…visst är kärnkraften säker!

 

Forskare har hittat genetiska mutationer i tre generationer av en fjärilsart från området kring Japans havererade kärnkraftverk Fukushima. Fynden väcker oro för att fler arter kan ha påverkats av strålningen.” …men inte kommer oron att nå tillväxtpolitikerna, det krävs större katastrofer än några genetiskt påverkad insekter av arten Lepidoptera …eller hur herr Löfven med flera kärnkraftsförespråkare? Även fisken strålar och är knappast ätbar.

…och i Sverige kommer det aldrig att hända några kärnkraftsolyckor, vi har ju världens bästa kompetens på området och här uppstår aldrig fel p.g.a. mänskliga brister eller tekniska missöden. (Läs länken tack!).

 

 

Studera olyckan/incidenten i Forsmark som ligger på en tvåa i INES-skalan. Där hade vi ren tur att det inte blev en allvarlig olycka. Risken för härdsmälta vid kärnkraftverket i Forsmark var under flera år 790 gånger större än vad man tidigare hade trott. Vid incidenten 2006 slogs mer än tolv olika säkerhetssystem ut, de flesta av ett enda fel. Läs här!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till …visst är kärnkraften säker!

 1. gavlebo skriver:

  Kärnkraften förstör inte våra älvar, massakrerar inga fåglar och förstör friden i naturen såsom vindkraften. Inga skadliga fossila utsläpp som kol och oljekraftverk medför. Fungerar kalla mörka vinterdagar då vind och solenergi kommer till korta. Ger bara som utsläpp värme. Vakna upp ur flum-värden, vi klarar inte en säker energiförsörjning utan kärnkraft

 2. arrami54 skriver:

  Vilken argumentationsnivå…vadå ”flum”?
  Det är sant att ett fåtal vindkraftverk skadar fåglar och fladdermöss, men det går att åtgärda. ”Med kunskap och planering kan vindkraftens påverkan på dem minskas betydligt. Det allra viktigaste är att placera vindkraftverken på rätt ställen.”
  http://www.naturvardsverket.se/Toppmeny/Press-arkiv/Pressmeddelanden-2011/November/Ett-fatal-vindkraftverk-skadar-faglar-och-fladdermoss-/

  Ser vi till tjuvjakten så hotar den många fågelarter långt mer, t.ex:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kungsornen-hotas-av-olaglig-jakt

  Vindkraftverken är därtill enkla att riva när de tjänat ut och skadar miljön minimalt. Därtill har vi förnybar energi via vatten-, våg-kraft och solen. Skulle vi sluta slösa på energin och lära oss hushålla med densamma kan vi spara in en stor del av produktionen. Därtill går det att isolera våra bostäder och övriga lokaler långt bättre.

  Du missar helt i din argumentation när du hävdar att kärnkraften bara ger värme som utsläpp…du tycks tro det är värmen som är problemet vid en härdsmälta? Och jo, vi har varit nära katastrofen även här i Sverige…och om det skulle hända något, vilket ansvar skulle du då ta? (förutom att du skulle tystna och gömma dig!)
  …orden ”säker energiförsörjning” och kärnkraft går definitivt inte ihop, speciellt om man ser till helhetsbilden, produktionen av bränslet och slutförvarsproblematiken.
  Är det någon som, ansvarslöst och med egennyttans, okunnighetens självgoda rätt, flummar, så är det nog ni ”gavlebo”!

 3. gavlebo skriver:

  Jag har träffat miljöpartister som vill att hela Sverige ska ta sin ström ifrån Ljusne vattenkraftverk. ”Tycker inte att det är speciellt logiskt resonerat”! Det fungerar inte med överdriven isolering i lägenheterna, blir det för tätt florerar allergier och andra problem. I nya kärnkraftverk kan det använda kärnbränslet bearbetas och återanvändas. Luftföroreningarna bidrar till en global ekologisk katastrof! Tack vara en rätt skött kärnkraft kan förhoppningsvis miljöförstöringen bromsas.

 4. arrami54 skriver:

  …nej, att alla skulle få sin energi från Ljusne vattenkraftverk är inte speciellt logiskt och det är ingenting jag hävdat! 😉
  Sen vet jag inte vem som talat om ”överdriven isolering”, det räcker väl med en bra isolering, vilket långt ifrån alla har…studera bara antalet gigantiska istappar en normal vinter i vilken svensk stad som helst och du inser att vi är världsmästare på att ”elda för kråkorna”!
  Säker kärnkraft är i dag en utopi om du ser till helhetsbilden, bränsleproduktion, antalet haverier och problemet med slutförvaringen.

  Klimat- och miljöproblematiken löser vi genom att ställa om till en hållbar konsumtion (mycket av det vi konsumerar, behöver vi INTE!), inga onödiga transporter och en vettig fördelningspolitik…och glömmer tillväxttanken, den är omöjlig i en värld med ändliga resurser.

 5. gavlebo skriver:

  Enorma summor kar kastats bort på ej beprövad teknik som visar sig vara värdelös. Läs Robert Collins tankeväckande reportage om etanolbränslet och dess konsekvenser pga ”politiskt korrekta beslut” http://www.aftonbladet.se/bil/article15001981.ab Ska samma galna beslut drabba energiförsörjningen???

 6. arrami54 skriver:

  …jo, men jag förstår inte riktigt vad Etanol-Jesus och Maud Olofssons vanföreställningar har med kärnkraft eller vind-, vatten-, våg- och solenergi att göra…du menar att vindkraftverken inte producerar energi?

Kommentarsfältet är stängt.