om Anders Behring Breivik? Vad vet han om vad som har gjort Anders Behring Breivik till en av Nordens mest hatade personer i modern tid?

  2. arrami54 skriver:

    Vad jag har att ”säga” om ABB? …läs inlägget och länkarna!

Kommentarer är stängda.