…politiker utan visioner.

 

Det är Sveriges (och Europas) största dilemma, de visionslösa och helt narcissistiskt egofixerade politikerna. DN skriver i en klok ledare att vi har ” en historisk chans att renovera och uppgradera sin infrastruktur. En klok finansminister ändrar kurs när den gamla kartan inte längre stämmer. ”

…men Alliansens politiker lär sitta still med rumpan säkert placerad i det visionslösa ”ingentinget” de omhuldar.

Vi har ett gyllene läge att investera för framtiden, att genomföra en grön omställning, men ingenting lär ske och DN väljer nog medvetet att publicera sin kloka ledare när våra politiker är på semester.

 

 

Vi kommer inte att få se några större investeringar inför framtiden, den nödvändiga gröna omställning många av oss efterlyser.

Vi skulle behöva en massiv investering inom järnvägsnätet, med fokus på gröna transporter. Vi skulle behöva se en energisanering av bostadsbeståndet och en massiv satsning på nya bostäder m.m….men lättjan har besegrat Alliansens politiker-rumpor och de lär sitta still, tysta och visionslösa.

Vi ser hur EU faller sönder, EMU var ett ineffektivt och dumt experiment…och vi går mot en katastrofal upplösning av det fredsprojekt EU sades vara. EU går mot en humanitär och social katastrof, alternativet är tyvärr ett ökande demokratiskt underskott och en demokratisk katastrof benämnd Europas Förenta Stater.

Personligen tror jag ”fredsprojektet” kommer att falla sönder i nationalism och främlingsfientligt hat. Det ”trettioåriga krig” Ultima Thules ”Hillbillys” talar om har inte börjat, men det kommer…

…Europa går en mörk framtid till mötes.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.