…jo, lika barn, leka bäst!

 

Centerledaren och näringsministern Annie Lööf har också ätit på skattebetalarnas bekostnad. Notan på nästan 22.000 kronor skulle egentligen ha gått till Centerpartiet. Det är Sveriges Radios Ekoredaktion som skriver att Annie Lööf, som nyligen sparkade chefen för Tillväxtverket för hennes vidlyftiga representation, låtit Näringsdepartementet betala för en avslutningsmiddag i somras.”…läser jag i DN. Förvånad är jag inte, ej heller över att notan nu plötsligt hamnar hos Centerpartiet.

Det är fascinerande att se hur väl en del ”skor sig” , både med dyra krognotor och väl inövade ursäkter/förklaringar…och hur lätt det blir fel i toppen! ”– Vanliga människor som blir arbetslösa tvingas ibland flytta för att inte bli av med a-kassa. ”…om de har någon. Alliansens arbetslinje har snarare lett till att många tvingas söka försörjningsstöd (socialbidrag). Att det handlar om att orättvisorna fångar upp ”kompetens” köper jag inte helt,…

mygel och kompetens är väl inte synonymt?

Delvis kan jag förstå nuvarande ”kontrakt”, förordnanden på ett visst antal år, det finns en anledning bl.a. i att de skall stå oberoende till regeringen. Men detta ”oberoende” kan säkerställas även om ”fallskärmarna” begränsas, till en årslön. Arbetslinjen (detta så falska ord) borde gälla även riksdagsmän, ministrar och generaldirektörer.

En årslön är en rimlig omställningsförsäkring, speciellt när det handlar om hög ”kompetens”!

Det svenska folket måste vara väldigt ”blåögda”, eller så har Reinfeldt rätt i att de ”sover”…blir det inte förändring nu, tror jag faktiskt han har rätt!

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.