…extremväder! Vänj dig!

 

Extremväder, det är något vi får vänja oss vid, och jo, vi vet varför det blivit mycket vanligare med extrema väderhändelser! Vi ser vad som händer i USA nu  och ni minns nog eldstormarna i Ryssland?

 

 

Att människan påverkat klimatet negativt, är solklart!

 

Jag lyssnade på en klok politiker i går, hon samtalade även med Per Holmgren, som kort delgav oss kunskap om klimatförändringarna och som retorik-”experten” skriver:

Imponerande! Fjolårets bleka talarprestation var som bortblåst. Talet var genomgående retoriskt imponerande med överraskningar som samtalet om klimathotet med meteorologen Per Holmgren, och uppmaningen ”att se dessa barn Fredrik Reinfeldt”, konkretiserad med ett par kvarlämnade glasögon. Med retoriska frågor som ”Väljer vi att välkomna människor eller väljer vi att stänga dörren?” skapade hon ett stort gensvar hos publiken samtidigt som hon accepterade rollen som Sverigedemokraternas huvudmotståndare i svensk politik.”

…det krävs en omställning, en grön politik och den krävs NU!

 

Så miljöpartiet måste tuffa till sig lite till!

 

Men myggen och de som äter dem, trivs!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till …extremväder! Vänj dig!

 1. GT skriver:

  Och hur förklarar man extremvädret innan människan fanns? Att vi behöver en omställning till grön politik är självklart för vår egen skull men knappast för planeten, den renar sej själv och överlever oss alla. Avgaser på Hornsgatan påverkar knappast klimatet men därimot våra lungor. Behövs en mer nyanserad diskussion av miljöfrågor, idag sitter ena sidan och påstår att överdrivet fjärtande förstör atmosfären medans den andra tycker att det är säkert att gräva ner radioaktivt avfall i 100 000 år, sanningen är någonstans i mitten…..

 2. arrami54 skriver:

  …jo, det fanns en tid när området där Hornsgatan var täckt med flera hundra meter tjock is! 😉 Det fanns en tid då jorden saknade syre, det fanns en tid innan liv uppstod här…men, det vi ser nu är mänsklig påverkan, inte enbart naturliga variationer. Trist att så många tror att forskarna deltar i en lögnaktig konspiration…man undrar varför, ”skeptikerna” vet bättre, eller vill INTE ändra livsstil?
  Det är sant att den kemiska cocktail vi släpper ut i miljön påverkar oss negativt, (inte bara oss) och att metan är den värsta växthusgasen (så håll inne dina fjärtar! 😉 ), liksom att bara en dåre kan garantera säkerheten för radioaktivt avfall i hundratusentals år!

 3. rune skriver:

  avgaser i naturen är ofarliga,vore de farliga skulle folk ej kunna utöva landsvägskörning i rad efter varandra med fläkten i bilen påslagen…gräset är ännu grönt i vägkanterna i sverige trots avgaser,det finns ingen anledning till oro…svensk politik som sådan är=bara du betalar får du”skita ner´´hur mycket som helst

 4. arrami54 skriver:

  …att avgaser/luftföroreningar skulle vara ofarliga är rent nonsens, antagligen skämtar du, är okunnig eller bara dum. Tydligen har du noll kunskap. Det finns mängder med exempel på luftföroreningarnas skadlighet, låt mig ta ett litet:

  http://www.medicallink.se/news/showNews.cfm?newsID=3918

  Du tycks tillhöra dem som inte skulle reagera förrän gräset vid vägkanterna var dött, liksom örter, buskar och träd? Därtill tycks du helt omedveten om att ett ekologiskt haveri smyger fram…när den väl inträffar är det lite vi kan göra, om ens något.

  ”Smogen” i många av världens storstäder orsakar mängder av dödsfall, detta är bara ett exempel:
  http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/smog-1.3924

 5. rune skriver:

  ja nån spåman är du inte min vän,isåfall kunde du ha hjälpt samhället långt tidigare att förhindra svåra händelser i tid och rum

  våga vara realist i miljöfrågan,klart att forskare envist försöker hävda orsaker till svängningar i vädret och dylikt

  skulle de säga,nej avgaser gör ingen skillnad för den koldioxid som frigörs då bands upp i ett tidigare skede…ponera att de skulle nämna att mängden koldioxid och vatten är statisk här på jorden..då vore de strax utan jobb

 6. arrami54 skriver:

  …”spåman”? Du menar schaman, som du leker? En drömmare som tror sig veta mer än världens samlade majoritet av vetenskapsmän? En person som lyfter sig till guds avbild, som tror på gud/tomten/andeväsen och föraktar vetande/kunskap…nej du min ”vän”, du projekterar din egen lilla själ på mig och det är ett stort misstag! 😉

  Läs på, (väx upp) och sök lite kunskap om varför koldioxiden blir en destruktiv växthusgas, om hur ömtålig balansen i den tunna blå linje vi kallar atmosfären är..m.m. :
  http://www.miljoportalen.se/luft/vaexthusgaser/vaexthuseffekt-och-vaexthusgaser-vad-aer-det-egentligen/

  …dina kommentarer är inte kunskapsgivande, eller givande på någon nivå så som du framför dem och jag lägger ingen tid på billiga konspirationsschamaner och klimatskeptiker som förnekar fakta och ser vetenskapsmän/forskare som lögnare utan minsta bevis…så sluta gärna kommentera här tack.

 7. rune skriver:

  de länkarna du hänvisar till är skrivna av personer med nervös läggning

  bättre de blir aktieanalytiker istället och får fel där med

  tjosan

 8. arrami54 skriver:

  ..haha…ja så talar en äta svensk bondeschaman, en ickenervös typ som tror sig veta allt!
  Har du delgivit t.ex. Sveriges universitet din fulländade kunskap i frågan, om så…vad blev deras svar?

  En enorm skrattsalva, förmodar jag! 😆

 9. rune skriver:

  här dansas hambo
  vad är ditt kod namn ?

 10. arrami54 skriver:

  …här dansas det vals! 😉 Och mitt kodnamn är Enur…din motsatts alltså! 😆

 11. rune skriver:

  är det du som är ordförande i p-t-p kanske

  riktiga hejare det

 12. arrami54 skriver:

  …haha…nej! Kände inte till gruppen förrän i går, det kom plötsligt över åttahundra läsare till en handfull äldre inlägg om ”varghatare” och jag började forska i varför. Hamnade på GT och läste om sajten, sen var den lätt att spåra.

  Du…innan du kommer med fler frågor på samma ”tönt”-nivå så vill jag tydligt markera att jag tar avstånd från dumheten att bryta mot P.U.L. genom att hänga ut folk med Namn, Adress, Personnummer, Telefon o.s.v. och skapa den typ av otillbörliga register P-T-P tycks ha gjort.

  Glöm inte att ”varghatarna” tidigare gjort detsamma genom register på s.k. ”vargkramare”! (Lika illa det!)

 13. rune skriver:

  det finns inga varghatare eller vargkramare

  offer för varg och jägarhatare är mer rätt namn

  paraleller och liknelser finns i alla avseenden

 14. arrami54 skriver:

  …offer för varg är ytterst sällsynta och några jägarhatare känner jag inte, personligen avskyr jag de kriminella tjuvjägarna, men det är någonting annat än jägare i allmänhet. Orden ”vargkramare” och ”varghatare” är allmänna i den infekterade debatt som pågår om vargens vara eller inte vara i Sverige. Givetvis kan man dra paralleller och liknelser, jag förstår inte riktigt vad du åsyftar med den givna kommentaren.

 15. rune skriver:

  fundera en stund unge man

 16. rune skriver:

  dags för lite råttmust

  vad är senaste nytt på aktiefronten ?

 17. Ping: …”en konverterad skeptiker” | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.