OS, bara ett ytligt, meningslöst ”skådespel”?

 

Personligen lär jag inte ge spelen mer än ett halvt öga då och då, därtill tvingad, eftersom media lär frossa i detta fördumningsskådespel. Det lär bli en excess i tittytainment (= fördumningsunderhållning), ”bröd och skådespel” till folket, så de för några dagar glömmer det sociala och humanitära kaos som växer fram i ett Europa i sönderfall. Storbritannien liksom många andra länder i Europa lär krackelera i sociala orättvisor och blir snart ytterligare ett land som får tigga bistånd. Förberedelserna inför OS har inte lyft den brittiska ekonomin. På upploppet inför den olympiska invigningen på fredag visar ny statistik att Storbritanniens ekonomiska problem är djupare än befarat.”

I Aftonbladet skriver Daniel Swedin:Cirka 20 000 soldater står i beredskap. I morgon invigs de olympiska spelen i Storbritannien. Folkfest, lovar reklamen, men det känns mest som om den brittiska huvudstaden rustar för krig.

Mycket har hänt sedan London i juni 2005 vann omröstningen om att få arrangera det OS som börjar i morgon.

På Trafalgar Square sprutade konfettin och det då styrande Labourpartiet såg OS 2012 som en politisk vinst. Kulturministern Tessa Jowell och stadens dåvarande borgmästare, Ken Livingstone, berättade hur OS skulle bli en ekonomisk motor som skulle lyfta Londons fattigaste stadsdelar upp ur misären.”

…men misären fördjupas och de sociala klyftorna ökar. Bilden är densamma över i princip hela Europa och den tunna hinna av civilisation Europa byggt upp, lär spricka upp i än mer rasism/främlingsfientlighet, miljöproblem och sociala motsättningar.

…min farhåga är att ”fredsbygget” EU spricker upp i konflikter/motsättningar vi inte sett sedan 1930-/1940-talet. Den ekonomiska krisen lär inte bara bestå i tio-femton år framgent, den lär fördjupas, liksom de sociala orättvisorna…

…och inte fan lär fördumningsskådespelet OS innebära någon positiv förändring, som minskade sociala klyftor, stopp för ökat demokratiskt underskott m.m…

 

…hösten 2012 lär bli intressant.

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till OS, bara ett ytligt, meningslöst ”skådespel”?

 1. Pingback: Det Olympiska Kriget år 2012 | Jinges Bilderblogg.se

 2. lasse skriver:

  är du arg på os med

 3. arrami54 skriver:

  Läs vad jag skrev är du vänlig, men du är omedveten om vad som pågår i Europa och stora delar av världen?
  Den blåmarkerade texten i inlägget är länkar till informativa texter, läs dem, skaffa dig en helhetssyn. Det tar tid, kunskap tar tid att bygga upp…men det finns inga genvägar.
  Jag förstår mycket väl att det är lätt att likt ett dött löv följa strömmen, att inte orka läsa på, att blunda för det som pågår…men kom inte och hävda att den menlösa ”flyta med”-inställningen är klok!

 4. Pingback: OS, eller friskvård/motion. | Varghjärta

Kommentarer är stängda.