…”en konverterad skeptiker”

 

Det behövs fler konverterade skeptiker, hela det politiska etablissemanget i USA till exempel, men de ”tomtarna” ligger ca tjugo år efter och när de väl gör något så blir det för lite och för sent.

(Men det finns sköna undantag även bland USA:s politiker!).

Att vi påverkar klimatet är i dag uppenbart, vi ser det på det extremväder som blivit vanligt på många håll, vi vet…

…om man inte medvetet väljer att blunda eller tror ”Gud” fixar saken i ”himlen” som USA:s politikermajoritet. Lika intelligent som att tro på och därtill ringa Tomten och be honom sända ut alla smånissar på städuppdrag i miljön…men det finns tecken på tillfrisknande!

Fysikprofessorn Richard Muller, verksam vid University of California, Berkeley. Han har tidigare tillhört den skara forskare som inte tyckt bevisen för global uppvärmning varit tillräckligt övertygande. Men nu har han bytt fot, glädjande nog.

…när kommer politikerna till insikt, våra svenska allians-nissar och nissor till exempel? Det är dags att skrota tillväxthysterin och börja tänka, och det…

NU tack!

 

DN berättar att Rickard Mullers ändrade ståndpunkt bygger på: ”… en studie, som han själv har lett, som kommit fram till att jordytans medeltemperatur har ökat med 1,5 grader Celsius under de senaste 250 åren. Bara de senaste 50 åren har temperaturen ökat med 0,9 grader Celsius, slår studien fast.

Forskarnas främsta förklaring till jordens uppvärmning är människans utsläpp av växthusgaser.

Läs mer här och här.”

 

Foto: Kim Hansen.

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.