…stackars Julian Assange!

 

Han gick leende livskåt in i en känd biologisk och kemisk honungsfälla, kallad ”kär lek” (en lek som skall lekas med inlyssnande känsla och respekt herr Assange!), därefter en fälla benämnd husarrest …och så fastnade han i en ambassadfälla.

Därtill i en ambassad som tjänar en herre som står för allt herr Assange säger sig vilja bekämpa:

Det är tydligt att Ecuadors president Rafael Correa – det var han som först personligen uppmanade Assange att söka asyl – gillar stunden i det internationella strålkastarljuset. Liksom möjligheten att peka finger åt Europa och USA.

Men orden om yttrandefrihet och rättssäkerhet ekar falskt. Enligt demokratiorganisationen Freedom Houses senaste rapport om pressfrihet i världen karaktäriseras Ecuador av en ”kultur av trakasserier mot journalister som delvis är ett resultat av president Rafael Correas öppna fientlighet gentemot medier”. Och när korruptionsövervakaren Transparency International utvärderar domstolarnas oberoende i olika länder hamnar Ecuador på plats 130 av 142 (Sverige återfinns på tredje plats).”

Stackars Julian Assange, fast i fälla efter fälla och han går leende in i dem. Troligtvis lär han ge upp med tiden, någon fri lejd lär han inte få:

Ecuadors beslut att tillerkänna Assange politisk asyl kommer inte att kunna användas som ett sätt för honom att hålla sig undan den juridiska processen, tillade Hague, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Vi kommer inte att tillåta herr Assange att fritt ta sig ut ur landet. Och det föreligger inte heller någon laglig grund för oss att göra det, sade William Hague på en presskonferens i London på torsdagen.”

Vilken soppa Julian!

Jag anser dig inte likt somliga dömande moralister vara ett ”kräk”, bara lite onödigt räddhågsen, feg och smådum i nuläget. Ett ”kräk” är snarare den som använder ordet och jag blev föga förvånad över detta: ” …socialminister Göran Hägglund (KD) kallade Assange för ett ”kräk”. Det finns ingen orsak för svenska regeringsföreträdare att uttala sig om Assanges karaktär.”

Så typiskt för en kristen moralist som följer Bibelns princip: ”Du skall inte döma, på det du inte skola bliva dömd!” att uttala sig så.
…allt detta smått komiska och sjuka spel, för ett inledande förhör som antagligen mynnar ut i ingenting, då ord står mot ord. Åklagaren, fru Ny, är dock snäppet fegare än Julian och om Sverige är en rättsstat, tveksamt efter  Bergwall(Quick)-skandalen m.fl….

…så nog förstår jag Julian också, och kanske har han orsak att frukta svenskarna! Jag kan förstå hans tveksamhet och inte lär han behandlas som alla andra, många har redan dömt honom.

 

Nog är ”Guds avbild” nästintill hysteriskt underhållande att studera, speciellt små män och qvinnor som kivas i kampen om att få rätt!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till …stackars Julian Assange!

  1. tengileye skriver:

    Fast jag tycker ju att det är rätt ynkligt att han inte tassat sig hit och blivit förhörd och en eventuell rättegång, men visst, det är ju hög svansföring hos alla parter- men HADE jänkare velat ha honom tillräckligt hade de nog tagit honom när han satt i husarrest eller begärt honom utlämnad från sina allierade engelsmännen

  2. arrami54 skriver:

    Saken hade varit glömd nu om Julian inte varit så feg och visst, hade jänkarna verkligen velat ta risken med en internationell skam, så hade de redan tagit honom.

Kommentarsfältet är stängt.