…med blödande hjärta.

 

Bilden visar en Luzon-duva, Luzon Bleeding-heart (Gallicolumba luzonica) och det är svårt att vid första anblicken inte tro att den blöder från hjärtat. Den blodröda färgen och den lite utdragna toningen för direkt tanken till en blödande skada…och ingen fågel kan tydligare symbolisera den ekologiska katastrof vi är nära att orsaka, 40 procent av jordens organismer (djur och växter) är hotade av utrotning, att vi orsakat en klimatförändring förnekar i dag bara dåren och miljöförstöringen, förgiftningen av naturen via vår utsläppta kemiska cocktail, klimatförändringarna och plundringen av moder jord pågår med ökad intensitet.

 

 

Förnuft och känsla för den ekologiska balansen är i dag en ”dåres” idé.

Duvor (Columbidae) är en familj som indelas i mer än 40 släkten, och innehåller något mer än 300 arter. Det största släktet är Columba som exempelvis ringduva tillhör.

Duvor varierar mycket i storlek. De största arterna är kronduvorna i släktet Goura, vilka förekommer på Nya Guinea och som nästan är stora som kalkoner, med en vikt på 2-4 kilogram. De minsta är de amerikanska markduvorna i släktet Columbina, som inte är större än gråsparven, och väger så lite som 22 gram.

Duvor förekommer nästan överallt på jorden, dock inte i Arktis eller Antarktis. De har nått de flesta havsöarna. De flesta arterna bor i tropiska skogar och skogsland där de bor på marken eller i träd.

I Sverige häckar fyra olika arter av duva; tamduva, ringduva, skogsduva och turkduva. (Ur Wikipedia).

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.