…en primitiv lynchmobb!

 

Vår ”civiliserade” hinna är tunn, väldigt tunn. Ett bevis härpå hittar vi här: Upprörda flanörer på Östermalm blev på onsdagseftermiddagen vittnen till ett bråk mellan en kamphund och två taxar på Karlavägen. Polis lyckades bända upp käkarna på kamphunden. Men när hundarna slutat strida riktades i stället åskådarnas aggression mot kamphundens ägare.

Folk skrek till polisen: ”Varför skjuter ni inte, varför skjuter ni inte ägarinnan?” Det var lynchstämning, säger ett vittne.”

En primitiv lynchmobb och jag kan inte hävda att jag är förvånad!

Människan har bevisligen en ytterst tunn hinna av förstånd och s.k. ”civilisation”. …och det är sällsynt att felet ligger hos hunden/hundarna, det handlar uteslutande om fel ägare och bristande kunskap.

Det finns en mängd olika teorier om hur det kommer sig att vissa hundar blir farliga och andra inte, dessa innefattar både ras och kön. Att en hund kan utvecklas till att bli farlig (bita) är en produkt av flera faktorer och därmed finns det aldrig en enskild förklaring till varför en hund blir aggressiv. Alla medfödda egenskaper till aggressivt beteende kan motverkas av att hunden hamnar hos en bra och kunnig ägare. Ägaren bär alltid det största ansvaret för sin hund och dess beteende. Antalet problemhundar ökar i takt med hundantalet i vårt land.”

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till …en primitiv lynchmobb!

  1. Ping: Anders Romelsjö och Jinge.se | Jinges.se

  2. Ping: Anders Romelsjö på Jinge.se | Jinges Bilderblogg.se

Kommentarsfältet är stängt.